Uživatel:
nepřihlášen
Počítadlo přístupů:
13287583
Vyhledávání:
Novinky
Dnešní menu
Top 20
Seznam
Doporučit
Diskuzní fóra
Přidat restauraci
Vyhledávání
FAQ
Slovníček
Kontakty
pivnice
U Richarda
Ríšova 12
64100 Brno - Žebětín
Jihomoravský kraj
Česká republika
Přibližná poloha
Tel.:
546217715
Fax:
E-mail:
URL:
http://www.uricharda.eu/
Počet míst:
0
Parkoviště:
NE
Nekuřácká restaurace:
NE
Nekuřácký salonek:
NE
Bezbariérový přístup:
NE
Otvírací doba:
• Pondělí
11:00-22:00
• Úterý
11:00-22:00
• Středa
11:00-22:00
• Čtvrtek
11:00-22:00
• Pátek
11:00-22:00
• Sobota
11:00-22:00
• Neděle
11:00-22:00
Kuchyně:
• Česká
Kreditní karty:
nezadáno
Stravenky:
nezadáno
Aktuality
Neuvedeny žádné aktuality.
Týdenní menu
Neuvedeno žádné týdenní menu.
Poznámky (diskuze) k restauraci
Neuvedeny žádné poznámky.
Přidat poznámku
Mobilní hodnocení
Hodnocení
Skrýt slovní hodnocení
Hodnocení uživatelů:
(
přidat nové hodnocení
)
Hodnotil
Datum
Jídlo
Pití
Atmosféra
Obsluha
Útrata/1
babo4
+1
08.05.2016
350
Bohužel nevím, proč došlo k výměně obsluhy. Nicméně nevím, jestli dvojice pánů, která se vysmívá zákazníkům je tou správnou volbou...
Komentář -
jedla
(14.05.2016 09:44)
Bohužel mám podobný pocit. Díky obsluze jsme se necítili vůbec pohodlně. Měli jsme pocit, jak si ke každé objednávce brblou pod fousy: "co to zase objednava, to sem budu lítat na 2x" a pod.
Zobraz všechny komentáře (1)
nergal
06.11.2014
420
V jedné z okrajových částí města Brna, kde už lišky pomalu dávají dobrou noc, se nachází malý rodinný minipivovar Richard. Jeho součástí je i restaurace stejného jména, tedy U Richarda, kde se mimo jiné čepuje i velké množství pivních speciálů. Kromě tradičního piva světlého, tmavého, řezaného nebo pšeničného, je zde možné ochutnat také pivo medové, višňové či meruňkové. Interiér laděný do teplých hnědých tónů dýchá novotou a čistotou. Historické fotografie na stěnách, oddělené boxy a živé rostliny zvyšují pocit útulnosti. Vše vkusně aranžované a nepřeplácané. Dobrý dojem podtrhuje i nevtíravá reprodukovaná hudba. Obsluha je pohotová a milá, postrádám snad jen úsměv. Začínám grilovaným hermelínem s brusinkovým přelivem a toustem. Jednoduché, delikátní a chutné. Zázrak to sice není, ale účel plní dobře. Poté přichází na řadu vepřový špíz se sušenými rajčaty a cibulí, doplněný opečenými bramborami a švestkovou omáčkou. Přiznávám, že mám pro špízy slabost, a je tím tedy lehce ovlivněno i mé hodnocení. V tomto případě se jako zajímavé jeví zakomponování sušených rajčat a použití švestkové omáčky. Maso je trochu hrubší konzistence, ale není to zase tak strašné a celkový dojem je dobrý. Jako zákusek si vybírám čokoládový dortík s horkými višněmi a šlehačkou. Platí pro něj v podstatě to stejné, co pro předkrm: dobrý, ale nijak výjimečný. Kombinace horkých višní a čokolády nefunguje tak, jak by měla a dezert je díky tomu v celkovém vyznění hodně průměrný. Řezané pivo Richard 12° ostudu značce rozhodně nedělá, káva Segafredo v tom nejzákladnějším servírování je standard. Celkový dojem z restaurace U Richarda je pozitivní a mohu ji bez uzardění doporučit.
