Uživatel: nepřihlášen
Počítadlo přístupů: 13352030
Vyhledávání:


restaurace
Plachutta
 
Wollzeile 38
A-1010 Vídeň - centrum
Vídeň
Rakousko
Přibližná poloha

Tel.:  +431 512 15 77
Fax:  +431 512 15 77-20
E-mail:  wollzeile@plachutta.at
URL: 
Počet míst:  80
Parkoviště:  NE
Nekuřácká restaurace:  NE
Nekuřácký salonek:  NE
Bezbariérový přístup:  NE


Plachutta je ve Vídni pojem, ale před cizinci ho spíš jak můžou tají. Vydává kuchařku, provozuje kuchařskou školu… Je to etwas anderes, než co dostanete všude. Je to kuchyně z dob, kdy ještě i každý obyčejný univerzitní profesor v Brně měl kuchařku, vyučenou ve Vídni. Je to doklad staré pravdy, že v lásce, v umění a v kuchyni nedává pokrok smysl. Když si napřed zajdete do Albertina na výstavu Od Matissa k Picassovi, uvidíte tam doklad téhož.





 
Otvírací doba:
• Pondělí nezadáno
• Úterý nezadáno
• Středa nezadáno
• Čtvrtek nezadáno
• Pátek nezadáno
• Sobota nezadáno
• Neděle nezadáno
Kuchyně:
nezadáno
 
Kreditní karty:

Stravenky:

nezadáno


Aktuality


Neuvedeny žádné aktuality.


Týdenní menu


Neuvedeno žádné týdenní menu.


Poznámky (diskuze) k restauraci


Neuvedeny žádné poznámky v posledních 6 měsících.

Zobrazit starou diskuzi


Mobilní hodnocení




Hodnocení

Skrýt slovní hodnocení

Hodnocení uživatelů: (přidat nové hodnocení)
Hodnotil Datum Jídlo Pití Atmosféra Obsluha Útrata/1
Ferdinand +1  Certifikovaný uživatel  Uživatel s více jak 15 hodnoceními restaurace
17.11.2007
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
1100
Který fajnšmekr si dá dnes vařené hovězí? Inu, ten který si za ním zajde k Plachuttovi. Nebude litovat. Je v centru Vídně, ve vlaku si sotva přečtete noviny a jste tam. Ale pozor: je pořád naprosto narváno, i u baru sedí fajnšmekři jako vlaštovky na drátě, před každým hrnec. A dávají si - vařené hovězí. Rezervaci jsme měli. Dali jsme si Lueger Topf. Servíruje se tu na ohřívacích plotýnkách. Přinesou mosazný hrnec s báječnou polévkou z telecí hlavy, kusu hovězího, silné morkové kosti a volského jazyka. Vše zůstává v ní, a samozřejmě kořenová zelenina. Polévku pro vás číšník nabírá, dokud vydržíte. Je to nebezpečné, dal jsem si tři misky. Až to vzdáte, naservírují vám z toho hrnce krásný talíř – ten jazyk, maso, morek si vydloubnete z kosti, a rösti brambůrky, které se také hřejí na plotýnce, k tomu i trošku špenátu, jablečné pyré s křenem… pochoutka. Lanýže jsou lanýže, ale morek z volské kosti je pochoutka. Jako předkrm jsme si dali malý tataráček, můžete risknout „hot“, není překořeněný. Dáma si dala předkrm označený jako želé cosi, v tom opět hovězí. A kvasnicové pivo! (Na ein viertel grüner veltliner se ještě později stavíme v Oberlaa, k tomu Maroni Torte, ale to je jiná pohádka.) Tady už jen malé čokoládové mousse a dobrou kávinku. Věřili byste, že to bylo i s aperitivní vodkou za 75 EU pro dva?

Komentář - archiv Uživatel s více jak 15 hodnoceními restaurace (21.11.2007 10:47)
To zní po dlouhé době dobře... to bych asi taky chtěl ochutnat.
1 hodnocení 2 osob
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
1100


Přidat hodnocení restaurace

© 2014 Všechna práva vyhrazena. Vytvořil Artax a.s., poslední aktualizace 26. 2. 2014
Naše další projekty: etisky - digitální tisk, OSVÍTÍME VÁS, Firemní a osobní kalendáře, sCool Matematika.
AKTUALITY
Nejsou žádné aktuality.

Seznam aktualit
REKLAMA
Kadeřnictví Michaela
Kadeřnický salon a solárium v centru Brna.
www.kadernictvi-michaela.cz