Uživatel:
nepřihlášen
Počítadlo přístupů:
13345280
Vyhledávání:
Novinky
Dnešní menu
Top 20
Seznam
Doporučit
Diskuzní fóra
Přidat restauraci
Vyhledávání
FAQ
Slovníček
Kontakty
restaurace
Restaurace Portum
Hrázní 4a
635 00 Brno - Kníníčky
Jihomoravský kraj
Česká republika
Přibližná poloha
Tel.:
546 221 035
Fax:
E-mail:
URL:
http://www.maximus-resort.cz/-restaurace-brno-catering-brno
Počet míst:
0
Parkoviště:
ANO
Nekuřácká restaurace:
ANO
Nekuřácký salonek:
ANO
Bezbariérový přístup:
ANO
restaurace vyšší cenové skupiny s kvalitní obsluhou, vaří z čerstvých surovin
Otvírací doba:
• Pondělí
11:00-23:00
• Úterý
11:00-23:00
• Středa
11:00-23:00
• Čtvrtek
11:00-23:00
• Pátek
11:00-23:00
• Sobota
11:30-23:00
• Neděle
11:30-23:00
Kuchyně:
nezadáno
Kreditní karty:
Stravenky:
nezadáno
Aktuality
Neuvedeny žádné aktuality.
Týdenní menu
Neuvedeno žádné týdenní menu.
Poznámky (diskuze) k restauraci
Neuvedeny žádné poznámky.
Přidat poznámku
Mobilní hodnocení
Hodnocení
Skrýt slovní hodnocení
Hodnocení uživatelů:
(
přidat nové hodnocení
)
Hodnotil
Datum
Jídlo
Pití
Atmosféra
Obsluha
Útrata/1
nergal
18.02.2016
1349
Restaurace Portum je součástí čtyřhvězdičkového hotelového komplexu Maximus Resort, nacházejícího se v lokalitě Brněnské přehrady kousek od Sokolského koupaliště. Hotel disponuje obrovským parkovištěm, ale protože jsou zde i tenisové kurty, kongresové centrum, bowling a nabízejí se i služby wellness a spa nebývá jednoduché najít místo k zaparkování. Dostat se sem jinak než autem je možné hotelovým shuttle busem, který jezdí od přístaviště dvakrát za hodinu nebo samozřejmě i pěšky, což ovšem není zrovna nejkratší procházka. Interiér restaurantu v hnědo-bílém ladění působí komfortním dojmem, vysokou úroveň stolování předznamenává i plné založení stolů. K útulnosti přispívají svým dílem velká francouzská okna, lamelová podlaha, decentní osvětlení a tlumená hudba. Dojem trochu sráží fakt, že restaurace zřejmě funguje i jako snídaňový bufet pro hotelové hosty, a tak jsou zde některé prvky, které do celkového designu nezapadají. Před vlastní restaurací jsou pak ještě vystrčeny stoly ve funkci „denního baru“, dobře sloužící hostům, kteří zajdou jen na jedno pivo, kávu nebo rychlý lunchbreak. Obsluha je vysoce profesionální, pozorná, diskrétní a vždy v pravou chvíli na správném místě. Na pití volím bílý Sauvignon, pozdní sběr z roku 2014 z čejkovického vinařství Jakuba Šamšuly. Víno je svěží s plnou chutí po angreštu a limetce s jemným dotekem rybízové marmelády. Předkrm má podobu domácí šunky z králíka na čatní ze sušených meruněk s jogurtovým dipem a čerstvým křenem. Krásně se tady prolíná výrazná ostrost křenu se sladkostí meruňkového čatní. Nebýt tohoto kontrastu, šunka sama o sobě by asi díru do oblohy neudělala. Takhle to ale funguje výborně. Pokračuji polévkou, zajímavě pojmenovanou jako cappuccino z pravých hřibů, doplněné mléčnou pěnou a žemlovou kroketou s bylinkami. Polévka má pěkně vybalancované jednotlivé složky, takže vytvářejí dokonalý harmonický celek. Opět spokojenost. Jako hlavní chod volím filet z mořského vlka pečený na grilu s mačkanými bramborami a restovaným pórkem se smetanou. Toto je trefa do černého. Už úprava na talíři vypadá fantasticky a chuťově je to malý zázrak. Jemnost ryby, hebkost bramborového hašé i výraznost omáčky vytvářejí dokonalý a nezapomenutelný zážitek. Nevzpomínám si, že bych kdy jedl lepší rybu, než právě tady v Maximus Resortu a jeho restauraci Portum. Možná proto už mě závěrečný dezert, kterým je zkaramelizovaná bábovka z třeného těsta s glazovanými hruškami a krémem z mascarpone nevezme za srdce tolik, jako předchozí chody. Večer končím s šálkem výborného cappuccina značky Hausbrandt a skleničkou karibského rumu Pyrat XO, který má krásnou vůni a velmi zajímavou sladší chuť, do které se vplétají tóny vyzrálých citrusů. Na webových stránkách hotelu se píše, že v restaurantu Portum nabízejí zážitkovou gastronomii a já toto tvrzení mohu jedině potvrdit.
Přidat komentář
doktorka
+1
26.08.2013
600
Stavily jsme se s kamarádkou na oběd.Jsem na invalidním vozíku, velmi jsme ocenily, že nám personál restaurace pomohl s vykládkou z auta a rozložením vozíku a umístěním v restauraci.Měli nádherně prostřeno, moc se mi líbilo nablýskané nádobí.Silný hovězí vývar byl vzpruhou v deštivém dni, filet z lososového pstruha s bramborovocuketovém pyré poěšil chuťové buňky natolik, že jsem neváhala a vzala porci s sebou domů (hned jsem byla nejlepší manželka).Perníkové sufflé jako dezert bylo výbornou sladkou tečkou.Kamarádka pila jejich čerstvou šťávu z mrkve, pomerančů a zázvoru.Byly jsme moc spokojené.Obsluhoval nás moc milý číšník, který taktně přešel trapas při placení-spletla jsem si karty a zadávala PIN k té, kterou jsem nepoužila.
Přidat komentář
2 hodnocení
3 osob
850
Přidat hodnocení restaurace
© 2014 Všechna práva vyhrazena. Vytvořil
Artax a.s.
, poslední aktualizace 26. 2. 2014
Naše další projekty:
etisky - digitální tisk
,
OSVÍTÍME VÁS
,
Firemní a osobní kalendáře
,
sCool Matematika
.
AKTUALITY
Nejsou žádné aktuality.
Seznam aktualit
REKLAMA
Kadeřnictví Michaela
Kadeřnický salon a solárium v centru Brna.
www.kadernictvi-michaela.cz