Uživatel:
nepřihlášen
Počítadlo přístupů:
13345410
Vyhledávání:
Novinky
Dnešní menu
Top 20
Seznam
Doporučit
Diskuzní fóra
Přidat restauraci
Vyhledávání
FAQ
Slovníček
Kontakty
restaurace
Noem Arch Restaurant
Cimburkova 9
612 00 Brno - Královo Pole
Jihomoravský kraj
Česká republika
Přibližná poloha
Tel.:
+420/ 541 216 160
Fax:
+420/ 549 211 365
E-mail:
info@noemarch.cz
URL:
www.noemarch.cz
Počet míst:
72
Parkoviště:
ANO
Nekuřácká restaurace:
ANO
Nekuřácký salonek:
ANO
Bezbariérový přístup:
ANO
Místo pro kuřáky je k dispozici.
Restaurace Noem Arch s moderní mezinárodní gastronomií je součástí design hotelu téhož jména situovaného v Králově Poli v Brně.
Restaurace Noem Arch nabízí mezinárodní kuchyni, čerstvé ryby a mnoho dalších specialit.
Vedle A la carte připravujeme obědová menu a pravidelné sezónní nabídky. V letních měsících nabízíme posezení na příjemné terase a speciality z venkovního grilu.
Správcem této restaurace je:
Archa
Otvírací doba:
• Pondělí
6:30-0:00
• Úterý
6:30-0:00
• Středa
6:30-0:00
• Čtvrtek
6:30-0:00
• Pátek
6:30-0:00
• Sobota
7:30-0:00
• Neděle
7:30-23:00
Kuchyně:
• Česká
• Mezinárodní
Kreditní karty:
Stravenky:
nezadáno
Aktuality
Neuvedeny žádné aktuality.
Týdenní menu
Neuvedeno žádné týdenní menu.
Poznámky (diskuze) k restauraci
Neuvedeny žádné poznámky v posledních 6 měsících.
Zobrazit starou diskuzi
Mobilní hodnocení
Hodnocení
Skrýt slovní hodnocení
Hodnocení uživatelů:
(
přidat nové hodnocení
)
Hodnotil
Datum
Jídlo
Pití
Atmosféra
Obsluha
Útrata/1
nergal
+1
30.08.2017
1409
Uplynuly dva roky od chvíle, kdy jsem v Noem Arch Restaurantu oslavoval 103.výročí zkázy Titaniku. Za tu dobu se tady toho mnoho nezměnilo, snad jen na postu šéfkuchaře nyní namísto Filipa Šidelky trůní Petr Kašparovský. Interiér si stále zachovává onu příjemnou atmosféru neokázalého a nevtíravého luxusu. Protože je velice horký den, volím protentokrát usazení na uzavřené letní zahrádce, kde úzké kožené vnitřní sedačky vystřídaly široké ratanové křesla. Jejich nevýhodou je příliš nízký posed vůči stolní desce, takže musím použít opěrný polštář jako podsedák, abych tento handicap vykompenzoval.
Obsluha, oděná v barvách moře, je vstřícná, usměvavá a vysoce profesionální. Servírování, dolévání nápojů a vůbec celkový jejich projev je decentní a noblesní. Skutečně přispívají v míře více než obvyklé k dokonalému a skrznaskrz příjemnému zážitku.
Z jídelního lístku vybírám 7-chodové degustační menu včetně vína. Začínám telecím tataráčkem s hráškovou espumou a růžovým polosuchým Cabernet Sauvignonem 2016 z rodinného vinařství Vican Mikulov. Jednoduchá, oku lahodící, úprava jde ruku v ruce s vynikající chutí. Jednotlivé položky se pěkně doplňují bez toho, že by se některá tlačila příliš do popředí a ubírala místo ostatním. Vlastně už tento poměrně nekomplikovaný předkrm předznamenává status i všech následujících chodů a já se na ně opravdu těším. Víno je lehké, svěží s velice příjemným aroma. Následuje francouzská Bouillabaissa s šafránovou majonézou, parmezánem a krutony. Už po prvních soustech je mi jasné, proč je tato rybí polévka tak populární. Dá se do ní zamilovat skutečně velmi rychle a myslím, že jednou provždy. Skoro bych neváhal říct, že vzpomínka na ni zastíní i pokračování v podobě foie gras jater s marinovaným jablkem, domácí brioškou a lesním ovocem. K nim se na stole objevuje Ryzlink vlašský pozdní sběr 2015 opět od pana Tomáše Vicana a opět je to velmi příjemné spojení. Jeho Chardonnay z roku 2016 pak doplňuje tuňáka na grilu s olivovou tapenádou a grilovanou zeleninou. Je úžasné, jak málo stačí k dokonalému zážitku. Tady se nečaruje se složitými strukturami, ale útočí se na první signální. Oddechovou mezihrou je citronový sorbet, po němž přichází hlavní hřeb degustace rib-eye steak s cibulovým pyré, pečenou šalotkou, grenaille a demi-glace omáčkou. Společnost mu dělá sametový Cabernet Sauvignon 2013 z Vinofolu Novosedly a sluší jim to spolu náramně. Krásná úprava na talíři doslova vzývá k objevování. Maso je dokonalost sama, ale ani ostatní položky nezůstávají nijak pozadu. Tohle jídlo baví a chutná. Závěrečná trojkombinace burákového parfaitu s medovými plástvemi a ovocem, portského vína Burmester jockey club a espressa Piazza d´Oro už ho nemůže žádným způsobem trumfnout, přestože k ní nemám sebemenší výhrady. A aby toho nebylo málo, ještě na odchodnou dávám skleničku výběrového koňaku Martell V.S.O.P.
Sečteno, podtrženo, Noem Arch Restaurant ani tentokráte nezklamal a já si jeho návštěvu užil na maximum.
Přidat komentář
anysiana
+1
08.07.2015
400
S jídlem jsem nebyla spokojená, protože jsem si objednala něco jiného, přičemž mě obsluha neustále ujišťovala že to je jejich "speciální" pojetí mé objednávky a že oni to tak prostě dělají:) každopádně jsem z podobných "dohadů" měla zkažené odpoledne, neboť obsluha dle mě nebyla nijak příjemná. Za mě návštěvu už raději ne.
Komentář -
Jiřka
(09.07.2015 15:31)
A mohla byste napsat, co jste si objednala, v jaké úpravě Vám to jídlo přinesli a co Vám na něm nechutnalo? Obsluha byla arogantní nebo Vám jen klidně opakovala, že takto tento pokrm připravují v Noem Archu? Jinak to Vaše hodnocení o ničem nevypovídá.
Zobraz všechny komentáře (2)
nergal
+1
12.04.2015
2317
Restaurant a design hotel Noem Arch se nachází nedaleko nového nákupního centra v brněnské městské části Královo Pole. Interiér restaurace je moderní a stylový. Dominantní nástěnná malba za barem v modro-zeleném tónu navozuje pocit podmořského akvária a ve spojení s dřevěnou podlahou a luxusními bílými koženými sedačkami dodává příjemnou atmosféru útulnosti. Z mořského světa sem zavítalo i obrovské hejno mant, které se vznáší u stropu mezi čtyřmi podpěrnými sloupy. Barevné grafické koláže na stěnách pěkně dotvářejí celkový dojem. Jsem zde v rámci „VI.galavečera na Titanicu“, při němž se podává originální 13ti chodové degustační menu „The Last Dinner“. Díky tomu je personál stylově oděn a mohutné založení stolů už při příchodu bere dech. Večerem provází herec Alan Novotný a je zde i živý hudební doprovod v podání komorního tria. Obsluha vše zvládá s bravurou, přehledem a úsměvem. Jejich péče a profesionalita je po celý večer příkladná a dokonalá. Startuje se přípitkem v podání italského Prosecco Treviso a hned vzápětí už je tu amuse bouche v podání ravioly, plněné rybím ragú s pažitkovou omáčkou. Je dokonalé, jednoduché a neuvěřitelně lahodné. Jemňoučká omáčka doslova hladí chuťové buňky. Rozjezd je to skutečně par excellence. Šumivé Prosecco střídá výborný bílý Riesling Trocken od Markuse Pfafmanna. Pro mne velké překvapení jak ve vůni tak buketu. Dalším chodem je ústřice a la Russe. Trochu s očekáváním přijímaná specialita je jednohubkou pro fajnšmekry, kteří ji jistojistě ocení. Následující consommé Olga s krupicovým knedlíčkem je spíše taková mezihra, která má zklidnit chuťové pohárky a připravit je na další chod. Tím je pošírovaný losos s omáčkou Mousseline. Je vynikající a opět nezbývá než chválit. Do číší nám mezitím přistálo Chardonnay z vinařství Georgese Duboeufa, které mi však moc nechutná díky zvláštní ovocné dochuti. Nahrazuje ho první červené víno večera v podání španělského Ibéricos Crianza Soto de Torres Rioja. Další tři chody jsou servírovány najednou na jednom talíři. Jedná se o nádherně jemný středně propečený filet mignon Lili s játry foie gras s gratinovanými bramborami, šťavnatou jehněčí kotletku s mátovým želé a timbálkem z hrášku a trojici uzavírá pečená kachna glazovaná Calvadosem s pěnou ze zelených jablek a smetanovou karotkou. Tři druhy masa, tři různé chutě, tři možnosti srovnávat je navzájem. Tohle představení nemá chybu. Po něm přichází druhé odlehčení večera v podobě sorbetu Punch Romaine. Krásně ovocná chuť zakutá do ledových krystalků. Do vinných sklenic je naléván druhý zástupce vinařství Georgese Duboeufa, tentokráte se jedná o odrůdu Shiraz, a na rozdíl od bílého Chardonney, je toto červené víno už o mnoho lepší a plnější. Ale na dveře kajuty už pomalu klepe finále, kterým je pečené holoubátko na řeřiše v kombinaci se salátkem z chřestu se šampaňsko-šafránovým vinaigrette a s paštikou z foie gras. Holoubátko je chuťově výborné, salátek prvotřídní, jen paštika mi přijde malinko nevýrazná a fádní. Sladkou cílovou rovinku zajišťuje Waldorf puding, kořeněná broskev v želé Chartreuse a čokoládový banánek s vanilkovou zmrzlinou v mandlové krustě. Všechno je to jízda rájem, ale pokud bych měl vybrat jednoho vítěze, je jím jednoznačně puding od Waldorfa. Ten je prostě dokonalost sama. Zbývá už jen rozloučení v podobě francouzských sýrů s lanýžovým medem, švestkovým chutney a hroznovým vínem. Podává se káva a obsluha stylově nabízí i doutníky. Pasažéři Titanicu, který se v Noem Arch tentokráte nepotopil, se loučí. Já ještě posedím s jemným a svěžím bílým vínem Prince de Graviéres z oblasti Cotes du Tarn a pomalu rekapituluji mimořádný gastronomický zážitek, kterého jsem se stal přímým účastníkem. A za sebe mohu říci, že nic podobného jako v Noem Arch jsem ještě nezažil.
