Uživatel: nepřihlášen
Počítadlo přístupů: 10973940
Vyhledávání:


restaurace
Mlýnec
 
Novotného lávka 9
11000 Praha - hl.město Praha
Praha
Česká republika
Přibližná poloha

Tel.:  800 165 963
Fax: 
E-mail:  mlynec@zatisigroup.cz
URL:  http://www.mlynec.cz/
Počet míst:  0
Parkoviště:  NE
Nekuřácká restaurace:  NE
Nekuřácký salonek:  NE
Bezbariérový přístup:  NE




 
Otvírací doba:
• Pondělí nezadáno
• Úterý nezadáno
• Středa nezadáno
• Čtvrtek nezadáno
• Pátek nezadáno
• Sobota nezadáno
• Neděle nezadáno
Kuchyně:
nezadáno
 
Kreditní karty:

nezadáno
Stravenky:

nezadáno


Aktuality


Neuvedeny žádné aktuality.


Týdenní menu


Neuvedeno žádné týdenní menu.


Poznámky (diskuze) k restauraci


Neuvedeny žádné poznámky.

Přidat poznámku


Mobilní hodnocení




Hodnocení

Skrýt slovní hodnocení

Hodnocení uživatelů: (přidat nové hodnocení)
Hodnotil Datum Jídlo Pití Atmosféra Obsluha Útrata/1
mefistoteles +7  Certifikovaný uživatel  Uživatel s více jak 15 hodnoceními restaurace
02.11.2013
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
0
Pozván na večeři v předvečer intenzivně pracovní soboty, zavítal jsem až na Novotného lávku. Na rovinu, jinak by mne ani nenapadlo sem zavítat. U vchodu odeberou svršky, uloží a uvedou vás. I šatnářka komunikuje v angličtině. Rezervovaný stůl perfektně připraven. Prosklenou stěnou nádherný výhled na Karlův most. Z podhledu, téměř od hladiny řeky. Interiér nablýskaný, nepochybně originální lustry, textilní tapety, přítmí. Architekt se vyřádil. Ale ne pro mne. Je to otázkou vkusu, ale mě se to moc nelíbilo. Prostě umělecké dílo, které může oslovit, ale nemusí. Velmi příjemným prvkem je však oválné okno do kuchyně. Vařil mladý michelinský kuchař Stefan Hartmann (http://www.hartmanns-restaurant.de/), takže k jídlu jeho degustační menu i s doporučenými víny z Weingut Petri. Před vlastním menu jsme dostali soustíčko na úvod, tresku "Rafaello". Kousem tresky v bílé čokoládě s kokosem mi téměř vyrazil dech. Vynikající. Na úvod pstruh, dýně, lišky. Chvíli mi trvalo, než jsem se v jídle zorientoval. Jak jsem posléze zjistil, připravované ve vakuu při 60 st.C. Velmi jemné, přirozené vícevrstevné chuti. Dlouho trvalo, než si můj jazyk zvykl a začal rozeznávat jemné spektrum chutí. Někdo by možné řekl - nedochucené, ale je to jen zvyk a ochota vnímat nové a jiné. Kabinetní Riesling 2011 byl skvělým doprovodem. Víno středního těla s výraznou ale ne agresivní kyselinou, nádherné vůně citrusů a zelených jablek, přecházející i do chuti. Následovalo pošírované farmářské vajíčko s řeřichou a slaninou, k tomu Grauburgunder 2009, Spätlase trocken. Vejce s vínem mi přišlo méně obvyklé, ale jemně krájená křupavá slanina vytvořila s vínem a řeřichou vynikající kombinaci. Candáta s listovou kapustou a hořčicí doplnil Riesling 2009, Spätlese trocken. Candát vynikající, tentokrát grilovaný a chuťově bližší s křupavou kůží, kapusta jemně sekaná a citlivě, jen lehce, tepelně upravená. Víno velmi plné s intenzimní kyselinou, která byla zjemněna malým zbytkovým cukrem v pozadí. Ve vůni i chuti grep s medem doznívajícím v dlouhé dochuti. Nádherný ryzlink moderního střihu. Telecí hřbet, mrkev, brzlík, pórek a jako doprovod Pinot Noir 2009, spätlese trocken. Telecí ve stejné úpravě jako pstruh, velmi jemné a velmi chutné. Jazyk už si zvykl, takže jsem začal na plno vnímat spektrum jemných chutí. Víno mi na první ochutnání moc nesedělo. Útlé tělo, až hořkomandlová vůně, chuťově jemné, s výraznější kyselinou. Ale v kombinaci s telecím velmi dobré, nepřehlušující chuť jidla, Telecí líčka, celer, hřiby v doprovodu Pinot Madeleine 2009, spätlese trocken vynikající, mimořádné. Jemné rozpadavé maso upravené na červeném víně v doprovodu vína středního těla, vůně hořkých mandlí a bobulovým ovocem doplněná nedominantní stopou nového dubu. Víno opět při samostatné degustaci spíše nevýrazné, ale v kombinaci s jídlem skvělé. Na závěr přišlo tvarohové soufflé, švestky, zmrzlina z červeného vína Grauburgunder Beerenauslese 2008. Nádhera. Mimořádné sladké (ale ne přesladké) víno s výraznou botritidou. Oranžovohnědé barvy, viskózní, vůně sladkých pomerančů a pečeného chleba následována identickou chutí s výraznou kyselinou vyvažující sladkost. Zmrzlina dobrá, ale tvarohové soufflé s křupavou tenkou krustou v kombinaci s vínem mimořádné. Přitom, když jsme to se Štefanem probírali, na přípravu jednoduché. Vůbec všechna jídla byla vlastně velmi jednoduchá, postavená "pouze" na vynikající surovině a přirozené chuti nepřehlušené aditivy. Na závěr nutno poznamenat, že takováto večeře vyžaduje soustředění a otevřené vnímání. Rozhodně si dokážu představit, že tohle by nemuselo zdaleka každému sedět. Až na ty líčka, to bylo něco. Opravdu vyvrcholení chuti. Musím něco z toho zkusit uvařit. Uvidíme. Obsluha profesionální, svižná, příjemně neformální a přirozená. Ale na košili jsem měl po návratu do hotelu "kecanec" červené omáčky které doprovázela líčka. Na zádech....... Cenu neznám, byl jsem pozván.