Přidat komentář
Ludina
+1
03.03.2014
200
Opět příjemná návštěva. Jídlo moc dobré a pití... Naprosto luxusní víno!
Přidat komentář
lybos
+5
04.07.2013
417
Přidat komentář
Petronius
+9
21.04.2013
400
odpolední rodinná oslava (nebyl jsem organizátor)
Před návštěvou jsem pročetl zdejší recenze a měl jsem obavy. Zvlášť když jsem objevil v menu takové hrůzné názvy jako "Čongova pomsta", "Dragounova šavle", "Vepřové rizoto" a také různé "směsi" a "kapsy"
Ale nakonec jsem odcházel příjemně překvapen a spokojen.
Nic jsem neriskoval a objednal si "Pečená vepřová žebra" a k tomu několik místních piv - pšeničné, světlé, medové, řezané, ...
Ale i u ostatních spolustolovníků jsem pozoroval spokojenost (kuřecí vývar, grilovaná kotleta, plněná panenka, ...)
Prostředí v salonku a pak i na zahrádce venku příjemné - bylo docela plno, hlavně kolisté, z nichž někteří zde trávili podstatnou část své cyklotůry.. Obsluha příjemná hbitá.
Cenu odhaduji.
Přidat komentář
jh1608
+1
09.07.2012
250
Od navstevy restaurace u Richarda v Zebetine jsem neocekaval zadnou velkou gastronomii, nicmene co jsme zazili byla naprosta tragedie.
V restauraci jsme sedeli sami, snad jen 8-10 lidi bylo v salonku.I tak jsme si na jidlo pockali 45min. a obsluhou jsme byli ujisteni, ze je to standartni cekaci doba, tedy nad cim ze se podivujeme.
Jidlo bez chuti a zapachu, rizoto bych nenazval rizotem ale rozvarenou ryzi-nestravitelne. Zpusob jednani obsluhy hrozny. Take jsem mel pocit, ze si nas slecna spletla s ozralyma stamgastama nad ranem.
Pani provozni namisto aby se zvedla od baru a uvedla vse na pravou miru schvalila servirce opustit restauraci na cigaretu na uklidnenou a dale vesele surfovala na svem laptopu. O to smutnejsi bylo,ze jsem se o tento zazitek musel podelit s bratrem, ktery me prijel po rade let navstivit do Ceske republiky. Proto davam velky palec dolu.
Přidat komentář
šotek
+4
17.03.2012
178
Sobotní oběd u Richarda
- hlasitá hudba, v době oběda spíše obtěžuje.
- prostředí vcelku pěkné až na špinavý stůl, umaštěná váza s květinou.
- obsluha otřesná a drzá, teda alespoň ta slečna, která se o nás.
(ne)starala. Přesně 1 hodinu čekání na jídlo a to ještě spletla obědnávku, takže z toho bylo 75 minut dlouhého čekání s nezájmem a způsobem jednání jak s ožralýma štamgastama těsně nad ránem.
- jídlo takový průměr, to na které se čekalo po chybě obsluhy nedosmažené, téměř syrové.
- celkově tedy velké zklamání
Dříve patřila alespoň mezi lepší průměr, po této zkušenosti se již nikdy nevrátíme.
Přidat komentář
rianty
+3
03.01.2012
300
k Rychardovi rozhodne na pivo, vlastni vyroby.. mame piva radi a nekolikrat do roka sem zavitame, hlavne v letnim obdobi, tedy na zahradku.. vevnitr jsem vlatne nikdy nesedel.. jidel jsme si jiz objednali vice a chutnala nam, takova normalka.. obsluha v klidu, prostredi ok, hlavne se tam muzete stavit, pokud jste treba na prochazce okolim..
Přidat komentář
Tudy
+1
18.11.2010
275
Vynikající pivo vlastní výroby! Navíc se dá zakoupit v litrových PETkách a také jsme si jich pár odnesli.