Přidat komentář
sabiina
+1
06.04.2015
390
Zašli jsme do Noem Arch na Velikonoční pondělí. Manžel si vybral z velikonoční nabídky krém z medvědího česneku s krutónky a jehněčí roládu s dyňovým ragú a pyré z batátů. Já jsem si vybrala z normálního lístku Tagliatelle s lososem, baby špenátem a smetanou. Ještě jsme jako pozornost podniku dostali vajíčkovou pomazánku s pečivem. Musíme velice pochválit kuchaře, takhle jsme si dlouho nepochutnali. Krém byl výborně dochucený a jemný, roláda se rozplývala na jazyku a tagliatelle také vynikající :) Obsluha byla příjemná a profesionální. Restaurace určitě doporučujeme.
Přidat komentář
kopeček
+3
15.02.2015
995
Dne 15.2.2015 jsem byl ve Vaši restauraci na „Valentýnském menu. Musím zdůraznit, že to byl pro nás gurmánský zážitek (společně s nápoji), vše bylo dobré a jídlo krásně servírované. Doporučuji tuto restauraci.
Přidat komentář
tomas009
+1
14.02.2015
945
Byli jsme v restauraci na Valentýnské menu, veškeré chody byly úžasné a dobré, personál byl moc milý a atmosféra byla příjemná a milá. Personál se nám věnoval s ochotou a s úsměvem. Bylo to celé famózní a excelentní.
Přidat komentář
FOERSTER
+1
26.10.2014
825
Opět po delší době na úžasné večeři v Noem Arch. Vybrali jsme zvěřinové menu.
Předkrm
CARPACCIO Z JELENÍHO HŘBETU naprosto dokonalé.
Polévka
SILNÝ ZVĚŘINOVÝ VÝVAR silný a úžasný.
Hlavní jídlo
DANČÍ ROLÁDA měkká a vyladěná chuť.
Dezert
TERINKA Z HOŘKÉ A BÍLÉ ČOKOLÁDY S CHILLI dokonalá a famózní.
K dezertu naprosto úžasná káva s obrázek.
Obsluha dokonalá a milá. Bylo to super.
Přidat komentář
agenttom
+1
13.10.2014
249
Včerejší polední menu zvoleno naprosto úžasně, spojeno s pracovním jednáním.
Česnekový krém s bylinkovými krutony, jemný a lehký.
Vepřová panenka na bylinkách, bramborový gratin, houbové ragú, maso šťavnaté, brambory super ochucené a ragú také.
Čokoládový mousse s višněmi dokonalý.
K pití džbán vody s ovocem, které bylo upravené.
K tomu všemu v ceně menu káva a mají na výběr dva druhy.
Tak to byl zážitek a servis. Vím kam na jednání za super cenu.
Přidat komentář
antec111
+3
02.10.2014
908
Byl jsem pracovně na BVV a tam se mi dostal do ruky časopis Top hotelnictví, kde na první stránce byla úchvatná fotografie této restaurace. Rozhodli jsme se, že tuto krásnou restauraci navštívíme na večeři. Návštěva byla naprosto dokonalá, restaurace je opravdu tak krásná jak na fotografii. Obsluha, jídlo, atmosféra a profesionalita byla famózní.
Přidat komentář
tomas009
+1
29.09.2014
249
Byli jsem v ranním shonu a tak jsme se nestihli doma nasnídat. Přijeli jsem vyzkoušet, tolik vyhlášené snídaně v tomto hotelu. Snídaňový bufet, který je k dispozici již od brzkých ranních hodin i pro veřejnost za poměrně příznivou cenu. Nečekali jsem tak úžasnou nabídku. Nám tam nic nechybělo, navíc vše bylo velmi dobře připraveno a velmi příjemná slečna servírka nabídla i variantu a na objednávku, mají výborné snídaňové balíčky. Líbil se nám interiér. Byli jsme zde poprvé. Celkově doporučuju a určitě někdy znovu zajdu nejen na snídani.
Přidat komentář
dalda
10.05.2014
1200
Jarní degustační menu:
Chřest se zastřeným vejcem - zde trochu výtka, vejce bylo uvařené na tvrdo
Hráškový krém s bylinkovými krutony - chutný, ovoněný mým oblíbeným dýňovým olejem
Osvěžující sorbet
Pečená králičí roláda s omáčkou z červených blum - dobrá, maso měkkoučké, knedlík se jen rozplýval na jazyku
Tvarohový řez s jablky - nejlepší nakonec ! Buchty na závěr většinou nejím, ale zde to bylo to nejlepší z menu !
K pití bílé italské- Pinot gris- alto adige - zde bych dal jen 3,5 hvězdy, kdyby to šlo. Nebylo špatné, ale trochu tvrdší, hrubší, možná by potřebovalo ještě vyzrát. Rozhodně jsem už pil lepší obdobná vína.
Na toaletě jednorázové ručníčky ! :-)
Přidat komentář
FOERSTER
+1
22.04.2014
725
Opět perfektní večer v jedné z top brněnských restaurací! Degustační jarní menu bylo výborné s velice zajímavými kombinacemi chutí a surovin. Obsluha byla jako vždy velmi příjemná. Nemám co vytknout, těším se na příště :)
Přidat komentář
petrpav
+1
09.03.2014
350
Sem nadšen. Včerejší navštěva restaurace me přímo nadchla. jidlo, obsluha i prostředí naprasto užasné!!! 100 % se radi vrátíme.!!!
Přidat komentář
Petronius
+1
17.02.2014
600
opožděná recenze na Grand Restaurant Festival, vzhledem k odstupu jen stručně.
Tříchodové menu sestavené zajímavě (parmice, bažant, telecí) a velmi chutně, vína zvolena vhodně, prostředí příjemné, obsluha skvělá.
Restaurace se stala naší oblíbenou jistotou, nejen v rámci GRF.
Přidat komentář
Janeckova
+1
08.02.2014
800
Velice příjemné prostředí, profesionální a milá obsluha a jídlo skvělé. Touto větou bych zhodnotila náš sobotní gurmánský zážitek v této restauraci. Mohu jen doporučit !
Přidat komentář
FOERSTER
+1
25.06.2013
1175
Přišli jsme na ochutnávku nového jídelního lístku.
Parfait z foie gras podávaný s hruškovou pěnou, naprosto dokonalé.
Jemný krém z kozího sýra s telecí roládkou, to bylo také úžasné.
Jehněčí hřebínky naložené v rozmarýnovém másle podávané s lyonskými bramborami, dokonalá kombinace a chuť.
Čerstvě pečený čokoládový fondant, ten se jen rozplíval.
Skvělá atmosféza a famózní personál.
Byl to nádherný večer.
Přidat komentář
Petronius
+1
20.06.2013
900
čtvrteční akce "Degustační jihoamerické menu"
vzhledem k tomu, že šlo pouze o jednodenní akci, tak jen stručně:
- jídlo - (6 chodové) chutné, porce uměřené, nejlepší Tournedos z jihoamerické svíčkové.
- pití - celkem 7 vzorků jihoamerických vín (Chile, Argentina, Uruguay), vesměs bariková, z červených mi chutnal chilský Merlot 2010 (koupil jsem si pak láhev na doma). Džbánek vodovody s plátky citronu (á 20 Kč).
- atmosféra - v adaptovaných prostorách bývalé výměníkové paroplynové stanice je to zajímavé, nicméně bylo nepříjemné vedro a dusno díky tropickému počasí.
- obsluha - velmi příjemná a profesionální.
.
Přidat komentář
dalda
+2
18.02.2013
300
Zašli jsme v sobotu na polední menu -
chřestový krém
filovaný flank steak
pomerančová zmrlina
jídlo chutné, obsluha vstřícná, k pití veltlín-výborný, vodovoda s pomerančem, na záchodech na utření malé ručníčky na 1 použití ! :-)
Přidat komentář
dalda
31.10.2012
700
Spojil jsem návštěvu ochutnávky vín z Mikrosu s dobrou večeří.