Komentář - dalda Certifikovaný uživatel Uživatel s více jak 15 hodnoceními restaurace (04.11.2013 07:55)
Uf ! Excelentní hodnocení. Při čtení mi tekly sliny a po přečtení jsem si běžel do knihovny vybrat nějakého "klasika" jako digestiv. Udělil bych ocenění za "Nejlepší recenzi roku " , pokud se mnou budou souhlasit i ostatní. S úctou Dalda
1 hodnocení 8 osob
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
0


Přidat hodnocení restaurace

© 2014 Všechna práva vyhrazena. Vytvořil Artax a.s., poslední aktualizace 26. 2. 2014
Naše další projekty: etisky - digitální tisk, OSVÍTÍME VÁS, Firemní a osobní kalendáře, sCool Matematika.
AKTUALITY
Restaurace Líšeňský pivovar

2. ročník Líšeňský Pivní Festival
12.4. - 12.5.
2. ročník Líšeňský Pivní Festival
12.5.2018 od 13:00

V květnu slavíme výročí nové éry Líšeňského pivovaru a to s sebou nese 2. ročník Líšeňského Pivního Festivalu !!!

Účastníci z řad pivovarů kromě LP:
Pivovar Bizon - Čižice (Plzeňsko)
Beskydský pivovárek - Ostravice
Duck & Dog - Rajhrad
Nachmelená opice - Krnov
Kyjovský pivovar - Kyjov
Pivovar Tišnov...

Seznam aktualit
REKLAMA
Kadeřnictví Michaela
Kadeřnický salon a solárium v centru Brna.
www.kadernictvi-michaela.cz