Uživatel: nepřihlášen
Počítadlo přístupů: 11083085
Vyhledávání:


restaurace
Merci restaurant
 
Francouzská 97
60200 Brno
Jihomoravský kraj
Česká republika
Přibližná poloha

Tel.:  545 222 000
Fax: 
E-mail:  merci@mercirestaurant.cz
URL:  http://www.mercirestaurant.cz/cz/
Počet míst:  40
Parkoviště:  ANO
Nekuřácká restaurace:  NE
Nekuřácký salonek:  ANO
Bezbariérový přístup:  ANO




My v Merci restaurantu klademe důraz především na kvalitu a to jak pokrmů tak servisu, proto u nás neuvidíte žádná průmyslová dochucovadla, žádné polotovary ani žádné nosiče pokrmů. Jsem profesionálové, a za tím, co od nás dostanete si stojíme! Naší ambicí není nasytit celé město, naším cílem je poskytovat skvělá jídla za rozumnou cenu připravená s láskou a s těch nejlepších a čerstvých surovin. Zaměřujeme se především na českou kuchyni s prvky francouzké a okrajově světové kuchyně. Naše menu prochází každé tři měsíce inovacemi a denně vám nabídneme také skvělé čerstvé denní jídlo, za rozumné peníze, ale s bezkonkurenční kvalitou! Poj'dte zkusit kvalitu za rozumné peníze.

 
Otvírací doba:
• Pondělí 11:00-22:00
• Úterý 11:00-22:00
• Středa 11:00-22:00
• Čtvrtek 11:00-22:00
• Pátek 11:00-22:00
• Sobota 11:00-22:00
• Neděle 11:00-22:00
Kuchyně:
• Česká
• Francouzská
 
Kreditní karty:

Stravenky:

nezadáno


Aktuality


Neuvedeny žádné aktuality.


Týdenní menu


Neuvedeno žádné týdenní menu.


Poznámky (diskuze) k restauraci


Neuvedeny žádné poznámky.