Interiér restaurace by si nějaké estetické úpravy zasloužil, ale dá se to překousnout.
Na jídlo jsem zkusil něco ze "sojových specialit" a to jsem neměl dělat :-( Chutnalo to jako jídlo, které do jídelničku provozní zařadil proti vůli kuchaře a ten ani nevěří tomu, že sója jde upravit chutně. Očividně nemohla být naložená předem, spíš jen uvařená ve slané vodě - výsledek: guma bez chuti.
Takové jídlo označit jako "sojová specialita" je minimálně drzost.
Přítelkyně si dala skutečné maso a byla spokojená (i navzdory tomu, že v tomto případě jídlo nebylo označeno jako specialita :-) ).
Přidat komentář
Sharp.No
+1
13.09.2010
210
Pro vyznavače menších pivovarů povinnost. Dorazili jsme zrovna v době obědových menu, takže jsme využili jak denní nabídku (smažené duo + fazolačka), tak pokrm z jídelního lístku (vepřové na švestkové omáčce). Polévka byla vynikající, bohužel jak eidam, tak hermelín naprosto fádní a bez chuti, vepřové oproti tomu chutné a švestková omáčka výborná. Nemohli jsme nevyzkoušet většinu ze sortimentu Richardových piv (světlá 12, višňové, pšeničné, medový speciál) a nakonec jsme si odvezli i balenou láhev světlého ležáku domů. Číšnice byla pomalejší, sice sama měla na starost poměrně velkou zahrádku i celý vnitřek, ale obojí bylo skoro prázdné. Žádný cigaretový ani hospodský odér se nekonal a obsluha nás důsledně poslala kouřit ven i o tři čtvrtě na dvě (zákaz platí do dvou). Atmosféra tuctová, myslíme, že takový pivovárek by si zasloužil něco zajímavějšího než design běžné venkovské restaurace. Ačkoli je patrné, že je budova krátce po rekonstrukci, majitel potlačil vše, čím by interiér mohl pivovarskou hospůdku připomínat, což je škoda.
Přidat komentář
Austin
+2
17.07.2010
217
Jídlo obecně standart, asi by se nic nestalo kdyby sem tam se víc snažili v kuchyni, ale vyslovené blafy to nejsou, již jsem se tam párkrát poměrně slušně najedl. Pivo skvělé, chutné, doporučuji i nepivařům. Relativně zakouřeno, komu to vadí sedí vedle nebo na zahrádce. Obsluha celkem stíhá, zdraví, vážné výhrady nejsou.
Přidat komentář
Janinka1
+3
18.10.2009
162
Další návštěva u Richarda, tentokrát uvnitř. Zašli jsme na nedělní oběd. Jídlo a pití moc dobré (žebra, medailonky s nivou, šťavnatý kuřecí plátek i polévky). I když se do 14.00 nekouří, tak čtam lověk načichne typickým kuchyňským pachem smíchaným se "včerejším" cigaretovým kouřem. Takže k Richardovi v Žebětíně jedině na zahrádku.
Přidat komentář
pigmy
+1
24.09.2009
150
Opravdu doporučuji nejenom všem výletníkům, ale hlavně milovníkům dobrého piva! Z jídel vyzkoušeny pouze těstoviny, které byly opravdu dobré a hlavně vpravdě vynikající sladký zákusek Bekrovníček! 11° pšeničné pivo je velmi příjemným osvěžením po letní procházce a na zahnání žízně, 12° světlý ležák vynikající a specialitka 12° višňový ležák s 'kompotem' potěšil i když nejsem příznivcem podobných pivních výstřelků. A nakonec 15° medový speciál je opravdu poctivě odvednou prací pana sládka. Následků z pár piv navíc se nebojte - vyzkoušeno.
Obsluha a vůbec prostředí příjemné, rodinného charakteru. Tento minipivovárek je opravdu příjemným překvapením. Rádi zajedem jen tak na pivo až z Brna. Doporučuji.
