Uživatel: nepřihlášen
Počítadlo přístupů: 11160335
Vyhledávání:


pivnice
U Viléma
 
nám.Míru 134/72
568 02 Svitavy - Svitavy-město
Pardubický kraj
Česká republika
Přibližná poloha

Tel.:  +420 608454545
Fax: 
E-mail:  hotel@slaviasvitavy.eu
URL:  www.slaviasvitavy.eu
Počet míst:  60
Parkoviště:  ANO
Nekuřácká restaurace:  ANO
Nekuřácký salonek:  NE
Bezbariérový přístup:  ANO




Pokud dáváte přednost staré dobré české klasice nebo rádi posedíte u sklenice vychlazeného piva, toto místo bude to pravé pro vás. Zde dostávají prostor pokrmy, jako je pravý hovězí guláš s domácím chlebem, hovězí líčka nebo tradiční smažený vepřový řízek. Nechybí ani široký výběr alkoholických i nealkoholických nápojů. Součástí šenku je také venkovní zahrádka na Svitavském náměstí.

 
Otvírací doba:
• Pondělí 8:00-22:00
• Úterý 8:00-22:00
• Středa 8:00-22:00
• Čtvrtek 8:00-22:00
• Pátek 8:00-23:00
• Sobota 9:00-23:00
• Neděle 11:00-22:00
Kuchyně:
• Česká
 
Kreditní karty:

Stravenky:



Aktuality


Neuvedeny žádné aktuality.


Týdenní menu


Neuvedeno žádné týdenní menu.


Poznámky (diskuze) k restauraci


Neuvedeny žádné poznámky.

Přidat poznámku


Mobilní hodnocení




Hodnocení

Skrýt slovní hodnocení

Hodnocení uživatelů: (přidat nové hodnocení)
Hodnotil Datum Jídlo Pití Atmosféra Obsluha Útrata/1
nergal  Uživatel s více jak 15 hodnoceními restaurace
29.09.2017
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
743
Hotel Slavia, nacházející se v samém srdci Svitav, se pyšní hned dvěma restauracemi: malinko utajenou stejnojmennou kavárnou v prvním patře a šenkem U Viléma v přízemí. Druhá jmenovaná je cílem mé večerní návštěvy. Podnik je postaven na české kuchyni s řadou opravdových klasik v jídelním lístku a samozřejmě také na pestré nabídce piv a pivních speciálů. Prostor rozdělený do dvou místností s křížovými stropními klenbami vzývá ducha starých dob, kdy se po cestách proháněli rytíři, pocestné přepadávali nelítostní loupežníci a čest byla pro jednoho svatý grál a pro druhého děvka prodejná. Člověk jakoby zabloudil do jakési hradní krčmy s alabastrově bílými stěnami, robustním dřevěným nábytkem, mohutnými pivními sudy, kovanými proprietami a další odpovídající výzdobou.
Krčmářky jsou spíše plachá, subtilní a zakřiknutá stvoření, než nějaké herdekbáby, ale svou práci si zastanou. Bohužel jejich služby rozhodně nejsou na jedničku s hvězdičkou. Především všímavost je velkou slabinou a najde se i pár dalších prohřešků proti základním pravidlům dokonalého servisu.
Večerní hodokvas otevírá anglický roastbeef na trhaném salátku s hořčičným dipem a rozpečenou bagetkou. Zůstává mi záhadou, proč je pro tento chod použit hluboký talíř. Manipulace s tenkými plátky masa, rozloženými na okrajích, se díky němu stává mírně nebezpečnou, adrenalinovou hrou plnou napětí. Být tu se společností, mohli bychom se vsázet, kdo první talíř převrhne. Nicméně jinak klobouk dolů. Chuťově je to jízda par excellence. Nejinak je tomu i s grilovaným dančím hřbetem s glazírovanou kořenovou zeleninou a omáčkou z portského vína. Přílohou jsou restované brambory s cibulí a bylinkami. Tohle je jídlo, do kterého se dá zamilovat. Od úžasně jemného a sametově měkoučkého masa, přes skvostnou omáčku, výborně upravenou zeleninu až k famózním bramborám. Dohromady je to dokonalost na deset písmen. Tohle se nejí, to se vychutnává. Ještě dlouho poté, co jsem dal do úst poslední sousto, si připomínám ten neskutečný gejzír tónů a chutí. Možná proto je následný dezert v podání jablečného závinu s vanilkovo-smetanovou omáčkou jen jako chudý pocestný, žebrající u cesty o almužnu. Napomáhá tomu i jeho suchá, drobivá konzistence, kterou nezachrání ani vanilkový přeliv. Reputaci zachraňuje espresso Miscela d´Oro v plném kavárenském servírování. Je velmi dobré a bez připomínek. Hostina je u konce společně s digestivem v podobě dvanáctiletého rumu Diplomatico Reserva. Škoda jen, že jsem na něho a na účet musel čekat u prázdného stolu více jak 15 minut.
Zlepšit přístup personálu a šenk U Viléma by byl pravděpodobně nekorunovanou gurmánskou topstar Pardubického kraje.
1 hodnocení 1 osob
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
743


Přidat hodnocení restaurace

© 2014 Všechna práva vyhrazena. Vytvořil Artax a.s., poslední aktualizace 26. 2. 2014
Naše další projekty: etisky - digitální tisk, OSVÍTÍME VÁS, Firemní a osobní kalendáře, sCool Matematika.
AKTUALITY
SUNSET RESTAURANT

Masarykova kuchyně
18.9. - 29.9.
Vážení hosté,
připravili jsme si pro Vás další gastronomickou akci, při které
budou naši kuchaři vařit jídla, jejichž základy byly položeny na
začátku minulého století, kdy tyto delikatesy připravovaly i naše
prababičky.

Předkrm
1ks Kachní játra s pikantní zeleninou
podáváné na domácím bílém chlebu 95 Kč

Polévka
0,2l Bramborová polévka
s hřiby a...

Seznam aktualit
REKLAMA
Kadeřnictví Michaela
Kadeřnický salon a solárium v centru Brna.
www.kadernictvi-michaela.cz