Uživatel: nepřihlášen
Počítadlo přístupů: 11191022
Vyhledávání:


restaurace
Restaurace Velorex
 
Palackého 162
60200 Brno - Královo Pole
Jihomoravský kraj
Česká republika
Přibližná poloha

Tel.:  +420 549 211 337
Fax: 
E-mail:  info@restauracevelorex.cz
URL:  www.restauracevelorex.cz
Počet míst:  150
Parkoviště:  ANO
Nekuřácká restaurace:  NE
Nekuřácký salonek:  NE
Bezbariérový přístup:  ANO




Restaurace je navržena ve stylu legendárního „vozítka“ Velorex a jeden originální „hadrák“ vás přivítá hned u vstupu. Nabízíme tradiční pokrmy české kuchyně v kombinaci s moderní a atraktivní gastronomií. Naše kuchyně je otevřená a tak se každý návštěvník může osobně podívat na přípravu své oblíbené pochoutky. Odborně proškolený personál vám rád poradí při výběru specialit, moravských vín z obsáhlé vinotéky nebo některého ze sedmi druhů točených piv z pivovarů Dalešice, Hauskrecht a Svijany. Své místo si u nás najdou jak milovníci tabáku, tak nekuřáci nebo rodiny s malými dětmi, pro které je k dispozici prostorný dětský koutek. V létě pořádáme pravidelně grilování na letní terase s výběrem čerstvých ryb a steaků.

 
Otvírací doba:
• Pondělí 11:00-23:59
• Úterý 11:00-23:59
• Středa 11:00-23:59
• Čtvrtek 11:00-23:59
• Pátek 11:00-1:00
• Sobota 11:00-1:00
• Neděle 11:00-22:00
Kuchyně:
• Česká
• Středomořská
 
Kreditní karty:

Stravenky:



Aktuality


Neuvedeny žádné aktuality.


Týdenní menu


Neuvedeno žádné týdenní menu.


Poznámky (diskuze) k restauraci


Neuvedeny žádné poznámky.

