Uživatel:
nepřihlášen
Počítadlo přístupů:
13352169
Vyhledávání:
Novinky
Dnešní menu
Top 20
Seznam
Doporučit
Diskuzní fóra
Přidat restauraci
Vyhledávání
FAQ
Slovníček
Kontakty
pivnice
Mazaný anděl
Šilingrovo náměstí 4/5
60200 Brno - Centrum
Jihomoravský kraj
Česká republika
Přibližná poloha
Tel.:
+420 724 984 167
Fax:
E-mail:
info@mazanyandel.cz
URL:
http://www.mazanyandel.cz
Počet míst:
200
Parkoviště:
NE
Nekuřácká restaurace:
NE
Nekuřácký salonek:
ANO
Bezbariérový přístup:
ANO
Nově otevřená pivnice a restaurace Mazaný Anděl v historickém centru Brna.
Pět druhů točeného Českého piva, Plzeň 12°, Lobkowicz 12°, Rychtář 12°, Klášter 11° kvasnicové, Janáček 11°.
Mazaní kuchaři opravdu dělají čest České hospodské tradiční i moderní kultuře a vytvářejí to nejlepší z pochutin (nejen) k pivu.
Jediná pivnice s opravdovým andělem ve střední Evropě...pivnice opravdu mazaná...
Otvírací doba:
• Pondělí
11:00-0:00
• Úterý
11:00-0:00
• Středa
11:00-0:00
• Čtvrtek
11:00-0:00
• Pátek
11:00-2:00
• Sobota
12:00-2:00
• Neděle
12:00-0:00
Kuchyně:
• Česká
• Italská
• Mezinárodní
• Moravská
Kreditní karty:
Stravenky:
Aktuality
Neuvedeny žádné aktuality.
Týdenní menu
Neuvedeno žádné týdenní menu.
Poznámky (diskuze) k restauraci
Neuvedeny žádné poznámky.
Přidat poznámku
Mobilní hodnocení
Hodnocení
Skrýt slovní hodnocení
Hodnocení uživatelů:
(
přidat nové hodnocení
)
Hodnotil
Datum
Jídlo
Pití
Atmosféra
Obsluha
Útrata/1
nergal
16.01.2018
431
Restaurant Mazaný anděl si našel strategickou pozici v centru Brna na Šilingrově náměstí v přízemí několikapatrové budovy. Před podnikem je prostor pro letní zahrádku, která je teď v zimě očesaná na nezbytně nutnou míru pro potřeby kuřáků. Vnitřní prostory tvoří jedna podlouhlá místnost s galerií a salónek ve sníženém mezipatře, přičemž galerie se otevírá až při zaplněné hlavní prostoře. Barevně se sazí na sytou červenou, doplněnou žlutými reminiscencemi, v salónku pak vítězí pastelově zelená. Dominantním prvkem výzdoby je u stropu zavěšený anděl, jehož motiv je pak různě použit na stěnách i jinde. Osvětlení je tlumené až ponuré a koresponduje s celkovou atmosférou podniku.
Asi nejcharakterističtější vlastností obsluhy je diskrétnost. V první chvíli jsem dokonce přesvědčen, že personál byl z restaurace odvolán za plněním nějakých strategických úkolů národní bezpečnosti. Jejich přítomnost na place může běžný návštěvník opravdu snadno přehlédnout, tak duchovitá a éterická se zdá. Nicméně svým základním povinnostem si dostojí, byť úsměvy rozhodně nehýří.
K pití si objednávám světlé Starobrno medium řezané černými Krušovicemi, k jídlu pak vybírám grilovanou mozzarellu zabalenou v plátcích parmské šunky s rukolou, rajčátky, krémovým balsamikem a rozpečenými bagetkami a hovězí roštěnou v kajenském koření podávanou s restovanými fazolovými lusky, slaninou a steakovými hranolkami. Mozzarella je bez výhrad. Souznění sýru, parmské šunky a zeleninové přílohy je výborné a také balsamikové ochucení je docela v pořádku. Své si zastanou i opečené bagetky. Na následující roštěnou s fazolkami je radost pohledět, o něco horší už je fakt, že maso není moc teplé. Prodlévat a kochat se vzhledem se proto nedoporučuje. Koneckonců do Mazaného anděla se asi nechodí za uspokojením zrovna tohoto rozměru jídla, nicméně je vidět, že se tady tomu snaží dát formu a tvar vyššího nadstandardu. Doladit teplotní koexistenci jednotlivých ingrediencí, nebylo by si nač stěžovat, byl by to parádní zážitek. Takto bohužel trochu s výhradami. Espresso od koncernu Filicori Zecchini je servírováno v tom nejjednodušším provedení s kapucínkem v plastu. Je extrémně silné, takže bych si ho zřejmě dokázal představit ve větším hrnečku a s větším množstvím vody.