Předkrm: " Medailonky z foie gras s mousse z kozího sýra" - jatýrka se jen rozplývaly na jazyku ! :-)
Hlavní chod jsem ochutnal z mimořádné nabídky : Grilovaný úhoř - k tomu mám připomínku - chuťově dobrý, jen konzistence byla trošku tužší, takže jsem ho musel začít jíst ručně - a pochvala pro obsluhu, hned přinesli misku s teplou vodou na omytí rukou !
K pití suchý Ryzlink.
A kdyby mi dali odkládací stolek na noviny, tak bych dal obsluze 5 bodů.
Přidat komentář
x-bat
+1
06.09.2012
900
Zůčastnili jsme se akce Středomořská párty - menu o 8 chodech (16 včetně předkrmů), ke každému chodu ochutnávka vína. Co se týče jídla, nemůžeme nic vytknout - na gaspacho s bazalkovým sorbetem budeme ještě dlouho vzpomínat.
Horší to už bylo s obsluhou a samotnou akcí - 2x si na nás nikdo nevzpomněl s vínem, po dopití vody (a odnesení prázdné lahve) se nikdo minimálně půl hodiny neměl k tomu, aby se zeptal, zda máme co pít. Akce na internetu tak nějak nebyla prezentována jako reklamní večírek, takže jsme byli jedni z mála, kteří nepatřili k nějakým sponzorům apod. A kromě zážitků z dobrého jídla jsme si odnesli i tašky s reklamními materiály jedné nejmenované cestovky - to byl vtip?
Každopádně na výborné jídlo se určitě vrátíme, akorát už se vyhneme akcím.
Přidat komentář
FOERSTER
+3
05.04.2012
612
Včera jsem v Noem Arch byl s kamarádama. Jarní speciální menu bylo opravdu úžasným zážitkem a to jak po neuvěřitelné gastronomické stránce, tak samozřejmě i po stránce skvělého servisu. Na celém večeru nemohu co vytknout a chtěl bych touto cestou poděkovat za opětovný neuvěřitelný gastronomický zážitek.
Přidat komentář
Mireček
+1
04.04.2012
490
Chválím a smekám poklonu. Skvělé přivítání, příjemná obsluha, vynikající jídlo, skvělé víno a výtečná káva. Děkuji a mohu vřele doporučit.
Přidat komentář
Ferdinand
+1
28.02.2012
775
Poněkud s odstupem: návštěva poslední den festivalu, ale na jídla mám paměť jako slon. A ten večer byl příjemný zážitek, to si také rád pamatuji. Měli jsme dvouchodové menu, shodné s Petroniem - návštěva o den dříve.
Na tom podniku je vidět, že usilují o excelenci, a vědí, že chtějí-li se udržet v brněnské špičce zážitkové gastronomie, musejí být ještě o něco lepší, aby vyrovnali handicap své nevýhodné lokality. Obě jídla, candát i králík, byla výborná, pochutnali jsme si; můj candát i krásně voněl a kombinace s fenyklovým salátem s koprem byla chuťově báječně vyvážená. Omáčka z říčních ráčků asi báječná, ale těžko soudit, bylo jí malebně na talíři 13 kapek: jsou to přece jen malincí tvorové, chápu.
Z vděčnosti připojím několik postřehů či námětů, kde by se k excelenci mohli ještě více přiblížit. Takže: bylinkové máslo jsme dostali přímo z dobře fungující ledničky, a tvrdé máslo, které se nemaže, znamená malé rozladění, zbytečně. Polévka by snesla také být o několik stupňů teplejší, ale hlavně, a to už není maličkost: tabulová špička v polévce nás uvedla do rozpaků: jako dlaň velký plátek v polévce se nedal rozdělit lžičkou. Museli jsme se rozhlédnout, nedívá-li se na nás odněkud Guth-Jarkovský a jít do polévky nožem! Uf. Morková kost pak měla v morku skrytu strukturální kostičku. Jsou takové, které ji nemají! I vývar sám měl chuťově přece jen kousíček k dokonalosti - asi jako je dnes z Brna do Vídně. Když si tam chef zajede v den volna na totéž jídlo k Plachutovi, který je na ně asi světově etalon, uvidí, o čem mluvím. Protože na nás už čokoládový košíček na závěr jako pozornost kuchaře nevybyl (inu, poslední den akce) dali jsmesi moučník. Žena měla báječné dílko na dlouhém talíři, krásné a chutňoučké, leč avantgardní nápad na široké nudle v čokoládě já jsem neocenil: ono asi aby se omáčka s těstovinami spojila, musít pomoci olivový olej, tajemství italských kuchařů.
Ale znovu: celkově pěkný večer - vrátíme se.
Přidat komentář
FOERSTER
+1
14.02.2012
645
Včerejší Valentýnský večer byl naprosto dokonalý. Výborné menu, skvělá cena a dokonalá obsluha. Velké díky celému personálu.
Komentář -
Hana17
(16.02.2012 09:00)
také jsme sem s přítelem zavítali na Valentýna, jídlo, pití, atmosféra i obsluha byli vyborní, už se těším na jejich další akci Titanik
Zobraz všechny komentáře (3)
Petronius
+1
21.01.2012
500
v rámci Grand Restaurant Festivalu jsme si rezervovali dvouchodové menu :
(na přivítanou drobné Amuse Bouche) , pak :
2x V silném vývaru podávaná hovězí tabulová špička se zeleninou a morkovou kostí, široké domácí nudle, toasty s bylinkovým máslem
výborně připravená špička - maso měkkoučké a šťavnaté, lahodný vývar.
1x Filet z candáta pečený v kmínovém oleji, podávaný na fenyklovém salátu s koprem, omáčka z říčních ráčků a konfitovaný brambor v humřím másle
dojem trochu kazily drobné kosti a žena měla dojem, že jde o kupované filety z candáta, tudíž poněkud unavený dojem...
1x Vykostěné králičí stehýnko dušené v bílém víně, smetanová omáčka s křenem a hráškem, domácí špekové knedlíky s libečkem
velmi chutné ne suché králíčí maso s velmi dobrou přílohou.
k pití francouzské bílé Sauvignon Blanc a Chardonnay a voda ve džbánku.
Na závěr pozornost od cukráře - čokoládový košíček s karamelovým krémem
Prostředí velmi příjemné, vkusné prostření stolů, perfektní obsluha (Markétka?), velmi chutné a pěkné porce jídla, nevtíravá a vkusná reprodukovaná hudba, v sobotu podvečer obsazeny cca 2/3 stolů.
Celkově jsme byli velmi spokojeni, prohlédli si i jídelní lístek jako inspiraci pro příští nefestivalovou návštěvu.
Pozn. - jen je mi nejasná gramatika názvu restaurace (hotelu) Noem Arch -
Z bible je známa postava patriarchy jménem Noe (angl. Noah, hebr. Noach, řec. Noé)
ale Noem ???
.
Přidat komentář
FOERSTER
+1
20.11.2011
620
Do Noem Arch jsem opět zavítal, na základě nového jídelního lístku o kterém jsem slyšel v rádiu. Byl jsem zde naposled v červenci, chodil bych rád častěji, ale pracuji mimo republiku. Objednal jsem si vývar, kolega tomatový krém, hlavní jídlo jsme zvolili svíčkovou s brusinkovým sorbetem. Polévky i hlavní chod byl naprosto úžasný - famózní. Obsluha nás opět nezklamala - profesionální a milá.
Přidat komentář
Radka Šandová
+3
17.11.2011
758
V pátek jsem se vypravila s partnerem, mojí sestřenicí a jejím mužem do Archy. Nebyli jsme tu poprvé, řekla bych celkově 10-15x (i když před touto návštěvou s tak roční prodlevou). Obsluhoval nás vrchní číšník, který byl poměrně nenucený, rychlý v obsluze. Jako předkrm zvolili pánové polévky, a to vývar z oháňky a bramborové kapučino. Já a sestřenka jsme si shodně daly foie gras. S předkrmy jsme byli spokojení, polévky byly dobře dochucené, husí jatýrka také v pořádku, měkká, šťavnatá, nepřepečená. Hlavní chody sestávaly z pečené kýty ze selátka pro pány, steaku pro sestřenku a z mušlí sv. Jakuba pro mne (celé názvy nevypisuji, od jmenované ingredience je tu k dostání jeden pokrm). Mušle jsou mým oblíbeným jídlem, které se dávám kdykoli, když je právě mají v La Bouchée, mé oblíbené restauraci. U těchto mušlí je vtip v tom, že mají rády tuk a nepříliš dlouhou úpravu. Mušle byly vysušené doslova na troud a velmi slané. Kuchař zřejmě nemá velké zkušenosti s tím, jak je správně dochutit nebo se mu nepovedly. Je mi také líto, že jsem dostala pouze tři kusy těchto mušlí, které byly nešetrným spečením ještě zmenšené. Porce pánů, kteří si dávali selátko, byly opravdu malé, jak to již zmiňuje nejeden recenzent. Velmi jsme zalitovali, že jsme se dříve neoptali na gramáž, která není uvedená v jídelním lístku. Sestřenice byla se steakem spokojená. Náš obsluhující číšník se nás poté ptal, jak nám chutnalo. Svoje připomínky jsem mu odprezentovala. Na oplátku a na spravení mé chuti mi byla nabídnuta svíčková. K tradiční svíčkové jsem obdržela brusinkový sorbet. Myslím, že k tak tradičnímu jídlu jako je svíčková podávat sorbet je zkrátka nesmysl. Nicméně o svíčkovou jsem se podělila s přítelem. Shodli jsme se na tom, že byla kyselá. Také toto jsme sdělili obsluhujícímu číšníkovi. Zanedlouho k našemu stolu přišel kuchař. Opřel se nám o stůl a zvýšeným hlasem se mě ptal, v čem je jako problém, když se mu do kuchyně vrací „vymetený talíře“. A jak si dovolujeme si za těchto okolností stěžovat. Na to konto mu bylo řečeno, že si jídlo platíme a z této pozice máme právo vyjádřit svůj názor. Kuchař byl ještě chvíli hrubý, celá situace vyvrcholila hádkou já a můj přítel versus kuchař. Nikdy jsem se s takovýmto chováním nesetkala. Je vidět, jak moc Arše uškodila ztráta Lukáše Greguše (Jamieho), který teď vaří v již zmiňovaném La Bouchée, a opravdu skvostně. Jídlo v jeho podání chutná výborně, vystupování je milé skromné.
