Uživatel: nepřihlášen
Počítadlo přístupů: 11191065
Vyhledávání:


restaurace
U Labutě
 
Za Mlýnem 4
750 02 Přerov - Přerov-město
Olomoucký kraj
Česká republika
Přibližná poloha

Tel.:  +420 581736786
Fax: 
E-mail:  labut@labut.cz
URL:  www.labut.cz
Počet míst:  70
Parkoviště:  ANO
Nekuřácká restaurace:  ANO
Nekuřácký salonek:  ANO
Bezbariérový přístup:  NE




Restaurace byla otevřena na podzim 1998 a od prvopočátku jsme se rozhodli dělat gastronomii tak, aby ji host mohl vnímat všemi smysly. K tomu je zapotřebí špičková technologie v zázemí, zajímavý interiér, ale ne samoúčelný, takový, který umožňuje kontakt hosta s obsluhou, ale i s přípravou jídla, které si objednal. Proto spoustu jídel grilujeme přímo před hostem nebo upravujeme na rožni a potom porcujeme u stolu hosta. Velkou výzvou je pro nás nabídnout hostovi komplexní chuťový zážitek. Ke každému chodu jídla se snažíme doporučit víno, které se s jídlem snoubí, nechá ho vyniknout nebo je kontrastní s tím, že máte hned dva kulinářské vjemy. Toto všechno by byla teorie, kdybychom neměli štěstí na spolupracovníky, kteří na sobě neustále odborně pracují a zdokonalují se ve svém řemesle. Naše předsevzetí dělat špičkovou gastronomii představuje nekonečný tvůrčí proces, v němž je třeba využít nejen kuchařského mistrovství, ale také fantazie ve spojení s praktičností a využitím tradičních a sezónních surovin, z nichž se díky kulinářskému umění vytvoří pokrm, kterému málo kdo odolá.

 
Otvírací doba:
• Pondělí nezadáno
• Úterý 11:00-22:00
• Středa 11:00-22:00
• Čtvrtek 11:00-22:00
• Pátek 11:00-22:00
• Sobota 11:00-22:00
• Neděle 11:00-15:00
Kuchyně:
• Česká
• Mezinárodní
 
Kreditní karty:

Stravenky:

nezadáno


Aktuality


Neuvedeny žádné aktuality.


Týdenní menu


Neuvedeno žádné týdenní menu.


Poznámky (diskuze) k restauraci


Neuvedeny žádné poznámky.

Přidat poznámku


Mobilní hodnocení




Hodnocení

Skrýt slovní hodnocení

Hodnocení uživatelů: (přidat nové hodnocení)
Hodnotil Datum Jídlo Pití Atmosféra Obsluha Útrata/1
nergal  Uživatel s více jak 15 hodnoceními restaurace
04.05.2017
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
887
Restaurant U Labutě se honosí bohatou historií a několikanásobným oceněním v prestižním Maurerově výběru Top 100 českých restaurací. Podnik se nachází v prvním patře původně mlýnské budovy, v jejímž přízemí je kuřácká pivnice se zajímavým přístupem přes náhon, obtékajícím budovu. Má-li pivnice letní zahrádku, restaurace nezůstává daleko pozadu a kontruje terasou, která může bez problémů fungovat i jako zimní zahrada. Dominantou interiéru je mohutný grill, cihlové obloukové překlady a víceramenné lustry. Vše je sladěno do příjemného a útulného tónu. Přesto se při příchodu nemohu zbavit zmatených pocitů a lehké prostorové dezorientace. Obsluha je příjemná a pohodová, jejich servis je bez fatálních chyb. Nicméně rezervy tu jsou a k dokonalosti jim přece jen něco málo chybí. Večerní posezení otvírá víno. Italské Barolo bohužel není, tak beru zavděk španělským Tempranillem v ročníku 2011 z vinařství Lar de Paula. Temně rudá barva, komplexní vůně po černém ovoci a intenzivní strukturovaná chuť s výraznými taniny charakterizuje toto víno. Jídelní menu otevírá gratinovaný chřest se schwarzwaldskou šunkou a sýrem Gran Moravia z aktuální sezónní nabídky. Jednoduchá prezentace není špatná, nicméně do gourmetské bomby to má zatraceně daleko. Bohužel tu není nic, co by upoutalo, ani ve vzhledu, ani v chuti. Následující pečená panenka s omáčkou z povidel a černého rybízu se smetanovými bramborami a pórkem je na tom o něco lépe, přestože k proklamované zážitkové gastronomii chybí více než pověstný chlup. Problém vidím už v prvotní úpravě na talíři, která je více než prostá a nezajímavá. Na druhou stranu je fakt, že méně je někdy více a tady to evidentně platí dvojnásob. Každopádně omáčka je skvostná, a jestli nic jiného tak na ni se jednoduše nedá zapomenout. Je doslova alfou a omegou celého chodu. Závěr patří jablečnému kramblu s datlemi a zmrzlinou. Žádná velká věda to není, jen ovoce, drobenka a zmrzlina, ale funguje to náramně. Dávám palec nahoru. Rozšířené espresso Pascucci je výborné. Servírování je prostinké, ale chuťově je parádní. Restaurant U Labutě určitě stojí za návštěvu. Gastro podnik století to sice není, ale dobře najíst se tady dá.
1 hodnocení 1 osob
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
887


Přidat hodnocení restaurace

© 2014 Všechna práva vyhrazena. Vytvořil Artax a.s., poslední aktualizace 26. 2. 2014
Naše další projekty: etisky - digitální tisk, OSVÍTÍME VÁS, Firemní a osobní kalendáře, sCool Matematika.
AKTUALITY
SUNSET RESTAURANT

Zvěřinové hody
9.10. - 27.10.
Vážení hosté,
rádi bychom Vás pozvali na jedinečné zvěřinové hody.
Vzhledem k tomu, že nám již začal podzimní čas, tak jsme pro
vás vytvořili sezonní menu, které se skládá z typických surovin
pro toto období. Proto přijďte a ochutnejte speciality ze zvěřiny.

Předkrm
70g Domácí zvěřinová paštika, fíkové chutney
petrželové pesto rozpečená bagetka 135 Kč

...

Seznam aktualit
REKLAMA
Kadeřnictví Michaela
Kadeřnický salon a solárium v centru Brna.
www.kadernictvi-michaela.cz