Přidat komentář
Janinka1
+3
05.07.2009
125
K Richardovi na zahrádku jsme zašli s přáteli v neděli v podvečer. Díky rezervaci jsme měli pěkný stůl na zahrádce. Žebra i ostatní maso vynikající (palačinky normální), višňové pivo skvělé. Obsluha velmi příjemná a ochotná, určitě se zase brzy zastavíme.
Přidat komentář
bidja
+2
06.07.2008
167
V Žebětíně jsme měli nějakou akci a když jsme se propili k nedělnímu poledni dostali jsme hlad. O zdejším pivu co si údajně sami vaří jsem něco slyšel a tak šlo o to v praxi ochutnat co to je zač a u toho zkusit jak vaří. Dopředu nutno říct, že jsem od toho nic neočekával neboť již vzhledem se jedná o klasickou restauraci výletního typu s obrovskou zahrádkou pseudo staročeského typu s brigádnickou obsluhou, což znamená, že půjde o konzum. Do interiéru jsem se nedostal. Obsloužit nás přišla zkušenější pracovnice, známá místních, tím byla zaručena diskuze o tom aby natočené pivo bylo čerstvé, tudíž žádné 10 minutové odstáté kapané. Objednali jsme 2x pšeničný, 1x kvasnicový, na jídlo nejprve hovězí vývar s játrovými knedlíčky na dorovnání se, já ještě k tomu vepřovou panenku na bylinkovém másle bez přílohy. Pivo donesli hned, opravdu bylo čerstvé bohužel weisbeer bez citrónu. Mě to ani tak nevadilo, ale kolega se domáhal tak vehementně, že ho za 10 minut dostal. Byl tak hořký od pecek, že zkazil celou chuť piva. Po té přinesli skorovývar, pokud se tak dá nazvat svařená voda s masoxem a vegetou a v ní hozené studené nudle se zeleninou a jako třešínka gumovej knedlíček, který hořkostí ladil s citronem v pivu. V rozumném čase pak přišel druhý a poslední chod oběda a to vepřová kýta ala panenka doplněná nestejkovým příborem co se běžně dává ke knedlíkům a omáčkám. Okolo masa již tradiční česká specialitka zeleninová obloha částečně oschlá, částečně tekutá zatíkající pod maso, doplněná obrovským plátkem pomeranče. Nejvíce pak "nadchl" okraj monstr talíře obsypaný v duchu "nouvelle cuisine" solí a paprikou. Chuť a úprava pak byla odpovídající vzhledu, kýta tužší vysušená, vcelku slušná chuť bylinkového másla, nutriční hodnota steaku nepřekročila ztracené jouly při pižlání příborákem. V půli chodu pak došlo i na ochutnávku kvasnicového piva, které bylo taky fresh, ničím však nezaujalo. Někdy příště snad dojde i na medové a višňové. Závěrem chci shrnout poznatek tak, že celé to odpovídalo 95% standardu českého pohostinství, jak prostředí, názvem či cenami. Účel to však splnilo, pár piv a žvanec na čerstvém vzduchu nám dovolil po svých se odebrati k domovům aniž by na cestu kručelo v břiše. Pakliže vám za normální cenu tohle stačí zajdite sem, ale manželky, milenky, rodiče, dobré kamarády a obchodní partnery jsem nevoďte.