Komentář -
mlaskal
(17.11.2011 19:26)
at uz to bylo jak bylo, kuchar je trouba, protoze zakaznik v tehle rovine ma vzdycky pravdu
Zobraz všechny komentáře (4)
tessinka
+1
06.11.2011
1517
Do Noem Arch nás nalákal festival chutí "Vůně podzimu", který v rámci Brna probíhá jen v restauraci Noem Arch. Interiér této restaurace snad ani není třeba komentovat, protože je opravdu krásný a útulný. Zvolili jsme menu včetně doporučeného vína. K předkrmu, kterým byla domácí zvěřinová paštika s praženými mandlemi, balená v zauzeném tyrolském špeku, pěna z husích jater a nakládané brusinky v koňaku - paštika byla spíše suchá a tyrolský špek měl být alespoň opečený, pěna z husích jater byla velmi chutná a výborně doplněná brusinkami. K předkrmu podávali porto, které chuťově lahodilo. Hlavní chod - Špikovaná mořená kančí kýta podávaná se šípkovou omáčkou a perníkovým knedlíčkem, noček ze zakysané meduňkové smetany - maso bylo vynikající, omáčka dost sladká a knedlík byl bez chuti a trochu mazlavý, ale dalo by se říct, že v kompletu nebyl hlavní chod špatný. K hlavnímu chodu víno od Tanzbergu - skvělé. Dezert - Švestkový koláč s tvarohem a marcipánem, malinové želé, jogurtová zmrzlina - toto byl asi zlatý hřeb večera - skvělá neotřelá kompozice ve velmi chutné kombinaci. Přesně tak jak je o Noemu známo, že dezerty tam opravdu umí. Menu stálo bez vína 290 Kč a tato cena byla řekla bych adekvátní, aby návštěvník byl spokojený. Závěrem jsme si ještě dali pár skleniček vína na doporučení obsluhy, které bylo výborné spolu s variací sýrů, která byla seskládána z velmi chutných sýrů doplněných o cibulový med a brusinky. Na doporučení ještě digestiv - chambord, calvados a dvě skleničky diplomatica. Rozhodně bych vyzdvihla naprosto skvělou obsluhu. Černovlasý číšník nejen skvěle prezentoval jídla, ale bylo vidět, že přesně zná sortiment a dokáže odhadnout zákazníka a vhodně mu doporučit. Závěrem nám prozradil, že má za sebou úspěchy v baristických soutěžích a připravil nám espresso s limetkou a medovou pěnou, které bylo opravdu vynikající.
Komentář -
Petronius
(08.11.2011 10:30)
krásná recenze - jen se sbíhají chutě... A když porovnám cenu menu (290 Kč) a cenu útraty (1517 Kč/os) tak musím uznale pokývat hlavou: - vy se tedy umíte rozmazlovat ! :O) .
Zobraz všechny komentáře (1)
FOERSTER
+1
15.07.2011
1345
PO DLOUHÉ DOBĚ JSEM NAVŠTÍVIL TENTO HOTEL S NÁDHERNOU ZAHRÁDKOU, OPĚT MNE NEZKLAMAL. PŘIVÍTÁNÍ, OBSLUHA, JÍDLO, SERVIS, VYNIKAJÍCÍ KUCHYNĚ A KRÁSNÁ ATMOSFÉRA. DOPORUČUJI :-)
Přidat komentář
Petua
+3
08.06.2011
875
Do Noem Arch chodíme poměrně často , ale po počátečním nadšení mi přijde jako by restaurace trošku stagnovala. Tak nějak nenadchne, neurazí. Tentokrát jsme vyrazili na menu v rámci festivalu Jídlo z blízka. Terinka z BIO vepřového jazyka a vepřové panenky byla dobrá, konfitovaná hovězí líčka z mladého býka s cizrnovou kaší byla výborná, ale závěrečná sladká tečka - krajance se ani trochu nepovedly a nikomu u stolu nechutnaly, takže za ně bohužel bod dolů. Jídla nám vhodně doplnila zrovna ten den nabízená výborná vína z vinařství Reisten, prezentovaná jejich enologem. Celkově spokojenost, ale k dokonalosti tomu přece jen ještě něco chybí.
Přidat komentář
kapery7
+3
06.05.2011
750
Předtím jsem tu ještě nebyl, byli jsme překvapeni, že v tak draze vypadající restauraci se všichni najedli velmi dobře a za "rozumnou"cenu. Maso skvělý a steaky a nejlepší bylo jehněčí kolýnko kolegy co jsme mu všichni záviděli. Dobrý jídlo a příjemní lidé i obsluha.
Přidat komentář
karel09
+1
29.04.2011
500
Pracovní oběd. Osobucco i jehněčí kotletky velmi dobré. Deserty (hrušková žemlovka a sacher) stejně tak. Na pití nealko. Káva dobrá, ale přinesena byla už kapku chladnější. Zahrádka je v teple fajn, ale popojiždění náklaďáku a křik nějakých dělníků bezprostředně za zdí celkový dojem dost shazuje. Snad je to dočasné. Obsluha příjemná a bezproblémová.
Přidat komentář
evilmaggie
+2
24.04.2011
1100
Zadat útratu nebylo lehké - účet jsem neviděla a tak jsem musela delší chvíli strávit zkoumáním internetových stránek (hlavně s víny jsem měla problém - nepila jsem xD... No k samotnému jídlu - jsem ráda, že sem po delší době opět zavítala do Archy. Ve zkratce : velmi dobrý salátek na začátek (konkrétně trhané jarní salátky s ředkvičkami a mladými klíčky přelité jemnou zálivkou z malinového octa tuším..), naprosto excelentní krém ze žlutých paprik (s paprikovou pěnou a kapkou balsamika), dobrý candát s tomatovým risottem, které mě tentokrát moc nenadchlo, a bazalkovou omáčkou a jako naprosto dokonalá sladká tečka mrkvový dortík z mascarpone s citrónovou pěnou, jahodovo-malinovým sorbetem (úchvatný!!) a kousíčkem kvalitní čokolády. Ke skvělé kuchyni navíc úžasně milá a schopná obsluha a krásné prostředí - co víc si přát :).
Přidat komentář
Ivana Slovakova
+1
11.04.2011
700
Prostředí uvnitř restaurace bylo útulné a příjemné. Velmi dobrá svíčková i risotto a vynikající dezert sacher dort. Byli jsme spokojeni a rádi tuto restauraci opět navštívíme.
Komentář -
retronius
(12.04.2011 12:17)
zas taková bomba to není
Zobraz všechny komentáře (1)
nika k8
+1
01.02.2011
425
Hodně jsem o téhle restauraci slyšela, tak jsem se rozhodla návštívit ji, zaparkovat přímo před podnikem, to je nádhera která se v Brně jen tak nevidí. Prvotní pocit drahé restaurace okamžitě odvrátil jídelní lístek, kde jsem zjistila, že ceny jsou normální. Moc jsem si pochutnala na pečeném dančím hřbetu s dýňovým pyré. Protože jsem řídila nemohla jsem ochutnat víno, které mi bylo nabídnuto. Moc mně potěšila úslužnost personálu.
Přidat komentář
makrela
+1
23.07.2010
200
Při cestě kolem Noemovy archy jsem na doporučení dcery navštívil tuto restauraci. Byl jsem se zde poprvé, interiér se mi velmi líbil, obsluha již zevní úpravou výtečná. Protože jsme vcelku popíchali, zvolili jsme denní menu: hlávkový salát se slaninou, vídeňská roštěná s opékanými bramborami, ovocný salát s kokosovou zmrzlinou. Jídlo v dané kategorii mírně nadprúměrné, úprava velmi úhledná. Poměr k ceně menu (139.-) vynikající.
Přidat komentář
mates23
+1
25.02.2010
675
Ahoj všichni ve čtvrtek jsme zašli do Archy a zase paráda dali jsme si degustační menu (7 chodů) a vše byla úplná pecka škoda že bez alko nápojů ale nevadí, obsluha velice příjemná a ochotná, jediné co bylo trochu překvapení tak kuřáci přes jeden stůl sedělo u stolu 5 lidí a asi měli olympiádu v kouření štěstí bylo že to nešlo na nás ale na stůl na druhé straně a bylo vidět že jim to vadí a to dost. Jinak bylo vše super a už se těším na akci Plavba jižní Amerika hlavně steaky to zase bude dobrota tak zatím ahoj.
