Uživatel:
nepřihlášen
Počítadlo přístupů:
13352030
Vyhledávání:
Novinky
Dnešní menu
Top 20
Seznam
Doporučit
Diskuzní fóra
Přidat restauraci
Vyhledávání
FAQ
Slovníček
Kontakty
restaurace
Plachutta
Wollzeile 38
A-1010 Vídeň - centrum
Vídeň
Rakousko
Přibližná poloha
Tel.:
+431 512 15 77
Fax:
+431 512 15 77-20
E-mail:
wollzeile@plachutta.at
URL:
Počet míst:
80
Parkoviště:
NE
Nekuřácká restaurace:
NE
Nekuřácký salonek:
NE
Bezbariérový přístup:
NE
Plachutta je ve Vídni pojem, ale před cizinci ho spíš jak můžou tají. Vydává kuchařku, provozuje kuchařskou školu… Je to etwas anderes, než co dostanete všude. Je to kuchyně z dob, kdy ještě i každý obyčejný univerzitní profesor v Brně měl kuchařku, vyučenou ve Vídni. Je to doklad staré pravdy, že v lásce, v umění a v kuchyni nedává pokrok smysl. Když si napřed zajdete do Albertina na výstavu Od Matissa k Picassovi, uvidíte tam doklad téhož.
Otvírací doba:
• Pondělí
nezadáno
• Úterý
nezadáno
• Středa
nezadáno
• Čtvrtek
nezadáno
• Pátek
nezadáno
• Sobota
nezadáno
• Neděle
nezadáno
Kuchyně:
nezadáno
Kreditní karty:
Stravenky:
nezadáno
Aktuality
Neuvedeny žádné aktuality.
Týdenní menu
Neuvedeno žádné týdenní menu.
Poznámky (diskuze) k restauraci
Neuvedeny žádné poznámky v posledních 6 měsících.
Zobrazit starou diskuzi
Mobilní hodnocení
Hodnocení
Skrýt slovní hodnocení
Hodnocení uživatelů:
(
přidat nové hodnocení
)
Hodnotil
Datum
Jídlo
Pití
Atmosféra
Obsluha
Útrata/1
Ferdinand
+1
17.11.2007
1100
Který fajnšmekr si dá dnes vařené hovězí? Inu, ten který si za ním zajde k Plachuttovi. Nebude litovat. Je v centru Vídně, ve vlaku si sotva přečtete noviny a jste tam. Ale pozor: je pořád naprosto narváno, i u baru sedí fajnšmekři jako vlaštovky na drátě, před každým hrnec. A dávají si - vařené hovězí. Rezervaci jsme měli. Dali jsme si Lueger Topf. Servíruje se tu na ohřívacích plotýnkách. Přinesou mosazný hrnec s báječnou polévkou z telecí hlavy, kusu hovězího, silné morkové kosti a volského jazyka. Vše zůstává v ní, a samozřejmě kořenová zelenina. Polévku pro vás číšník nabírá, dokud vydržíte. Je to nebezpečné, dal jsem si tři misky. Až to vzdáte, naservírují vám z toho hrnce krásný talíř – ten jazyk, maso, morek si vydloubnete z kosti, a rösti brambůrky, které se také hřejí na plotýnce, k tomu i trošku špenátu, jablečné pyré s křenem… pochoutka. Lanýže jsou lanýže, ale morek z volské kosti je pochoutka. Jako předkrm jsme si dali malý tataráček, můžete risknout „hot“, není překořeněný. Dáma si dala předkrm označený jako želé cosi, v tom opět hovězí. A kvasnicové pivo! (Na ein viertel grüner veltliner se ještě později stavíme v Oberlaa, k tomu Maroni Torte, ale to je jiná pohádka.) Tady už jen malé čokoládové mousse a dobrou kávinku. Věřili byste, že to bylo i s aperitivní vodkou za 75 EU pro dva?
Komentář -
archiv
(21.11.2007 10:47)
To zní po dlouhé době dobře... to bych asi taky chtěl ochutnat.
Zobraz všechny komentáře (2)
1 hodnocení
2 osob
1100
Přidat hodnocení restaurace
© 2014 Všechna práva vyhrazena. Vytvořil
Artax a.s.
, poslední aktualizace 26. 2. 2014
Naše další projekty:
etisky - digitální tisk
,
OSVÍTÍME VÁS
,
Firemní a osobní kalendáře
,
sCool Matematika
.
AKTUALITY
Nejsou žádné aktuality.
Seznam aktualit
REKLAMA
Kadeřnictví Michaela
Kadeřnický salon a solárium v centru Brna.
www.kadernictvi-michaela.cz