Uživatel: nepřihlášen
Počítadlo přístupů: 11183944
Vyhledávání:


restaurace
Octárna Hotel
 
Tovačovského 318
767 01 Kroměříž
Zlínský kraj
Česká republika
Přibližná poloha

Tel.:  +420 573 505 650
Fax: 
E-mail:  restaurant@octarna.cz
URL:  www.octarna.cz
Počet míst:  50
Parkoviště:  ANO
Nekuřácká restaurace:  ANO
Nekuřácký salonek:  ANO
Bezbariérový přístup:  ANO




V restaurantu hotelu Octárna porozumíte tomu, jak lze spojit klasické kulinářství s novými trendy kuchařského umění. Elegantní prostředí naši restaurace reprezentují rozmanitý výběr excelentních jídel inspirované českou i mezinárodní kuchyní, nápadité saláty, lehká jídla, domácí moučníky atd., skvělá vína a nevtíravá hudba. Venkovní posezení s kamennou dlažbou a teakovým nábytkem je v krásných letních dnech nejvyužívanějším místem restaurace. Ve sklepních prostorách hotelu se nyní nachází místnost s kapacitou 30 míst a druhá se studnou a kapacitou 20 míst. Stylově zařízené místnosti, s nabídkou značkových odrůdových vín a občerstvení, jsou vhodné pro posezení s přáteli. Vinárna se hodí také jako místo pro konání různých oslav soukromého i firemního charakteru.

 
Otvírací doba:
• Pondělí 9:00-22:00
• Úterý 9:00-22:00
• Středa 9:00-22:00
• Čtvrtek 9:00-22:00
• Pátek 9:00-22:00
• Sobota 11:00-22:00
• Neděle 11:00-18:00
Kuchyně:
• Mezinárodní
 
Kreditní karty:

Stravenky:

nezadáno


Aktuality


Neuvedeny žádné aktuality.


Týdenní menu


Neuvedeno žádné týdenní menu.


Poznámky (diskuze) k restauraci


Neuvedeny žádné poznámky.

Přidat poznámku


Mobilní hodnocení




Hodnocení

Skrýt slovní hodnocení

Hodnocení uživatelů: (přidat nové hodnocení)
Hodnotil Datum Jídlo Pití Atmosféra Obsluha Útrata/1
nergal  Uživatel s více jak 15 hodnoceními restaurace
31.03.2018
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
948
Hotel Octárna byl vybudován rekonstrukcí chátrajících budov někdejšího konventu františkánského kláštera v centru města Kroměříž. Hotelová restaurace se snaží nabízet nejmodernější kulinářské trendy a ne náhodou se právě zde každoročně pořádá gastronomický festival. Členitý interiér, sestávající z několika různorodých místností, představuje labyrint, který uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Nádherné křesla, interesantní lustry, decentní dekorace, paravány, zrcadla, obrazy, starožitné hodiny, to vše vytváří originální atmosféru, která si nezadá s těmi nejluxusnějšími podniky.
Obsluha odpovídá vysokému standardu samotného hotelu. Pánové jsou pozorní, znalí a profesionální. Fungují spolehlivě i v takových drobnostech jako je dolévání vína. Na druhou stranu ani jednoho z pánů nenapadne odstranit duální založení mého stolu, přestože vědí, že jsem dělal rezervaci jen pro jednu osobu. Je to samozřejmě jen drobnost, která mi zážitek nijak neznechutí, ale pokud bych byl placeným recenzentem s prestižním zaměřením, musel bych i toto faux pax zohlednit. Ale protože jím nejsem, žíly mi to netrhá.
K pitím si objednávám červené jakostní víno odrůdy Modrý Portugal ze Znovínu Znojmo v ročníku 2015 a minerální jemně perlivou vodu Bonaqua. Víno je výrazně ovocné, hladivé s vyváženou strukturou a jemnými taniny. Večerní menu otevírá hovězí carpaccio s domácím pestem a parmezánem. Malý podlouhlý talíř, jednoduché aranžmá a prvotřídní chuť, to je základní charakteristika tohoto znamenitého předkrmu. Musím přiznat, že tak famózní carpaccio jsem neměl, ani nepamatuju. Následuje jihoamerický steak entrecote s houbovým ragú, fazolovými lusky, slaninou, česnekem a vídeňskou cibulkou. Na řezu je steak jako z učebnice hotelové školy, cibulka je famózní, fazolovými lusky se nešetří snad proto, že zde není klasická příloha v podobě nějakých brambor či podobných kalorických bomb. Houbové ragú také funguje na jedničku s hvězdičkou. Na dezert se nechám obsluhou přesvědčit a vybírám velikonoční speciál, kterým je zmrzlina z kozího mléka s granátovým jablíčkem, karamelem, bílou čokoládou a malinami. Obávám se, že o téhle delikatese se mi bude zdá ještě hodně dlouho. Takhle totiž vypadá kulinářská dokonalost. Je to neuvěřitelný gejzír tónů, podtónů a náznaků, který si nelze nezamilovat. Tahle tečka má sílu tornáda, které pak ještě fantasticky doplňuje espresso Hausbrandt.
Octárna si rozhodně zaslouží respekt a plný počet hvězd. Člověk si odsud odnese vskutku exkluzivní zážitek, nebál bych se říct mezinárodní úrovně.
1 hodnocení 1 osob
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
948


Přidat hodnocení restaurace

© 2014 Všechna práva vyhrazena. Vytvořil Artax a.s., poslední aktualizace 26. 2. 2014
Naše další projekty: etisky - digitální tisk, OSVÍTÍME VÁS, Firemní a osobní kalendáře, sCool Matematika.
AKTUALITY
SUNSET RESTAURANT

Zvěřinové hody
9.10. - 27.10.
Vážení hosté,
rádi bychom Vás pozvali na jedinečné zvěřinové hody.
Vzhledem k tomu, že nám již začal podzimní čas, tak jsme pro
vás vytvořili sezonní menu, které se skládá z typických surovin
pro toto období. Proto přijďte a ochutnejte speciality ze zvěřiny.

Předkrm
70g Domácí zvěřinová paštika, fíkové chutney
petrželové pesto rozpečená bagetka 135 Kč

...

Seznam aktualit
REKLAMA
Kadeřnictví Michaela
Kadeřnický salon a solárium v centru Brna.
www.kadernictvi-michaela.cz