Uživatel: nepřihlášen
Počítadlo přístupů: 11160399
Vyhledávání:


restaurace
Simplé
 
Veveří 16
60200 Brno - Centrum
Jihomoravský kraj
Česká republika
Přibližná poloha

Tel.:  +420 530 319 645
Fax: 
E-mail:  info@simple-restaurant.cz
URL:  http://www.simplerestaurant.cz/
Počet míst:  0
Parkoviště:  NE
Nekuřácká restaurace:  ANO
Nekuřácký salonek:  NE
Bezbariérový přístup:  NE




Smyslem restaurace Simplé je přinést lidem špičkovou gastronomii, protkanou okamžiky, na které nikdy nezapomenou. Interiér restaurace i koncept kuchyně je postaven na souhře preciznosti a jednoduchosti. V jednoduchosti je totiž krása. U nás se setkávají současné trendy světové gastronomie s tradičním a poctivým přístupem k vaření. Zaměřujeme se na fúzi moderní evropské kuchyně se segmenty kuchyně molekulární. Naší filozofií je přinášet zážitky a nabídnout hostům příjemnou domácí atmosféru, nevšední jídlo a špičková světová vína.

 
Otvírací doba:
• Pondělí 11:00-15:00, 17:00-23:00
• Úterý 11:00-15:00, 17:00-23:00
• Středa 11:00-15:00, 17:00-23:00
• Čtvrtek 11:00-15:00, 17:00-23:00
• Pátek 11:00-15:00, 17:00-23:00
• Sobota 12:00-23:00
• Neděle 0:00-0:00
Kuchyně:
• Mezinárodní
 
Kreditní karty:

Stravenky:

nezadáno


Aktuality


Neuvedeny žádné aktuality.


Týdenní menu


Neuvedeno žádné týdenní menu.


Poznámky (diskuze) k restauraci


Neuvedeny žádné poznámky.

Přidat poznámku


Mobilní hodnocení




Hodnocení

Skrýt slovní hodnocení

Hodnocení uživatelů: (přidat nové hodnocení)
Hodnotil Datum Jídlo Pití Atmosféra Obsluha Útrata/1
nergal +1  Uživatel s více jak 15 hodnoceními restaurace
17.03.2016
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
1375
Rodinný restaurant Simplé se nachází v centru Brna na jedné z jeho rušných dopravních tepen. Je malinký prostorem, ale moderní pojetím, útulný a s příjemnou atmosférou. Interiér ve výrazných barvách žluté a modré je vysoce funkcionalistický a jednoduchý. Snoubí se zde prostá elegance s kontrasty skrytého luxusu. Obsluha je neuvěřitelná, od první chvíle až do té poslední zajišťují dokonalý servis s noblesou profesionálů a s nekončící řadou úsměvů. Jejich přístup je diskrétní a současně cíleně osobní. Mají perfektní přehled o nabídce a dokáží ke každé položce jídelního i nápojového lístku poskytnout spoustu dodatečných informací. Objednávám si 5-chodové degustační menu a k němu láhev Rieslingu Trocken z německého vinařství Künstler, ročník 2014. Víno je jiskřivé a svěží s krásnou zlatavou barvou a minerální vůní. Ještě před servírování vlastního degustačního menu dostávám na stůl domácí pečivo se třemi druhy pomazánek a amuse bouche v podobě kohouta v kroketě s medvědím česnekem a kořenovou zeleninou. Delikátní, chutné a slibující nevšední zážitky. Ty přicházejí hned s následující chodem, kterým je uzený pstruh, doplněný řepou, křenem a šneky. Je to jednohubka tisíce chutí a tónů. Jako předkrm funguje znamenitě. Zelňačka s kysaným zelím, bramborami, paprikou a klobásou posouvá laťku ještě o kousek výše. Je úžasná, jemná a současně výrazná. Chuťové buňky si ji pamatují ještě dlouho poté, co v ústech zmizelo poslední sousto. Překrýt tento vjem se nepodaří ani následující mufloní svíčkové s kroupami, vínem a lanýži. Přestože se jedná opět o zážitek plný harmonie a neotřelých tónů, přebít úžasnost zelňačky se jí nepodaří. Pak mi však na stole přistává vepřový vrabec s jelítkem, špenátem a zelím. Už nádherná úprava signalizuje něco výjimečného. A brzy už je jasné, že je to skutečně tak: tohle je zázrak na talíři. Všechno se tady krásně doplňuje, každá jednotlivá položka funguje sama o sobě a současně pracuje ve prospěch celku, jedna chuť obtáčí druhou a v závěru exploduje gejzírem neskutečna. Člověk ztrácí pojem o čase i prostoru a užívá se jediný vjem v plné jeho síle a dokonalosti. Tohle je gastronomická nirvána. Závěrečná huspenina z černého čaje, citronu a cukru pohladí a uklidní, podobně jako výborné cappuccino a pozornost podniku mix čokolády s kousky ovoce. Dotek neskutečna přichází ještě jednou s guatemalským rumem Botran Solera 1893. Jemně karamelová vůně s příměsí rozinek, meruněk a vanilky úplně zakrývá alkoholické aroma. Chuť má několik vrstev, které je radost objevovat. Na začátku je rum sladký a plný, pak se rozšiřuje a košatí, aby skončil v pikantním polosladkém duchu. Restaurantu Simplé přisuzuji absolutorium ve všech ohledech. Odnáším si odsud vpravdě bohatýrský zážitek a myslím si, že na něj hned tak nezapomenu.
1 hodnocení 2 osob
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
1375


Přidat hodnocení restaurace

© 2014 Všechna práva vyhrazena. Vytvořil Artax a.s., poslední aktualizace 26. 2. 2014
Naše další projekty: etisky - digitální tisk, OSVÍTÍME VÁS, Firemní a osobní kalendáře, sCool Matematika.
AKTUALITY
SUNSET RESTAURANT

Masarykova kuchyně
18.9. - 29.9.
Vážení hosté,
připravili jsme si pro Vás další gastronomickou akci, při které
budou naši kuchaři vařit jídla, jejichž základy byly položeny na
začátku minulého století, kdy tyto delikatesy připravovaly i naše
prababičky.

Předkrm
1ks Kachní játra s pikantní zeleninou
podáváné na domácím bílém chlebu 95 Kč

Polévka
0,2l Bramborová polévka
s hřiby a...

Seznam aktualit
REKLAMA
Kadeřnictví Michaela
Kadeřnický salon a solárium v centru Brna.
www.kadernictvi-michaela.cz