Přidat poznámku


Mobilní hodnocení




Hodnocení

Skrýt slovní hodnocení

Hodnocení uživatelů: (přidat nové hodnocení)
Hodnotil Datum Jídlo Pití Atmosféra Obsluha Útrata/1
nergal  Uživatel s více jak 15 hodnoceními restaurace
26.02.2015
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
525
Merci restaurant je součástí hotelu Old Town, který se nachází ve čtvrti s ne zrovna nejlepší pověstí. Procházka přilehlými ulicemi, označovanými jako „brněnský Bronx“, je ve večerních hodinách skutečně malým dobrodružstvím, ať už si o tom brněnská radnice říká ve svých tiskových zprávách o rozvoji města cokoli. Možná proto je vstup ukrytý ve dvoře, společně s parkovištěm pro hosty hotelu či restaurace. Moderní interiér se snaží navodit pocit vysokého luxusu, ale daří se mu to jen napůl. Soustavě poměrně malých místností se i přes hrátky se světlem a se zrcadly, vsazenými po celém obvodě do dřevěného ostění, nedaří vzbudit pocit vzdušnosti, takže prostor působí stísněně. A nejsou k tomu potřeba ani hlučící hosté, neboť tento pocit mám, i když jsem v restauraci v netradiční hodině mezi polednem a večerem úplně sám. Kožené sedačky i založení stolů na druhou stranu hrají na citlivější strunu. Obsluha je vysoce profesionální od první do poslední chvíle, servírování je jako podle učebnice z hotelové školy a snad jediné co mohu vytknout je v důsledku nedostatku hostů její menší dostupnost na place. K pití si objednávám rozlévaný francouzský Merlot, který je výrazný ve vůni i chuti, má velmi pěknou rubínovou barvu a příjemnou tříslovinu. Automaticky dostávám také džbánek s kohoutkovou vodou a citronem. Startuji s terinkou z uzeného vepřového kolínka a foie gras, podávané s hruškovým chutney. Jednoduchá stylová úprava netradičně v hlubokém talíři působí na oko dobře a ani chuťově není co vytýkat. Vyvážené a harmonické. Druhým chodem je grilovaný srnčí hřbet s hříbkovým fricasse a k tomu pyré z jedlých kaštanů. Přílohu tvoří bramborové nočky a rukolový salátek. Zvěřinové plátky jsou nádherně připravené a ani ostatní ingredience nehodlají nastavenou laťku kvality nijak podlézat. Hříbky okouzlují, pyré hladí a nočky jsou přesně to pravé, co sem patří. Čokoládový fondán s malinovým coulis na závěr už jen potvrzuje velmi příjemný dojem. Není přehnaně sladký, zato je krásně vláčný a ovoce ho velmi vhodně doplňuje, aniž by ho chuťově překrývalo. Káva značky Varesina Caffé je servírována jednoduchou formou a je bez výhrad. S potěšením kvituji i 15% slevu, jež mi je účtována při placení. Celkově hodnotím Merci restaurant pozitivně a odnáším si odtud solidní gastronomický zážitek.
tessinka +1  Uživatel s více jak 15 hodnoceními restaurace  Správce restaurace "Café Society"
12.09.2012
Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
800
Předchozí recenze, kterou jsem uveřejnila, nebyla původně určena pro veřejnost. Dle domluvy jsem jen sepsala problémy pro tehdejšího managera restaurace, a toto je její zkrácená verze. Problémů na místě bylo mnohem více. Přičemž jsme se dohodli, že se zastavíme na večeři, až budou mít zavedenější provoz. Ale zážitek předchozích dnů mě přiměl uveřejnit i recenzi předchozí. Po roce jsme se zastavili. Přivítala nás příjemná obsluha v podobě blonďatého číšníka a z krátkého rozhovoru jsme se dozvěděli, že restaurace má nejen jiného majitele a managera, ale i kuchaře. Snaha o objednání předkrmů dost připomínala předchozí návštěvu. Neměli ani bramborové misky a ani paštiku. Zvolili jsme tedy bůček a domácí sádelňák. Předkrmy byly poněkud zklamáním. Zcela nudná úprava – u sádelňáku jen kopa sádla a kupovaného chleba. U bůčku se asi zase kuchař nemohl rozhodnout mezi teplou úpravou nebo studenou, takže byl podáván vlažný. Ničím nenadchl, ničím nezaujal. Na hlavní jsme zvolili Tagliatelle s filírovaným hovězím flankem, sušenými rajčaty, ruccolou, chilli papričkami a parmezánem a Biftek z hovězí svíčkové podávaný s grilovanou zeleninou a s omáčkou z lišek, smažené kořeněné bramborové plátky. Kdo by čekal tagliatelle v italské úpravě, tak by se opravdu šeredně zmýlil. Kuchař pochopil feferonky jako nakrájené nakládané kozí rohy, které se domnívám byly přiloženy i bůčku. Opravdu děsivá kombinace sušených rajčat, parmazánu a flanku s obřími kyselými kusy kozích rohů. Biftek zcela překvapivě naprosto syrový a uvnitř studený, lišková omáčka představovala smetanu s hromádkou mražených nevymačkaných lišek, ze kterých při stisknutí vidličkou vyteklo několik deci vody. Kreativitu kuchař projevil tím, že tuto teplou omáčku přelil přes kusy syrových rajčat a cibule promíchaných s dušenými hrachovými lusky. Děs. Bohužel jsme si před přinesením hlavního chodu objednali víno – jen