Přidat poznámku


Mobilní hodnocení




Hodnocení

Skrýt slovní hodnocení

Hodnocení uživatelů: (přidat nové hodnocení)
Hodnotil Datum Jídlo Pití Atmosféra Obsluha Útrata/1
nergal  Uživatel s více jak 15 hodnoceními restaurace
09.02.2017
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
520
Velorex je původně tříkolové vozítko s trubkovým rámem potaženým koženkou. Jeho konstruktéry jsou bratři František a Mojmír Stránský a je to jediné homologované vozidlo s plátěnou karosérií na světě. Zajisté všichni si ho budou pamatovat jako hvězdu slavného českého filmu Vrchní, prchni!, kde s ním jezdil Josef Abrhám. Restaurace pojmenovaná právě podle něj se nachází v obchodně-restauračním centru Zagreb v Králově Poli a hadrák je ústřední dominantou jeho interiéru. Prostor podniku je rozdělen na nekuřáckou a kuřáckou část, které jsou od sebe odděleny pouze dispozičně, nicméně výkonná klimatizace tento handicap bez problémů smazává. Přesto je lehce nepochopitelnou kuriozitou, že nejblíže kuřácké sekci je umístěn zrovna dětský koutek a stoly pro rodiny s dětmi. Restaurace se dále pyšní letní terasou, která je samozřejmě teď v zimě zavřená, a také otevřenou kuchyní, kde hosté mohou sledovat v přímém přenosu přípravu svých jídel. Obsluha je příjemná, pohodová a zdravě živočišná, což k tomuto typu pohostinského zařízení pasuje jako poklice na hranec. Na čepu tu mají hned několik piv, já vybírám klasiku v podobě Svijanského Mázu 11°. Nejsem žádný velký znalec, ale tohle pivo mi opravdu chutná. Pro jídlo šahám do speciální nabídky, odkud vytahuji na svůj stůl napřed polévku z obřích fazolí s pečenými rajčaty a chipsy z uzené vepřové slaniny. Poté steak „Smith“ z vepřové panenky naložený ve směsi pepřů a hnědého třtinového rumu s grilovaným bramborovým špízem baleným v uzené slanině a s hořčičnou omáčkou. A nakonec mascarpone krém s čerstvou vanilkou a vychlazenou omáčkou z lesních plodů. Vše pěkně a jednoduše aranžované, chutné a zapamatovatelné. Některé akcenty skutečně tříbí zážitky. Například kontrast husté silné polévky s mazlivostí zakysané smetany, nebo skvělou pepřovou omáčkou podpořené krásně vypadající, měkoučké špalíčky vepřové panenky. Na druhou stranu hladivému mascarpone by opravdu slušelo čerstvé ovoce nebo v nejhorším případě kompot, protože ono předkládané vychlazené ovocné pyré je příšerné. Espresso v kavárenském servírování je naopak výborné. Velorex rozhodně nezklamal a podle solidní návštěvnosti to vypadá, že je v této části Brna i dostatečně populární.
dalda +9  Certifikovaný uživatel  Uživatel s více jak 15 hodnoceními restaurace
27.06.2014
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
400
Oslava na závěr školního roku. Byli jsme větší skupina a seděli přímo před oknem do kuchyně, kde jsme mohli pozorovat cvrkot.
Co jsme měli k jídlu ? Co si pamatuju u mne a sousedů:
řecké dny-
salát Choriatiki - dobrý, jen je nevhodně podáván v hlubokém talíři tvaru buřinky, z kterého se špatně jí
biftek Jemisto - výborný "karboš" plněný sýrem se zeleninkou
z venkovního grilu - vysoký roštěnec, zde zvaný Rib eye large - chutný, měkký, jen se nás asi nezeptali, jak ho chceme- byl medium

Libový hovězí pupek konfitovaný v husím sádle s divokým kořením a podávaný s jemným majoránkovým bramborovým pyré na másle - dle dotazu výborný
zákuseček- pečené čerstvé fíky

k pití :pivo- klasické Svijany, Rohozec- ten nám chutnal nejvíce a Bernard nefiltr
různé domácí alko i nealko limonády - jahodová, okurková atd. :-)
vína- různé druhy i výrobci- na vinném lístku na netu nejsou uvedeny, je nutno se podívat do chladící skříně a vybrat si.
např. Veltlín od Mádla, nebo výborný Merlot od Sůkala
Prostředí vcelku pěkné, toalety čisté, naši část obsluhy bych doporučil proškolit o víně. :-)
Závěrem: za sebe mohu doporučit, určitě se také stavím

