Uživatel:
nepřihlášen
Počítadlo přístupů:
13340451
Vyhledávání:
Novinky
Dnešní menu
Top 20
Seznam
Doporučit
Diskuzní fóra
Přidat restauraci
Vyhledávání
FAQ
Slovníček
Kontakty
bistro
Ribca
Adamič Lundrovo nabrežje 1
1000 Ljubljana - Centrum
Ljubljana
Slovinsko
Přibližná poloha
Tel.:
01/425 15 44
Fax:
E-mail:
info@ribca.si
URL:
http://www.ribca.si/
Počet míst:
0
Parkoviště:
NE
Nekuřácká restaurace:
ANO
Nekuřácký salonek:
NE
Bezbariérový přístup:
NE
Otvírací doba:
• Pondělí
nezadáno
• Úterý
nezadáno
• Středa
nezadáno
• Čtvrtek
nezadáno
• Pátek
nezadáno
• Sobota
nezadáno
• Neděle
nezadáno
Kuchyně:
nezadáno
Kreditní karty:
nezadáno
Stravenky:
nezadáno
Aktuality
Neuvedeny žádné aktuality.
Týdenní menu
Neuvedeno žádné týdenní menu.
Poznámky (diskuze) k restauraci
Neuvedeny žádné poznámky.
Přidat poznámku
Mobilní hodnocení
Hodnocení
Skrýt slovní hodnocení
Hodnocení uživatelů:
(
přidat nové hodnocení
)
Hodnotil
Datum
Jídlo
Pití
Atmosféra
Obsluha
Útrata/1
mefistoteles
+1
01.12.2012
250
V tomto městě už jsem vyzkoušel kde co, ale sem se vracím. Protože mám rád ryby a člověk se během dne potřebuje obyčejně, slušně a pořádně najíst. Prostředí velmi jednoduché, má však své kouzlo. Okrepčevalnica umísněna nad hladinou Ljubljanice, v suterénu Plečnikových arkád, hned vedle trojmostí. Jednoduchá kuchyně je výhladně rybí. Však taky hned vedle je rybí trh, kam si kuchař odbíhá pro čerstvou surovinu. Ochutnal jsem zde v průběhu času nejrůznější ryby a mořské živočichy. Vždy v nejjednodužší úpravě, obvykle grilované případně smažené. Jednoduše servírované, čersvé a respektující základní charakter suroviny. Tento týden v rámci dvou návštěv krémová krevetová polévka - pokaždé trochu jiná ale velmi dobrá, servírovaná ve zmenšenině polévkové mísy pro jednu osobu. Dále grilovaný filet z mečouna, ropušnice, štikozubec, fritované kalamáry ve formě salátu. Ryba obligátně doplněna citronem, kapkou olivového oleje s česnekem a bylinkami. Jako přílohy hranolky, rýže a velmi dobré mačkané brambory s mangoldem. K jídlu automaticky salát z míchané zeleniny a pečeného lilku marinovaného v octu. K pití místní pivo (když to tak probírám, nikdy jsem zde ani jinde v této zemi nedostal "podmíráka"). Při poslední návštěvě sklenku běžné malvazie. Víno servírováno v obyčejném skle s ryskou objemu, ale vinných slenicích odpovídajícího tvaru a velikosti. Svěží lehké víno s jasně čitelnou odrůdovostí a minerální koncovkou. K rybě tak akorát. Na závěr na účet podniku vždy a pro každého sklenka Teranov likeru. Obsluha vždy svižná, zdvořilá, ovládající více jazyků. Bez problémů jsme byli obslouženi i 15 minut před zavírací hodinou. Vyčkali našeho nasycení a pak se s úsměvem rozloučili. Zde nevyhledávám gastronomický zážitek, ale dobré, rychlé jídlo za dobrou cenu. Hodnocení nutno vztáhnout ke kategorii restaurace.
Komentář -
theodor
(01.12.2012 17:29)
... v těchto zemích je vždy nalito nad rysku a podmíráky prostě neumějí nalít. Ani by je to nenapadlo. Kdysi v pařížském klubu jsem si objednal Gin a tonic. Barman se zeptal jaký gin, na bar položil longovku s ledem, lahev tonicu a lahev ginu. Bylo na mě, jak silný drink ci vyrobím.
Zobraz všechny komentáře (5)
1 hodnocení
2 osob
250
Přidat hodnocení restaurace
© 2014 Všechna práva vyhrazena. Vytvořil
Artax a.s.
, poslední aktualizace 26. 2. 2014
Naše další projekty:
etisky - digitální tisk
,
OSVÍTÍME VÁS
,
Firemní a osobní kalendáře
,
sCool Matematika
.
AKTUALITY
Nejsou žádné aktuality.
Seznam aktualit
REKLAMA
Kadeřnictví Michaela
Kadeřnický salon a solárium v centru Brna.
www.kadernictvi-michaela.cz