Přidat komentář
mpe
+1
12.12.2009
350
Příjemná návštěva na oběd (předkrm, polévka, hlavní jídlo). Nebyl jsem tam poprvé.
Předkrmy slabší (byly cítit přechlazenou ledničkou). Rychlost obsluhy byla při třetinovém zaplnění lokálu spíš horší. Nečekal bych ani, že se nás číšník jak u polévky tak i u hlavního jídla zeptá které jídlo patří komu.
Kvalita jídla byla ovšem výborná. Jistě se do této restaurace umístěné bohužel v ne zcela atraktivní lokalitě vrátím.
Přidat komentář
Petua
+2
12.11.2009
667
Po vydařené ochutnávce italského vína jsme si dali večeři. Nebyla to naše první návštěva v Arše, zatím nám většinou chutnalo. Tentokrát nás ale zklamali. Svatomartinské menu nebylo špatné, ale panenka se zeleninou, kterou si dal manžel byla dost hrozná, absolutně bez chuti. Trochu mi přijde, jako by personál zůstal "bez dohledu". Snad se opět rychle vrátí na úroveň kterou měli díve.
Přidat komentář
Monas
+1
09.11.2009
850
Měli jsme rybu a steak. Obojí velmi chutné. Obsluha příjemná, nevtírala, ale velmi VELMI pozorná. Tento večer byl příjemným zažitkem. Jedinou chybu má umístění celého hotelu.
Přidat komentář
Ťoula
+5
17.07.2009
783
S velkým očekáváním po slušných referencích jsme se rozhodli navštívit tuto restauraci. Vstup do restaurace i usazení proběhlo standardně a bez problémů. Restaurace byla prázdná, proto jsme očekávali vzhledem k počtu personálu svižný zážitek, což se ukázalo jako omyl dne. Interiér zajímavý, leč třeba mému oku naprosto nelahodící. Velice mne zaujal jídelní lístek. Ohmataný nesrozumitelný a nepřehledný děs vytištěný na nekvalitním papíře v nejednotném stylu na inkoustové tiskárně s netisknoucími některými tryskami jsem zde opravdu nečekal a když z něj začaly vypadávat listy, musel jsme se pousmát. Velice zajímavé bylo dolévání minerální vody, kdy láhev byla umístěna mimo náš dosah, což vždy hodnotím kladně, ale jen v případě, že se alespoň občas někdo objeví a doleje. Podobně probíhalo či spíše neprobíhalo dolévání vína. Jako předkrm zvolila většina osazenstva stolu grilovany sýr Halloumi, který byl nadprůměrný. Humrový krém také. Můj hovězí steak na sečuánském pepři připravený medium neměl chybu. Telecí medailonky Forestier taktéž. Itlaské kuře nebylo dopečené, ale chuťově bylo dobré. Steak z lososa s teriaky glazurou byl velmi vydařený. Salát Caesar překvapil netradičním zdůrazněním sladkého těsta. Víno bylo zvoleno z nepodařeného vinného lístku (společnost somneliéra bych v této restauraci uvítal) Zweigeltrebe Rosé pozdní sběr 2006 od Špalka, bohužel po nějaké době jsme byli ujištěni, že o něj byl takový zájem, že došlo a bylo nám nabídnuto Zweigeltrebe Rosé ze Spielbergu. Bylo harmonické a ničím nepřekvapilo. O dolévání jsem již hovořil, obecně vinná kultura v této restauraci podprůměrná. Na závěr jsme si dali chutnou kávu Corsini a dezerty. Byly podařenou tečkou za gastronomicky nadprůměrnou návštěvou, kterou se málem podařilo zničit naprosto laxním a neprofesionálním přístupem obsluhy. Před další návštěvou budeme velmi váhat.
Přidat komentář
Zavara70
+1
16.06.2009
400
Byli jsme na zahrádce, moc příjemně se tam sedí. Dopručujeme.
Přidat komentář
Monas
+1
10.06.2009
150
Měli jsme menu. Polévka byla málo slaná, ale každý si přisolí dle vlastní chuti. Těstoviny výborné. Dezert vynikajíci. Můžeme doporučit.
Přidat komentář
jeany
+1
07.05.2009
275
Potřeboval jsem zajít na rychlý obchodní oběd a k tomu se výborně hodí "obědové menu". Jídlo výborné, lehké, relativně rychlé. Díky za nápad rychlého, ale velice dobrého jídla.
Přidat komentář
dalda
30.04.2009
270
Po delší době jsem zaskočil jen na polední meníčko, ale nebyl jsem zklamán.
Polévka pórkový krém nebyla nic moc, ale kuřecí paela se zeleninou byla výborná a šlehaná pěna s jahodovou omáčkou vynikající!
K tomu mi bylo doporučeno výborné víno(cuvee Chardonay a Rulandské šedé ). Obsluha také výborná, celkový dojem na 1 !
A cena menu pouhých 119 kč je téměř dumpingová! :))
Přidat komentář
Jan.Sbiral
+1
05.04.2009
425
O víkendu jsme zavítali do Archy. Mají tam krém z banánů??. Nejprve jsem měl trochu obavy, ale musím uznat, že je to sice netradiční polévka, ale výborná. Pak jsme si dali kuřátko Poussin - velice lahodné, má přítelkyně si dala pečenou chobotnici. Byla spokojená /já mořské potvory nemusím/. Zapili jsme to skleničkou bílého vína - nechali jsme si doporučit, a bylo v pořádku. Na závěr jsme dali křupavé perly - pohádka. Venku už připravovali zahrádku - natírali loď, tak už se těšíme, že se sem v horkém dni vrátíme.
Přidat komentář
mitch
+5
30.03.2009
667
K jídlu jsme si dali dvě porce Steak Chateaubriand (pro 2 osoby) podávaný se směsí opékané zeleniny, bordelaise omáčkou a bramborovým soufflé a dvě porce Krémového rizota s mořskými plody podávané s parmezánem Steak byl excelentní.Byl to opravdu nádherný zážitek. Co se týče rizota tak dobrý. Deserty jsme ochutnali všechny. Byli výborné a Křupavé perly doporučuji. Pití standardní, dali jsme si víno, crodino, vodu, mochito a na závěr espresso. Obsluha byla příjemná, ale občas měli slabší chvilky. Celkově jsme byli spokojeni včetně ceny.
Přidat komentář
Zavara70
+1
11.03.2009
1000
V Arše jsem byl tento týden podruhé (poprvé před více než 6 měsíci).
Tentokrát na doporučení kolegy.
Prvním překvapením bylo upravené menu. Poměr cena/výkon je teď
vynikající.
Jídlo bylo výborné (Red Snapper a Telecí medailonky Forestier) a
hodnotím velmi kladně. Se servisem jsem byl také nadmíru spokojen.
Víno nemohu hodnotit - byl jsem autem, tak snad příště.
Velmi pravděpodobně začnu navštěvovat častěji.
Přidat komentář
Hanka
27.02.2009
900
Tahle restaurace mne opravdu nenadchla. Čekala jsem velký zážitek -ale ono jde hlavně o velké šmé na lidi pod hlavičkou pana Hadrbolce. který zde, ale pozor, nevaří! Co umějí, jsou skvělé dezerty - jinak se najíte lépe v průměrné resto. Třeba jejich asijská polévka nebo Romanovo carpaccio - polévka chutnala jak ta asijská z pytlíku, carpaccio hamburgerové - převažovaly doplňky a arašídy. Pane Hadrbolec, pokud nezačnete vařit sám, michelinské hvězdičky, již jste deklaroval jako cíl při otevření, se vskutku nedočkáte! A mé další návštěvy také ne!
Přidat komentář
moods
+3
18.02.2009
2250
omluva nemam CZ klavesnici . Pozvala jsem pratele jako podekovani asi pred tremi tydny a po pravde jsem nadsena nebyla,( pritelkyne konstatovala, chodim sem obcas , obsluha se casto meni, a poledni menu trva hodiny takze zadna rychlovka )Pri nasem setkani bylo jidlo spise prumerne nezustalo rozhodne zausima, defakto ani nevim, co bylo na taliri. Vino cervene italske rocnik 2003 byl vytecny jen jsme museli jednu lahev vratit byl citit sud, ale to vse probehlo bez zbytecnych tahanic jak jsem defakto vsude zvykla . Prostredi bylo prazvlastni , trubky od klimatizace na strope mi spise pripadaly jak nekde ve fabricni hale, ale cert to vem ja tam byla kvuli zazitku ktery se nedostavil .
Přidat komentář
kir
+1
21.11.2008
1250
Zavítal jsem opět po delší době do Archy na zvěřinové menu a opravdu jsem neprohloupil. Dostal jsem na výběr ze dvou menu a zvolil jsem to euro-fusion a byl jsem naprosto ohromen, jak se dá krásně zvěřina udělat i na asijský způsob a výběr vín byl zvolen v naprostém souladu s danými chody. vše mě bylo dopodrobna popsáno a vysvětleno a krásné povídaní o vínech s místním somelierem mě opět utvrdilo v tom že se na Archu opět vrátím velice rád.