Komentář - abc Certifikovaný uživatel Uživatel s více jak 15 hodnoceními restaurace (30.06.2014 10:57)
Hovězí pupek zde mohu také jen doporučit, koneckonců všechna jimi připravovaná konfitovaná masa - někdy je i na běžném denním menu konfitovaný bok atd., často jako příloha lokše - ne všude něco takového dostanete v rámci poledního menu. Co se týče salátů, na jiných talířích je ani nepodávají, osobně tam mám ale saláty ráda (umí je dochutit, ne jen nakrájet suroviny), co mi ale vadí, jsou kombinace s křídly, stehýnky apod. Prostě čímkoliv, co se jí spíše rukama, ale máte to v tom salátu od dresingu...
MartinF1988 +1
03.12.2013
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
350
Minulý týden jsem si sem zašel na večeři. Prostředí je pěkné, moc se mi líbí stylové dekorace. Restaurace byla až na pár míst plná, takže mi trochu vadila vyšší hlučnost, ale s tím se musí počítat. Díky velkému počtu návštěvníků i lehce vázla obsluha, ale nic tragického. Chování číšníků byl spíše zlatý střed, extra příjemní nebyli, ale nepříjemní taky ne. Z jídla jsme ochutnali zelňačku, vepřovou panenku a hovězí steak. Zelňačka byla spíše horší průměr, hovězí steak z mladého býka bych nazval spíše žvýkačkou od staré krávy, část jsem si odložil na horší časy a ještě dneska v práci jsem měl co žvýkat. Hovězí steak zde již nikdy více. Pepřová omáčka ani neurazila, ani nepotěšila. Panenka byla naopak výborná. Přílohy už byly opět horší. Hranolky zřejmě odebírají z Mekáče a pod pojmem smetanové brambory jsem měl v paměti taky něco jiného.
Podtrženo, sečteno. Přišel jsem, zkusil jsem a už nejspíš nepřijdu.
rentier +1  Uživatel s více jak 15 hodnoceními restaurace
24.10.2013
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
110
Po opakované návštěvě musím smeknout klobouk a zároveň se podivit, že je tu nula nic hodnocení, když si vzpomenu na ten polední nával. Je opravdu obdivuhodné, jak v takovém množství porcí a za směšnou cenu (85,- menu včetně 0,25l Bonaqua) jsou schopni vařit vyšší gastronomii. Třeba už jenom plněný bramborák, majoránkový, křupavý, žádná olejem nasáklá nechutná hmota. A co teprve hovězí perko ve švestkové omáčce. Takto křehké maso jsem už dloooouho neměl a omáčku bych nejraději jedl kávou lžičkou, aby déle vydržela. Opravdu respekt a kéž bych se sem dostal častěji:(
abc  Certifikovaný uživatel  Uživatel s více jak 15 hodnoceními restaurace
01.07.2013
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
121
Při vstupu na zahrádku mě napadlo: kam dosud chodili všichni ti lidé v Kr. Poli na polední menu? (a spíše plná bývá i ve večerních hodinách, ačkoliv restaurace nefunguje ani 2 měsíce). I přesto byla v jednu hodinu ještě snad všechna meníčka a polévka (cibulačka) mi přistála na stole asi za 5 minut po objednání, předcházela jí Bonaqua v ceně poledního menu (to vše za 85 Kč, potom mají ještě MENU PLUS, které je dražší a s pivem :-) ). Dala jsem si krémové rizoto s baby špenátem, tymiánem a cherry rajčaty, na kterém bylo položené grilované kuřecí prsíčko nakrájené na kousky a zasypané parmazánem. Po obědě jsem zkusila ještě kávu (značku bohužel nemají ani na webu), ale i ta velmi obstojné kvality. Venkovní gril láká k večernímu vyzkoušení. Atmosféru však hodnotím průměrně, prostě typické hospodské venkovní lavice a puštěná hudba nahlas, okolo hodně kuřáků, vnitřek vypadá lépe a asi by hodnocení zvýšil.
5 hodnocení 16 osob
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
348


Přidat hodnocení restaurace

© 2014 Všechna práva vyhrazena. Vytvořil Artax a.s., poslední aktualizace 26. 2. 2014
Naše další projekty: etisky - digitální tisk, OSVÍTÍME VÁS, Firemní a osobní kalendáře, sCool Matematika.
AKTUALITY
SUNSET RESTAURANT

Zvěřinové hody
9.10. - 27.10.
Vážení hosté,
rádi bychom Vás pozvali na jedinečné zvěřinové hody.
Vzhledem k tomu, že nám již začal podzimní čas, tak jsme pro
vás vytvořili sezonní menu, které se skládá z typických surovin
pro toto období. Proto přijďte a ochutnejte speciality ze zvěřiny.

Předkrm
70g Domácí zvěřinová paštika, fíkové chutney
petrželové pesto rozpečená bagetka 135 Kč

...

Seznam aktualit
REKLAMA
Kadeřnictví Michaela
Kadeřnický salon a solárium v centru Brna.
www.kadernictvi-michaela.cz