Komentář - matesBr (02.03.2015 11:48) Vážený pane Vocrown, v případě, že si host nemůže vybrat kam si sedne, obsluha ho posadí na neutrální místo tak, aby se mohl vyjádřit zda-li bude nebo nebude jíst. Potom se případně stůl prostře. Ubrus tam samozřejmě byl. Nejdříve je zvykem se zeptat na pití a to všude na světě, přípitek vetšinou bývá jako první na co se obsluha ptá, potom příjde na řadu jídlo, ne naopak. Co mě ale zaráží je, že jste se nezmínil o tom že jste si donesl vodu vlastní. Jaká byla? Rozumím tomu že Vám u nás nechutnalo a chápu že se to může stát. Pstruh, kterého měla Vaše manželka byl nedopečený a to schválně, jelikož je tato ryba čerstvá a pochází pouze cca 10 minut jízdy od naší restaurace. Neradí pečeme ryby moc. A osobně já si zakládám na tom, aby kůže byla křupavá a maso jemné. Co se týče kachny, je zde možnost, že by mohla být tvrdší to ano, ale v tom případě je lepší to říci předem obsluze a ne až potom co je talíř z většiny prázdný. Kachna byla připravena metodou sous vide, což takovému znaleckému formátu jako jste vy nemusím vysvětlovat. Na stole je založena sůl a pepř. Mimo jiné ten kuchař co seděl u stolu, jsem byl já šefkuchař Jan Kaplan. Měl jsem důležitou schůzku se zahraničním dodavatelem ohledně špičkového kaviáru. Až příště budete zase někam něco psát uvědomte si prosím, že za touto restaurací stojí veliký tým profesionálů, kteří pracují tvrdě od rána do večera. Rádi Vás opět uvidíme na degustačním a la carte menu, aby jste si mohl lehce narovnat Vaši vraní mysl. A prosím vodu si nechte v batohu. S Přáním hezkého dne Jan k.
|
|