Přidat komentář
Míša
+2
11.06.2008
210
S přáteli jsme si udělali pěkný výlet parníkem a cestou zpátky jsme se stavili v restauraci u Richarda na oběd. Jeden člen naší výpravy nám ji doporučil ,že zde celkem dobře vaří. Když jsme přišli tak jsme byli celkem překvapeni ,že v restauraci byli jen tři hosté,ale zároveň jsme se těšili na rychlou obsluhu . U jedné ze dvou slečen která nas asi po slabých deseti minutách zaregistrovala jsme si ojednali nějaké nealko pití a jídlo. Polévka nám byla donesena po jednom připomenutí jestli na nás nezapoměli asi za 40minut a další jidlo už za "pouhých "asi 20 minut.Na jídlo jsme měli česnekovou polévku ,flamendr s bramboráčkama ,kung pao s kroketama a kuřecí plátek s nivou a brambory. Polévka byla extrémně slaná asi z česnekové pasty , kung pao bylo taky dosti slané. Bramboráčky byli takové ty klasické z makra s divným ne moc dobrým lečem s masem a třetí účastník raději ani nemluvil neboť byl velice zklamán ze špatného doporučení restaurace .Příště bych si určitě den nepokazila návštěvou této restaurace a těch 630kč co jsme tam nechali bych s úsměvěm zaplatila jinde . Doporučila bych panu majiteli vyměnit minimálně personál pokud to ovšem není rodinej podnik což by se dalo chapat z těch otrávených výrazů. Nevím jestli pana kuchaře museli probudit nebo měli v zadních prostorách ještě nějaké hosty což nám mohli co se týče prodloužení čekací doby oznámit ale to nic nemění na mém hlubokém zklamání.Příště si dám raději ten klobás u vody cestou z parníku.
Přidat komentář
jankoa
+1
16.01.2008
200
tuhle restauraci navštěvuji min.jedenkrát týdně, dobře se zde vaří, ráda zde posedím, obsluha je v případě slečen uspokojivá, v druhém případě pomalá a ne příliš ochotná:-( což je škoda v takhle dobrém podniku, navštivte a uvidíte sami...doporučuji
Přidat komentář
martina
+8
08.12.2007
267
Rodinná oslava, předem domluvené společné jídlo, přípitek. Jídlo (kuřecí plátek s nivou a smetanovou omáčkou) ani vlastní vařené pivo nijak nepřekvapilo. Co však ano, byla obsluha. Po prvním menším zaváhání nám začali rozlévat přípitek (Martini extra dry) olivy donesli později. Na objednávku pití (alko i nealko) jsme čekali až téměř všichni dopili, teprve pak se číšník přišel zeptat, co si dáme k pití. Vzal objednávku od půlky stolu, ostatní nechal "na sucho". Ti přišli na řadu až poté, co donesl objednané pití. BTW. na obsluhu nebyl sám - měl k ruce kolegyni a kolegu. Objedané jídlo jsem musela jít objednat (připomenout) osobně k baru, jinak by se asi ani nezeptali, kdy chceme jíst. Po jídle se nás ujala slečna, ta byla o poznání pružnější a milejší.
Při minulé návštěvě nás obsluhoval číšník, kterému vše odsýpalo a bylo to fajn. Ale po této zkušenosti člověka zamrzí, jak velké zklamání může přijít ve fajn podniku při nekvalitní obsluze. A to nemluvím o faktu, že během 3 týdnů zvýšili ceny...
Přidat komentář
doktor
+1
25.11.2007
275
Jidlo nicim neprekvapi (ani kladne ani zaporne), standardni kvalita, porce az zbytecne velka. Obsluha prijemna, ale trochu pomalejsi. Jinak celkem ok.
Přidat komentář
janamarie
+1
15.07.2007
100
Pivovarská restaurace s vlastní výrobou piva.Nejprve jsme ocenili velkou zahrádku.Z piva měli kvasnicovou 12,višňovou 13 a medovou 15. Ochutnali jsme 12,řezanou 12,ale nejvíc nás nadchlo višnové pivo! Na dně ve sklenici najdete kompotované višně. Ceny kolem 20,-kč za pivo. Brzy se určitě vrátíme a zkusíme místní kuchyni.
Přidat komentář
20 hodnocení
70 osob
262
Přidat hodnocení restaurace
© 2014 Všechna práva vyhrazena. Vytvořil
Artax a.s.
, poslední aktualizace 26. 2. 2014
Naše další projekty:
etisky - digitální tisk
,
OSVÍTÍME VÁS
,
Firemní a osobní kalendáře
,
sCool Matematika
.
AKTUALITY
Nejsou žádné aktuality.
Seznam aktualit
REKLAMA
Kadeřnictví Michaela
Kadeřnický salon a solárium v centru Brna.
www.kadernictvi-michaela.cz