Přidat komentář
masam
+2
08.09.2008
1067
Po čase, když vidím tu řadu nespokojených reakcí, musím napsat hodnocení jedné ze svých posledních (tedy té poslední) návštěvy. S jídlem tradiční spokojenost, jsem rybožrout, takže oceňuju, že se používají čerstvé suroviny a že ty ryby kuchař umí skutečně připravit. Tradičně je dobrý výběr kvalitních vín v různých cenových relacích, famózní jsou dezerty a domácí sorbety (zkušenost mých spolustolovníků). Parádní je za teplých letních (resp. byla) zahrádka - má šmrnc, je příjemná a neuvěřitelně si v ní architekt poradil s nevlídným okolím. Kdo nemá rád cvrčky, ať je nežere, a kdo je ultrakonzerva, ať si jde sednout do Moravské chalupy :-)
Přidat komentář
Elektra
+1
07.09.2008
850
Musím se přiznat, že to byla má první návštěva lepší restaurace. Očekávání se vyplnilo a můj zážitek je skvělý. Slečna na recepci se na nás při příchodu mile usmívala, téměř ihned se nás obsluha ujala a nechala vybrat, kde se posadíme. Vzhledem ke krásnému počasí jsme zvolili terasu. Velmi kladně jsem vnímala atmosféru klidu, číšník se snažil poradit při výběru jídla, přišel se opakovaně zeptat, zda je jídlo v pořádku. Vzhledem k nulovým zkušenostem s restaruracemi tohoto typu, jsem byla skutečně velice mile překvapena a spokojena.
K jídlu si přítel vybral předkrm Bo Lu Lac - Fusion, který si skutečně pochvaloval, i já jsem od něj ochutnala a musím také pochválit vynikající chuť masa i marinády. Polévku jsme měli shodnou, Indočínský hovězí vývar. Pouze doporučuji trochu opatrně s přiloženými červenými kousky "něčeho" velmi pálivého. Přítel také trochu červenal. Jinak chuťově velmi dobrá, okouzlily mě malé misečky s petrželkou, cibulkou a dalšími ingrediencemi, které se do polévky přidávaly postupně. Jako hlavní jídlo si přítel vybral mořského vlka s restovanou zeleninou, já jsem si vybrala king fish s pečenými bramborami. King fish byla velmi dobrá, jen brambory byly ještě trochu tvrdší. Mořský vlk byl zvláštně měkký a možná kdyby byl ještě trochu víc kořeněný s křupavější kůrkou, mohl být lepší.
Na závěr jsme si ke kávě a cappuccinu dali Creme BrOllée, které bylo naprosto vynikající.
Vzhledem k události kterou jsme s přítelem slavili mu musím moc poděkovat, že mi dopřál takový příjemný a krásný zážitek. Stejně tak musím pochválit i Noemovu archu.
Přidat komentář
theodor
+1
08.08.2008
750
Nově otevřené venkovní prostory NoemArch na mě skutečně zapůsobily. Prostoru dominuje bar v podobě lodi (i se stěžněm) a jehož součástí je venkovní gril. Sezení zastřešené, pěkně stinné a navíc (zatím jsem tedy ještě nevyzkoušel) možnost odpočinku, nebo kávy na některé ze tří (opět venku a zastřešených) postelích :-) .... všude okolo je spousta dřeva a kamenne v gabionech. Velice příjemné a uklidňující...
Na start hovězí Indo-čínská(?) polévka. (mají i kuřecí). Výborná, každý si dle chuti zvolí ingredience, které jsou v malých mističkách zvlášť. (navíc i efektní). Listový salát s bylinkovou zálivkou lahodný a křehký...
Nejvíc jsem se těšil na venkovním grilu připravovaného Mořského vlka v gruzinské marinádě. Byl výtečný, jen se rozplýval. Na závěr fantastický Créme Brullée s marinovanými jahodami a nektarinkovo-levandulovým sorbetem. Famózní tečka za celkově výtečným obědem. Na pití bohužel jen voda a na závěr kafe. Parking je tady bezproblémový přímo u podniku.
Přidat komentář
DOS
+3
20.07.2008
720
Nepatřím mezi příznivce pana Hadrbolce. Nesedí mi jeho mediální masáž a upřímně mi vadí, když má někdo na na klopě uvedeno Celebrity Chef bez toho, aniž by se jednalo o nějakou oficiálně dosaženou "hodnost". Ani velký plakát s šéfkuchařem vítající každého hosta mi při příchodu do restaurace na chuti nepřidal. Spíše naopak. Recenze byly do té doby buďto vyloženě kladné nebo vyloženě negativní. Po prostudování koncepce restaurace a jídelního lístku jsem byla přesvědčená, že překombinovaná jídla s mixem více chutí nebudou pro nás, milovníky jednoduchých úprav s důrazem na skvělou chuť čerstvých surovin, uspokojující. Mýlila jsem se. Předkrm Mušle sv. Jakuba na lůžku z červené řepy s pistácio-balzamikovým vinaigrette byla čerstvá a v kombinaci červené řepy chuťově perfektní. Hlavní jídlo - filet mignon - úprava byla skvělá, maso propečené přesně dle požadavku, šťavnaté s výtečně ochucenou kůrkou. Manžel měl Chop suey z mušlí sv. Jakuba s rýží - trochu mdlejší chuti. Absolutním vrcholem byl dezert. Dezert křupavé perly plněné marcipánem a jablkem, podávané s mascarpone sabayonem, čokoládovými slzami a maracujovým sorbetem jedině potvrdil, že sladké tečky by v této restauraci neměly být v žádném případě ignorovány.
Velkým zklamáním bylo pivo, kterému jsme dali kvůli značnému vedru přednost. Nedalo se pít, chuť byla silně zkorodovaná, kyselá. Po upozornění je velmi ochotný číšník s omluvou okamžitě odnesl, místo něj jsme pili nealko. K naší nelibosti jsme však pivo objěvili na konečném účtu. Atmosféra byla poněkud chladná, restaurace poloprázdná. Dalo by se to snad omluvit nedělí.
Restaurace nás přesvědčila, že i proti prvotní skepsi stojí za to ji dát šanci. Pro to, abych ji doporučila, ještě budeme muset jednou dvakrát návštěvu zopakovat. Na rozdíl od prvnotní skepse se tam ale tentokrát budeme na jídlo těšit.
Přidat komentář
Veronika
+1
04.07.2008
3000
Musim říct, že na otevření nové "lepší" restaurace v Brně jsem se velmi těšili. Bohužel musím říct, že po 2 návštěvách, už jsem s manželem ani nikým jiným nikdy nepřijdeme.
První návštěva proběhla na Valentýna (trochu nás přilákala informoce, že zde pracuje jeden náš oblíbený číšník u Brabanderu) Byli jsme společnosti 6 lidí. Přišli ve 20 hodin a ve 22.30 jsme ještě neměli na stole ani hlavní jídlo. Sestava valentýnského menu mě osobně příliš nenadchla, - také jsme byli dost překvapeni z toho, že kromě sestaveného menu nenabízeli nic jineho..... ale každý má prostě asi jiné chutě. Pánská část společnosti trpěla celý večer hladem a prodlevy v servírování jídla byly prostě nesnesitelně dlouhé. Po téhle návštěvě jsme byli značně rozčarování ale říkali jsme si, že to zkusíme za normálního provozu.
Co se týče prostředí, je vcelku příjemné, i když jak tu už někdo psal, jsem spíše ubrusový typ.
Na toaletách bych uvítala krém na ruce.
Druhá návštěva proběhla někdy v dubnu, kdy jsme s manželem vyrazili na humry. Jídlo bylo výborné, víno Ryzlink Vlašský 2006 Mikrosvín - báječné. Postrádali jsme výběr šampaňského. Obsluhova nás slečna, která nebyla příliš nápaditá, na všechno se 3x zeptala (osobně dávám předsnost pánské obsluze, májí to tak nějak víc v krvi)
Vrchol zážitku nastal, když jsme se rozhodli, že další vinnou láhev nevypijeme, tak si manžel objednal cca 4 dcl lahev Chablis. Jaké rozčarování nás čekalo, když jsme po degustaci zjistili, že je víno zoxidovné. Okamžitě jsme to řekli slečně, ta nám odpověděla, že ona vínu nerozumí, ale donese ho ochutnat kolegovi. (V takové restauraci bych opravdu nečekala obsluhu, která "nerozumí" vínu . A pokud mu tedy nerozumi, aspoň to nemá říkat hostům. To je dle mého názoru značně neprofesionálni) Za chvíli se vrátila s tim, že 2 kolegové jej ochutnávali a nic mu neni!!!! HA! (obsah skleničky s vinem ,která nám zůstala na stole po 10 minutách opravdu smrděl. Což se "zdravému" vínu nestává. Lahev jsme odmitli a pak jsem pozorovali obsluhu jak stejnou lahev (kterou jsme ovšem zaplatili) rozlévají před našima očima jiným hostům . Jednomu který seděl přimo před námi a evidentně nějak patřil k restauraci - ovšem víno taky nepil. Možná jsou to nějaké interní pravidla jinak si tohle nedokážu vysvětlit. Měli jsme z tohoto jednání dojem, že si zde absolutně neváží hostů což bych v restauraci se žážitkovou gastronomií nečekala.
No zážitek to opravdu byl.
Manžel odcházel tak znechucený, že prohlásil, že tam už nikdy nikoho nevezme. Což je myslím škoda.
