Uživatel:
nepřihlášen
Počítadlo přístupů:
13281881
Vyhledávání:
Novinky
Dnešní menu
Top 20
Seznam
Doporučit
Diskuzní fóra
Přidat restauraci
Vyhledávání
FAQ
Slovníček
Kontakty
pivnice
Na Kopečku
Radiměřská 5a
568 02 Svitavy - Předměstí
Pardubický kraj
Česká republika
Přibližná poloha
Tel.:
+420 724691987
Fax:
E-mail:
info@pivovareknakopecku.cz
URL:
www.pivovareknakopecku.cz
Počet míst:
70
Parkoviště:
ANO
Nekuřácká restaurace:
ANO
Nekuřácký salonek:
ANO
Bezbariérový přístup:
ANO
Stylová staročeská restaurace s typicky českými jídly, samozřejmostí je příprava z čerstvých surovin. V objektu jsou vařena piva plzeňského typu, která jsou zde na čepu, a to světlý 12°ležák, tmavý 13°ležák a dále speciální pivo dle nabídky. V interiéru restaurace je varna pivovárku, kde se pivo vaří i za provozu. Každý všední den u nás najdete denní menu ve výtečné kvalitě za lidovou cenu.
Otvírací doba:
• Pondělí
10:30-23:00
• Úterý
10:30-23:00
• Středa
10:30-23:00
• Čtvrtek
10:30-23:00
• Pátek
10:30-0:00
• Sobota
10:30-0:00
• Neděle
10:30-22:00
Kuchyně:
• Česká
Kreditní karty:
Stravenky:
Aktuality
Neuvedeny žádné aktuality.
Týdenní menu
Neuvedeno žádné týdenní menu.
Poznámky (diskuze) k restauraci
Neuvedeny žádné poznámky.
Přidat poznámku
Mobilní hodnocení
Hodnocení
Skrýt slovní hodnocení
Hodnocení uživatelů:
(
přidat nové hodnocení
)
Hodnotil
Datum
Jídlo
Pití
Atmosféra
Obsluha
Útrata/1
nergal
30.09.2017
357
Restaurace Na Kopečku, coby součást stejnojmenného regionálního pivovaru, se orientuje především na vyznavače zlatavého moku, pro které má bohatou a vyváženou nabídku, a to jak klasických piv, tak nejrůznějších speciálů. Co třeba Svatováclavský speciální řezák, který vznikl spojením světlého Škopečka a tmavého Mouřenína s přídavkem medu a mateřídoušky, aby pak byl za studena chmelen žateckým chmelem Harmonie? Zakomponování varných tanků do interiéru restaurantu už jen podtrhuje status a zaměření podniku. Když se k tomu přidá ryze česká kuchyně, v níž úřaduje jeden z členů Asociace českých kuchařů a cukrářů, je nakročeno k pořádnému trháku. Ostatně návštěvnost v sobotu večer to jen potvrzuje a někteří příchozí musí být pro zaplněnost restaurantu dokonce odmítnuti. Obsluha se díky tomu musí pořádně otáčet a ne vždy se jim daří udržet tempo s hosty, čímž vznikají ne zrovna příjemné čekací prodlevy. Dámy to proto dohánějí šarmem a úsměvem.
Začínám zelnou polévkou s klobásou, k níž mi přinášejí už zmíněný Svatováclavský řezák. Chuť tohoto speciálu je opravdu zajímavá a originální. Polévka pak nezůstává o mnoho pozadu. Je jedním slovem vynikající. Svou zahuštěnou konzistencí a výrazným projevem nemá daleko k ruskému boršči, přesto si stále udržuje rysy české klasiky. Je to parádní začátek se vším všudy. Po ní mi na stole přistává gastronomický hit posledních let: hovězí líčka. A protože jsem v pivovaru, na čem jiném by byla dušená, když ne na pivě. V tomto případě je to dokonce na černém pivě, a musím přiznat, že z té barvy jde skoro až strach. Uhlově černá omáčka je skutečně originál, nikde jinde neviděný. Přílohu tvoří šťouchané brambory a vše je v tak bohatýrské porci, že na konci už řádně odfukuju a povoluju pásek. Ale jsou výborná, klobouk dolů. Nad jablečným koláčem s karamelem jsem dlouho přemýšlel a přemlouval se, zda ho ještě zvládnu. Po prvním soustě je však všechno váhání zapomenuto a já si už jen užívám dokonalost. Ještě výborná káva a je čas se s pivovárkem Na Kopečku rozloučit.
Čas, strávený na tomto místě, je z těch, které člověku zůstanou ještě dlouho v paměti a tak třeba zase příště, na shledanou.
Přidat komentář
1 hodnocení
1 osob
357
Přidat hodnocení restaurace
© 2014 Všechna práva vyhrazena. Vytvořil
Artax a.s.
, poslední aktualizace 26. 2. 2014
Naše další projekty:
etisky - digitální tisk
,
OSVÍTÍME VÁS
,
Firemní a osobní kalendáře
,
sCool Matematika
.
AKTUALITY
Nejsou žádné aktuality.
Seznam aktualit
REKLAMA
Kadeřnictví Michaela
Kadeřnický salon a solárium v centru Brna.
www.kadernictvi-michaela.cz