podotýkám, že stále nemají většinu obsahu vinotéky a stále nemají dekantér. S ohledem na to, že jsme na stole měli plnou láhev vína, přistoupili jsme na číšníkův návrh opravy jídla a druhé šanci. Ale důrazně jsme upozornili na to, ať flank na těstovinách kuchař nepřihřívá v mikrovlnce. Po opravě biftek v pořádku, liškové smetany poloviční množství a flank na těstovinách umořen mikrovlnkou do podoby podrážky. V zoufalství z hladu a s ohledem na pokročilou hodinu jsme si objednali variaci sýrů, kreativně posypanou mletou paprikou doplněnou o shnilé hrozny, což svědčí podle mě už o naprosté aroganci kuchaře a po panáku zacapy při čekání na odvoz jsme odcházeli domů. V závěru jsme hradili pouze pití. Takže škoda této jinak pěkné restaurace. Škoda tak příjemné a šikovné obsluhy v takové restauraci. Ale za mě obrovské NE.
tessinka +1  Uživatel s více jak 15 hodnoceními restaurace  Správce restaurace "Café Society"
30.11.2011
Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
0
Interiér restaurace Merci je velmi pěkný až na do očí bijící nedodělávky, kdy se nám nad hlavou houpal 30 cm dlouhý drát, repráček byl na stropě umístěný o 20 cm jinde, než byl původně velmi výrazně tužkou zakreslen a na stolech se skvěly děsivé menážky vhodné spíše do restaurace druhé cenové. Číšník nám přinesl jídelní lístek, nápojový prý nemají a vinnou kartu taky ne. Jaké bylo naše překvapení při pohledu na jídelní lístek, když na něm byla asi desetina jídel, které byly na internetu. Nejsem rozhodně fanoušek nesmyslně dlouhých lístků, ale aby na lístku chyběly kompletně předkrmy, které zachraňují jen linguine s pestem a mozzarella s rajčaty, tak to mi přijde trochu zoufalé. Po dotazu, proč se liší menu na internetu a v papírové podobě nám bylo sděleno, že ten na internetu bude platit až od příštího roku (žádné upozornění se tam ovšem nenacházelo). Objednali jsme si tedy linguine a bavette steak. Ke steaku ještě liškovou omáčku a steakové hranolky (které na internetu uváděli jako domácí, v papírové podobě ale nikoli). Dalším kamenem úrazu bylo víno. S ohledem na absenci vinné karty nám bylo pouze ústně sděleno, že mají nějakou moravu a asi 4 argentiny – Jaké? To neví. Prý může přinést ukázat. Navrhujeme tedy, že se s ním přesuneme k vinotéce, abychom si vybrali – vinotéku prý nemají, ani nic, kde by bylo víno vidět – zde se nabízí otázka, kde jsou tedy vína skladována. Zvolíme tedy ukázku jen argentinských, aby nám nemusel nosit polovinu večera ukazovat lahve. Po chvíli přichází číšník se čtyřmi lahvemi, o nichž nic neví – musel by přijít kolega sommelier. Volíme tedy Malbec. I přes cenu a kvalitu musíme sami požádat o dekantaci, ale oni prý nemají dekantovat v čem. S ohledem na to, že na dekantaci trváme, přináší po chvíli džbánek (zřejmě na čaj ke snídani) a v něm víno zdekantuje. Předkrm – linguine s pestem, parmazánem a pancettou. Linguine rozvařené, největším kamenem úrazu bylo pesto – pesto by mělo obsahovat piniové oříšky, bazalku, parmazán a olivový olej – zde bylo omezeno pouze na bylinky a olej. Hlavní chod objednán v úpravě medium mínus. Jedno jídlo v pořádku, druhé udělané v úpravě „podrážka“ a ještě studené. Jako nápravu tedy radši volíme biftek. Bohužel jídlo obecně charakterizuje „nenadchne, neurazí“, hranolky i pečivo původně zmrazené a oboje trochu gumové. Překvapuje mě, že pokud chtějí v budoucnu dělat domácí hranolky, proč je nedělají hned? Po chvíli je přinesen biftek, který je udělaný pouze zvenku a uvnitř se skví zcela syrové a studené rudé maso. Po chvíli ještě z důvodu hladu zkoušíme lososa, za jehož kvalitou si kuchař sice stojí, losos velice silně chutná odpornou pachutí rybiny (jako důvod bych viděla buď variantu, že byl zmrazený, rozmrazený a nepříliš dobře upravený nebo nebyl zcela čerstvý), holandská omáčka otřesná a příchuť bujonu ji jen korunuje. Následně jsme svědky scénky, kdy vrací jídla také stůl o 10 lidech ve vedlejší místnosti. V závěru se setmí, protože vypadnou pojistky, což způsobí zablokování brány, která je jedinou cestou ven a absolutní výpadek kasového systému. Útratu nakonec na popud managera ani nehradíme. Závěrem bych to shrnula tak, že z restaurace bych pochválila pouze číšníky za jejich snahu a trpělivost a víno.
3 hodnocení 5 osob
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
425


Přidat hodnocení restaurace

© 2014 Všechna práva vyhrazena. Vytvořil Artax a.s., poslední aktualizace 26. 2. 2014
Naše další projekty: etisky - digitální tisk, OSVÍTÍME VÁS, Firemní a osobní kalendáře, sCool Matematika.
AKTUALITY
Nejsou žádné aktuality.

Seznam aktualit
REKLAMA
Kadeřnictví Michaela
Kadeřnický salon a solárium v centru Brna.
www.kadernictvi-michaela.cz