Komentář -
Archa
(20.07.2008 23:22)
Dobrý den, velice mě mrzí že jste byly v naší restauraci nespokojeni a již jsme učinili nějaké kroky k zlepšení. Poze jsem chtěl jen reagovat na ono špatné víno které jsme dále prodávali. To víno o které se jedná jsme nalévali po vás pouze jednomu z našich majitelů, protože chtěl vědět a posléze ochutnat v čem byl s daným vínem problém. Milan Dvořáček, restaurant manager
Zobraz všechny komentáře (6)
Sportsman
23.05.2008
250
Byl jsem jednou v ranním shonu a tak jsem se nestihl nasnídat. Vyzkoušel jsem proto jejích snídaňový bufet, který je k dispozici již od brzkých ranních hodin i pro veřejnost za poměrně příznivou cenu 200 Kč. Nečekejte obrovskou nabídku jako v hotelech radisson apod., je to přece jen malý hotel. Mně tam ale nic nechybělo, navíc vše bylo velmi dobře připraveno. Líbí se mi tady také interiér. V kavárenské části se dá pohodlně sedět aniž by člověk tušil, jak rychle běží čas. Celkově doporučuju a určitě někdy znovu zajdu
Přidat komentář
mlaskal
+4
20.05.2008
1560
Vyrazili jsme s prateli poprve do této resto a stravili prijemny vecer. Interier solidni a moderni, problem je velky otevreny krychlovy prostor kde je pomerne vsechno slyset, nastesti nebylo plno ale i tak jsme obcas byli ruseni od vedle a potom jsme asi rusili i my jak se vecer rozjizdel, obsluha snaziva a na české pomery vstricna ale.. nedostatecne profesionalni, chce to pevne vedeni a odpadne familiernost, hlasite uvadeni jidla je mozna vedeno dobrym umyslem ale necitlive rusi, jde to delat decentne a ne ted vseho nechte druhou pulku vety si reknete pozdeji, neseme vam jidlo, na to je tato resto v patricne cenove urovni a s ambici vysoke gastronomie, a cisnik se nemá zapojovat do debaty s hosty ci něco komentovat, ale nebylo to tak strasne a byla citit snaha takze potencial tu je ale chybi kouc.
Jidlo bylo vyborne, na rozdil od dalsich prvoligovych resto v brne které vychazi spis z francouzske kuchyne zde je to jinak, chutove i aranzma, tunak slusnej v cesku necekam zazrak ale wasabi jsem necitil, fritovane veprove kousky fantasticke, stavnate a lahodne, dyne jak ji nemam rad zde jsem si pochutnal snad jen sosu bylo malo, u pratel bodoval hovezi filet s wasabi pyre s lahodnym sosem/pisu to foneticky/
Tesil jsem se na dezert, někdo tu psal o coko dortiku ale ten mne zklamal chut rozmarinu na ukor cokolady, vyborna zmrzlina ale tu si date i v cukrarne, vino ok a jak je zvykem v cesku docela drahe, ve francii si date v resto slusne fr vino v rozmezi 20-40 eur a vyber je velky u nas je to 2x tolik , zaverem - je to první liga ale musí na sobe makat a drzet latku jinak …..tam budou chodit jen ti často telefonujici srandisti co v nekterych podnicich vysedavaji od rana do vecera a svůj bourak mají zaparkovany na chodniku
Komentář -
kolář
(21.05.2008 21:42)
Zhruba před týdnem jsem navštívil s manželkou restauraci "Noem Arch Restaurant". musím Vás informovat že moderní prostředí s otevřenými francouskými okny je ve světě dost moderní, konečně to udělal i někdo u nás a ne pořád uzavřené sklepy.Abych se vyjádřil k obsluze:1,ono je někdy hodně těžké když stůl je zabraný do rozhovoru a číšník vám nese jídlo a má hosty přerušit a su radši když číšník něco řekne nž když to předemne položí a jde pryč.2,jak zmiňujete víno drahé, ve Francii levné, k tomu se nedá nic dodat, jeďte na víno do Francie .u moře máte taky ryby za pusu, ale on to sem musí někdo dodat. Abych to zhrnul: my jsme byli spokojeni jak s jídlem tak s obsluhou, opět se rád vrátím. Možná že by si pán mněl zajet na Drive do KFC tam ho nebude nikdo rušit
Zobraz všechny komentáře (7)
JUDr.AntonínSkalský
+3
19.05.2008
925
Chtěli jsme s manželkou a přáteli strávit příjemný oběd v lepší restauraci, a tak jsme se rozhodli zkusit to v Noemově arše.
Bohužel, rozhodně nás to nenadchlo. Hosté jsou při jídle obtěžováni kuřáky. Ačkoliv každý z nás si dal něco jiného, shodli jsme se všichni na tom, že nejhorší bylo jídlo: velmi pochybná chuť i konzistence, mdlé, nevýrazné a přitom opravdu nepříjemné. Byly v tom poházené květy všelijakého kvítí, chuť byla nesourodá a ošklivá. Jídlo prostě působilo jako neuvěřitelná slátanina a vyvolalo vzpomínku na Čapkův příběh o tom, jak pejsek a kočička pekli dort. Atmosféra v podniku je studená, cítili jsme se tam spíš jak v kanceláři. Obsluhu tvořili spíše odrostlí puberťáci, působili nepřirozeně strojeně a navzdory snaze o formální zdvořilost působili nepříjemně.
Když jsme prostor opustili, měl jsem pocit, jako by ze mně spadl veliký balvan - a to jsem zvyklý na soudní síně.
Takže příště raději kamkoliv jinam.
Přidat komentář
kekeke
+2
15.05.2008
833
Veliké zklamání!
Na doporučení tří mých známých jsem ve společnosti své slečny s důvěrou navštívil restauraci Noem Arch. Bohužel osobní zkušenost ukázala, že přehnaně pozitivní reference nemají naprosto žádné opodstatnění.
1) JÍDLO bylo VELMI NEDOBRÉ (ačkoliv vizuálně pěkně upravené). Vývar, v němž byla ředkev a houby shitake, evidentně chutnal jako připravený z kostky typu Masox. Chuť velmi podivná a nepříjemná. Jehněčí s houbovou omáčkou bylo velmi podivně připraveno, chyběla mu křehkost, bylo dosti tuhé, nevhodně okořeněné a jeho povrch budil dojem, že mi mezi zuby chroustí písek a že si vylámu sklovinu. Chuť hrozná.
2) OBSLUHA zdvořilá, pracovitá, avšak velmi neosobní, nevyzrálá a nikterak upřímně příjemná. K mému překvapení šlo o nevyzrálé mladíky, kteří se snažili působit jako high-society, ale naprosto postrádali uvolněnost, přirozenou příjemnost a nadhled. Ačkoliv jsem mladý (35 let), mám rád, když je obsluha už vyzrálejší a práci provádí s šarmantním nadhledem - což se o obsluhujících mladíčcích rozhodně říct nedalo.
3) PROSTŘEDÍ neosobní, neútulné, celkově spíše stresující.
4) Byl tam s námi můj pes. Ačkoliv kvalitní obsluha by pejskovi měla donést misku vody automaticky, musel jsem o to výslovně požádat.
5) KOUŘÍ SE TAM. A to i v době oběda. To je ovšem hnus, který nepotřebuje další komentáře.
6) SPOLEČNOST ostatních hostů byla pro mě také velkým zklamáním. Namísto očekávaných uvolněných nenucených lidí z vyšší společnosti se tam spíše vyskytovali podivní týpci, hrající si na hogo-fogo, ale evidentně pracovně velmi zaneprázdnění a svým stylem mnohem více inklinující k pozlátkovému snobismu než ke skutečné kvalitě. Navíc se tam roztahovalo i několik Američanů, bavících se velmi bezohledně hlasitě svou kvákavou angličtinou.
Závěrem podotýkám, že jsem člověk zvyklý pohybovat se v kvalitních podnicích a mám rovněž přehled o vybrných jídlech v rozsahu mezinárodní kuchyně. Dokud v Brně existovala na Špilberku Hradní vinárna, býval to můj nejoblíbenější podnik. Ta bohužel už rok neexistuje a náhrada se zřejmě hned tak nenajde.
Komentář -
Jiřka
(20.05.2008 18:48)
Do této restaurace jsme se ještě nevypravili, takže nemohu hodnotit. V bodě 5) s Vámi souhlasím, kouření mně také vadí. Ovšem k výtkám v bodě 6) - tady jde jen o Váš pocit, se kterým restaurace nic nenadělá. Chápala bych to v případě, kdyby obsluha nechala uvnitř opilce, otravující hosty nebo uválené bezdomovce. Ale mají snad u vstupu lustrovat hosty a říkat " vy vypadáte, že si hrajete na hogo-fogo, takže jděte jinam a vás vpustíme, protože je na vás na první pohled poznat, že jste člověkem zvyklým pohybovat se v kvalitních podnicích " ? :-) Chápu, že Vám vadili hlasití Američané, ale co když jim se tam jinak líbilo a naopak jim třeba mohl vadit Váš psík.
Zobraz všechny komentáře (4)
dusan
+7
24.04.2008
850
Užili jsme si zde příjemný pracovní oběd. Vyjmenovávat jednotlivé jídla nebudu (skoro každý měl něco jiného). Uvedu jen některé postřehy. Všechna jídla jsou zde chuťově netradiční a dost výrazná. Na první ochutnání člověka příjemně překvapí, ale může se stát že se jich člověk přejí - některé porce jsou až příliš velké. Pochvalu si zaslouží dezerty - excelentní na pohled i chuť.
Káva a nealko OK, víno jsme neměli. Před odchodem jsme ještě dostali pomerančové saké na rozloučenou - opravdu pěkná tečka na závěr.
Obsluha profesionální, ale taková 'studená'. Vypadá to, že si to jdou prostě odpracovat a hotovo.
