Uživatel: nepřihlášen
Počítadlo přístupů: 11153444
Vyhledávání:


restaurace
Pot-au-feu
 
Rybná 13
110 00 Praha - Staré Město
Praha
Česká republika
Přibližná poloha

Tel.: 
Fax: 
E-mail:  jan.kracik@potaufeu.cz
URL:  http://www.potaufeu.cz
Počet míst:  35
Parkoviště:  NE
Nekuřácká restaurace:  ANO
Nekuřácký salonek:  NE
Bezbariérový přístup:  ANO




Přednostním zájmem pražské restaurace Pot-au-feu je zajistit návštěvníkům prvotřídní gastronomickou zkušenost. Na cestě k dosažení tohoto cíle nedělá restaurant žádné kompromisy. Suroviny jsou vždy čerstvé, jídlo vždy sezónní a šéfkuchař je přítomen u vaření a servírování každého pokrmu. Těmto podmínkám jsou podřízeny i otevírací hodiny restaurantu, které se vážou na dobu oběda a večeře. Stejně tak komfortní interiér s omezenou kapacitou podporuje celkovou hodnotu gastronomického zážitku. Pot-au-feu hledá klientelu, která dokáže ohodnotit a rozpoznat skutečně výjimečně dobré jídlo. Styl přípravy pokrmů je inspirován francouzskou gastronomií, od níž kuchaři přejímají tradiční postupy, které pečlivě dbají na zachování původní jakosti a chuti užitých surovin.
Interiér restaurantu Pot-au-feu je zařízen tak, aby hostům maximálně zpříjemnil pobyt a ještě podpořil sílu zdejšího gastronomického zážitku. Posadit se můžete do kůží potažených židlí, vychutnat si lze pohled na originály obrazů Viktora Safonkina, doplňky z prvotřídního masivního dubového dřeva a kamene od nejvýznamnějších českých dodavatelů. Překvapí vás jistě též všudypřítomné nápadité detaily, které naleznete např. na sklenicích na kávu či pod stropem restaurantu, kde přírodní atmosféru dokresluje designový originální oblak. Jako podbarvení konverzace zde hraje opět do detailu vytříbená hudba, která váš hovor ani v nejmenším neruší a naopak mu dodává příjemný nádech.

 
Otvírací doba:
• Pondělí 12:00-15:00, 18:00-22:00
• Úterý 12:00-15:00, 18:00-22:00
• Středa 12:00-15:00, 18:00-22:00
• Čtvrtek 12:00-15:00, 18:00-22:00
• Pátek 12:00-15:00, 18:00-22:00
• Sobota 18:00-23:00
• Neděle nezadáno
Kuchyně:
• Francouzská
 
Kreditní karty:

Stravenky:

nezadáno


Aktuality


Neuvedeny žádné aktuality.


Týdenní menu


Neuvedeno žádné týdenní menu.


Poznámky (diskuze) k restauraci


Neuvedeny žádné poznámky.

Přidat poznámku


Mobilní hodnocení




Hodnocení

Skrýt slovní hodnocení

Hodnocení uživatelů: (přidat nové hodnocení)
Hodnotil Datum Jídlo Pití Atmosféra Obsluha Útrata/1
nergal  Uživatel s více jak 15 hodnoceními restaurace
25.03.2017
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
2130
Restaurant Pot-au-feu Jana Kracíka se nachází v klidné ulici na Starém Městě v Praze. Poměrně nenápadný vstup ukrývá stylový a velice noblesní interiér, kde nepřehlédnutelnou roli hrají surrealistické obrazy Viktora Safonkina. Elegantní kožená křesla, masivní dřevěný nábytek, otevřená vinotéka, bohaté založení stolů, decentní osvětlení a nevtíravá hudba, to vše vytváří veskrze příjemnou a útulnou atmosféru. K té pak měrou vrchovatou přispívají i služby personálu, vždy ochotného poradit, doporučit a vyhovět i těm nejbizarnějším přáním. Jejich přístup k hostům je vysoce distingovaný a profesionální. Jsou pohotoví, všímaví a znalí, orientují se stejně dobře jak v nabídce jídel, tak také vín a ostatních alkoholických i nealkoholických nápojů. Jejich servis je vskutku prvotřídní. Jako víno večera volím francouzské Touraine Sauvignon Blanc od Raphaela Midoira z roku 2015. Toto víno se vyznačuje světle žlutou barvou, voní po bílém rybízu a čerstvých grapefruitech, v chuti dominuje exotické ovoce. Je intenzivní a svěží s dlouhým závěrem. Hned po vínu mi na stůl přinášejí první pozornost podniku v podobě domácího pečiva a tvarohové pomazánky s bylinkami v jedné misce a pasty z černých oliv a rajčat v misce druhé. Především olivová pasta je chuťově velmi zajímavá a originální. Druhou pozorností z kuchyně je cappuccino z kořenové zeleniny, které je svou nadýchaností velmi příjemné na patře. Po těchto upoutávkách už přichází objednaný předkrm terina z kachních jater foie gras s ovocným chutney. Snad ještě nikdy jsem neměl v puse tak jemnou a hladivou paštiku. Je to úžasné. Následuje hlavní hřeb večera grilovaná chobotnice s omáčkou z oliv a cherry rajčat. K tomu mám sezónní zeleninový salát. I v tomto případě jde o fantastický a exkluzivní zážitek, který mě doslova pohltí. Je mi až líto, když z talíře zmizí poslední sousto. Kdybych neměl zálusk ještě na francouzskou palačinku Crepe Suzette, klidně bych si to dal ještě jednou. Takhle ale jen hýčkám vzpomínku a pouštím se do dezertu. Tajemství této lahůdky se skrývá v karamelo-pomerančové omáčce, která je až hříšně dobrá. Celek je poměrně hodně sladký i přesto, že je odlehčen čerstvým ovocem. Rozhodně to není nic pro dietní nadšence. Já jsem však spokojen. A stejně dobrý dojem na mě dělá i káva v jednoduchém, chtělo by se říct až primitivním servírování. Z Pot-au-feu si odnáším pocit, že jsem se na malou chvíli dotkl hvězd, jestli ne těch skutečných, tak jistě těch gourmetských. A za to patří panu Kracíkovi nehynoucí díky.
1 hodnocení 1 osob
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
2130


Přidat hodnocení restaurace

© 2014 Všechna práva vyhrazena. Vytvořil Artax a.s., poslední aktualizace 26. 2. 2014
Naše další projekty: etisky - digitální tisk, OSVÍTÍME VÁS, Firemní a osobní kalendáře, sCool Matematika.
AKTUALITY
SUNSET RESTAURANT

Masarykova kuchyně
18.9. - 29.9.
Vážení hosté,
připravili jsme si pro Vás další gastronomickou akci, při které
budou naši kuchaři vařit jídla, jejichž základy byly položeny na
začátku minulého století, kdy tyto delikatesy připravovaly i naše
prababičky.

Předkrm
1ks Kachní játra s pikantní zeleninou
podáváné na domácím bílém chlebu 95 Kč

Polévka
0,2l Bramborová polévka
s hřiby a...

Seznam aktualit
REKLAMA
Kadeřnictví Michaela
Kadeřnický salon a solárium v centru Brna.
www.kadernictvi-michaela.cz