Prostředí je příjemné i když také trochu studené. Večer, za umělého osvětlení, musí vypadat mnohem lépe.
Návštěvu lze rozhodně doporučit, za rozumnou cenu si odnesete spoustu pozitivních zážitků.
Přidat komentář
masam
+3
23.04.2008
1675
Zašli jsme se "starými přáteli" na večeři - projížděli Brnem (švýcarský Rus, francouzský Čech, moravský Pražák a já jako naplavený Brňák). Po návštěvě baru v suterénu (není čepované pivo...), jsme zašli do zaplněné restaurace na večeři (byl zrovna stavební veletrh). Na předkrmu jsme si pochutnali všichni (2x carpacio, 1x mušle, 1x nepamatuju) - nadšení, stejně tak výborné bílé víno (Vlašský ryzlink 06, Mikrosvín). Hlavní jídlo už bylo tak půl napůl: kolegova ryba na špalíčcích rýže (bohužel nevím, co to měl) vypadala náramně a i tak chutnala (zřejmě nejlepší výběr večera), já s kolegou mořský vlk, který byl ale tužší, než bývá zvykem, s ohledem na rybí pachuť masu skutečně chvilka ještě chyběla, další kolega měl Romanovu specialitu (něco na způsob kuřecí steak s pomerančovou redukcí...) - pochvaloval si. Zlatou tečkou večera byly dezerty (3x Perly - je to jedinečný dezert) a pečená hruška (taky vypadala náramně). Dojem trochu pokazil omezený výběr cognacu v dolním baru, kam jsme opět zašli na digestívek. Ale celkově zhodnoceno: už tradičně vysoký standard!
Přidat komentář
dalda
12.04.2008
1200
Moje 1. "jídelní návštěva- (podívat jsem se už byl)Chtěl jsem si původně dát degustační menu, ale po zkušenostech z Boulevardu bych asi nabízené menu o x chodech nezvládl, ještě k tomu na noc! Takže jsem si dal lehkou večeři- předkrm "sašimi z tuňáka" s wasabi a salátem s arašidy, a hlavní chod "chop suey z mušli Sv. Jakuba s basmati rýží.(+chuťovka na začátek na účet podniku- jak je v těchto restauracíh již dobrým zvykem).Sašimi bylo chuťově dobré, jen mi tam nějak chyběla rýže !K tomu jemný salátek přelitý nasekanými arašidy a možná chili papričkou?Chop suey výborné, sůl jsem nepotřeboval, protože kolem na talíři bylo až moc slané sójovky. K pití vynikající Ryzlink rýnský ze Sonberku-panenská sklizeň (a to za velmi nízkou cenu) doporučuji ochutnat! Obsluha vzorná, toalety jsem nějak nestihl navštívit, ale předpokládám, že budou na úrovni.Se zelenou výzdobou kolem budovy bych souhlasil a příště možná ochutnáme humry, co plavou v akváriu!
Komentář -
archiv
(14.04.2008 03:11)
je tu hned několik logických nesrovnalostí: chop suey znamená odpadky ... tedy to co zbylo, logicky už to nejde nastavovat nějakou mušlí. Sašimi bez rýže jsou ještě sašimi??? A dál ... jak můžete kombinovat Sonberk s těmito pocutinami, vyrábí snad Sonberk Saké? Tohle hodnocení s neznalostí gastronomie je subjektivně přehnané.
Zobraz všechny komentáře (5)
c.jane
+1
11.04.2008
1200
po přečtení recenzí zde uvedených jsme se zašli podívat. Bylo sice už skoro půl desáte (večer) když jsme usedali, restaurace polo-prázdná, polo-plná, obsluha příjemná. jen drobnost k vybavení: jsem ubrusový typ, pokud možno ty několikavstvé, měkké... holé stolky mi moc nesedí, ale sem se to hodí i tak. málokdy mne zaujme už malá pozornost podniku - ale tentokrát i ta dvě sousta "tataráčku z mušle sv.jakuba" zanechala dojem a příslib pro další chody. Edamame, pro mě velká novinka - příjemný start pro naše vyhladovělé žaludky a zcela jistě vhodné pokud chodů je více. Jako polévku jsem měli každý z aktuálního menu: miso polévka i pórkovo - hruškový krém, neotřelé kombinace, intezivní chutě. jako hlavní chod jsem měla kachní prsíčka s červenou kari omáčkou a partner telecí filet Mignon s bramborovým pyré - opravdu dokonalé. každým chodem večeře gradovala, a proto jsem neodolali a završili dezertem: Créme Brullée variace a Tropická bílá pěna a toto bylo absolutně dokonalé završení celého menu. Musím říci, že takto jsem si večeři již dlouho nevychutnala.
I když jsme odcházeli dlouho po oficální zavírací době, nebyli jsem poslední.
Trochu agresivnější prezentace majitele není zrovna to, co mne přilákalo, pořád jsem nohama více v Evropě než kdekoliv jinde, ovšem pokud jiné přiláká doporučení spokojeného strávníka, tak tady je máte!
P.S.:Vína neuvádím a nehodnotím, nechutnala jsem:o( :o( , nechám to na jiných.
Přidat komentář
masam
+1
30.03.2008
1200
Navštívil jsem zatím 3x a dojem vždy stejný: zajímavé a výborné jídlo (nepřeceňuji marketing hlavní tváře restaurace; je pro mě spíš okolností, kterou se snažím nevnímat negativně), excelentní dezerty. Kladně hodnotím i nabídku vín (mohu posoudit pouze ta bílá). Trochu za výraz arogantního přesvědčení o "univerzálnosti" chutí považuji nepřítomnost alespoň slánky a pepřenky (nebo alespoň jejich nabídnutí personálem).
K personálu: přestože formálně je vše O.K. (s jedinou výjimkou poslední návštěvy, kdy na nás číšník 2, či 3x zapomněl s obsluhou - např. na jídelní lístek jsme čekali snad 15 minut!), je obsluha jakoby málo uvolněná (jakoby zdvořilým naučeným tónem odrecitovává speciální nabídky apod.). Ale to se snad spraví s časem:-)
Celkově: konečně alternativa k Brabanderovi a k Rialtu, Kastelána z této kategorie (spíš kvůli cenám než s ohledem na kvalitu) vyjímám. Jen tak dál. A před okna něco zvenku nasázet:-)))
Komentář -
Archa
(19.04.2008 20:24)
Nepřítomnost slánek a pepřenek na našich stolech, není výrazem naší arogance, je to inspirace ze světové gastronomie, kdy šéfkuchařem připravený pokrm, se zákazníkovi servíruje přesně dle přestav šéfkuchaře. A je samozřejmostí, že na přání zákazníka mile rádi a ochotně přineseme veškeré dochucovací prostředky.
Zobraz všechny komentáře (1)
kir
+3
28.03.2008
1000
S přáteli jsme zašli na večeři do této nové restaurace o které jsem už hodně slyšel. Byl jsem velice rád že jsem zde potkal číšníka z Kastelána,který jak jsem posléze zjistil má restauraci na starost a celý večer se o nas perfektně staral. Jidlo bylo naprosto famózní a o doporučených vínech ani nemluvím,prostě fantasie. Děkuji!!!!!!!!!!
Přidat komentář
rysavka
+1
25.03.2008
1450
příjemný interiér, vtipná jednoduchá velikonoční výzdoba, předkrmy carpaccio (spíš tatarák) dobré, tuňák super, hlavní jídla z aktuální nabídky - telecí hřbet s grilovanou zeleninou, tuňákový steak - obě super, moučníky maracujový sorbet a variace na créme brulée dobré, fantasticky zdobené. Víno Gewuerztraminer Valtice, ok. Obsluha bez chybičky.
Přidat komentář
Kiwisek
+3
06.03.2008
1125
Zašli jsme původně jen na rychlý business oběd, ale zlákalo nás degustační menu, takže se nám to krapánek protáhlo ;-) Nicméně, dobře jsme udělali, jídlo bylo opravdu velmi dobré. Ne, že by se nenašly drobné detaily, např. sorbety mi přišly až moc chuťově výrazné, ale v celkovém dojmu nám určitě roste v Brně další dobrá restaurace. Bohužel jsme byli všcihni auty, takže jsme nezkusili nic ze zdejší nabídky pití, což k degustačnímu menu byla dost škoda, takže určitě příště. Restaurace má hezky a vkudně udělané interiery neicméně výhled není nic moc, večer, kdy nebude vidět ven a vynikne interní osvětlení to bude určitě lepší. Obsluha naprosto super, bez jediné chybičky, velmi vstřícná, pohotová, příjemná. Takže příště se těším na večeři ;-)
Komentář -
zyrkhon
(06.03.2008 16:28)
pro všechny zájemce o tuto resto, recenze pana Cuketky na stránkách Týdne : http://www.tyden.cz/rubriky/apetit/recenze-pana-cuketky/romanova-archa_46941.html
Zobraz všechny komentáře (2)
68 hodnocení
176 osob
896
Přidat hodnocení restaurace
© 2014 Všechna práva vyhrazena. Vytvořil
Artax a.s.
, poslední aktualizace 26. 2. 2014
Naše další projekty:
etisky - digitální tisk
,
OSVÍTÍME VÁS
,
Firemní a osobní kalendáře
,
sCool Matematika
.
AKTUALITY
Nejsou žádné aktuality.
Seznam aktualit
REKLAMA
Kadeřnictví Michaela
Kadeřnický salon a solárium v centru Brna.
www.kadernictvi-michaela.cz