Mazaný anděl má velmi příjemné prostředí, výbornou nabídku i provedení jídel a určité rezervy v oblasti personálu. Za mě ale spokojenost.
Přidat komentář
tynka_gurmanka
+2
23.05.2013
123
Do Mazaného Anděla jsem zašla jednou na polední meníčko. Nejsem si jistá, jestli si podobnou návštěvu ještě někdy zopakuji.
Ke kuřecímu steaku s hořčicovou omáčkou a opékanými bramborami mám několik výhrad. Brambory byly neskutečně přesolené a překmínované, maso bylo z vnějšku připálené, uvnitř místy až růžové (tomu odpovídá až podezřele rychlá příprava jídla). Zeleninová polévka taktéž nebyla ničím zajímavá - mastná, slaná voda s plovoucí zeleninou uvnitř.
Nakonec se číšníkovi ještě napoprvé nepodařila právně spočítat cena, takže se málem ošidil o 30,-
V Mazaném Andělovi mají zkrátka ještě na čem pracovat a co zlepšovat...
Přidat komentář
maiden
+5
05.11.2012
200
Tuto restauraci jsme navštívili s přáteli po druhé, ale po třetí už mě tam nikdo nedostane. Takhle neochotnou a nepříjemnou obsluhu už jsme opravdu dlouho nezažili. Takže za nás never more.
Přidat komentář
Skrblík
11.07.2012
250
Jedna z dalších pivních toulek. Zkoušel jsem všechny a nejlepší je výborný -Klášter, připomínal mi Maestro. Co mě překvapilo bylo nesmyslná částka za Kofolu, kde 0,4 stojí tuším 36 nebo 37 - více než pivo. Prostor nahoře je docela ztísněný a hospoda je docela hlučná. Rozhodně v lokalitě Šilingráku jsou lepší podniky, kde se dá v klidu popít s přátely.
Přidat komentář
Maty
+5
08.07.2012
208
Včera jsme se zde stavili s přáteli na pivko (po delší době). Zkusili jsme vše co bylo na čepu a vše bylo víceméně v pohodě. Přátelé si dali menší pokrmy k pivu (topinky, karbenáteké, chléb s tvarůžkem apod.) - převažovali kladné ohlasy. Já jsem nepoučitelný a dal jsem si zde opět carpaccio, už jsem zde jednou popisoval šílený celerový dip - no dobře mi tak, měl jsem si to pamatovat a navíc v jidelním lístu bylo psáno , že je s celerovým dipem. tentotkrát bylo ještě vylepšeno jakousi hnědou nasládlou omáčkou, která tedy v jídelním lístku zmíněna nebyla, ale celkově poslala to jídlo o dvě kategorie níže. Kuchaři jsem vzkázal, že ta "švestková omáčka" k tomu vůbec neladila. Posléze mi bylo prostřednictvím servírky oznámeno, že tomu nerozumím a že to bylo pomerančové balsamico. To že tomu nerozumím, nemění nic na tom, že na carpacciu nechci žádné pomerančové balsamico se švestkovou příchutí :) Jedno vím jistě, carpaccio si zde už nedám, ten zážitek byl nezapomenutelný :)
Komentář -
windpoint
(09.07.2012 14:50)
Jo jo, to slavné balsamico, co místní kuchyně objevila ... Teda z principu nic proti němu, ale nedávno jsme v Praze nafasovali Caesara s ančovičkovým dipem a politý balsamicovou redukcí. Fujtajbl
Zobraz všechny komentáře (2)
Venki
+6
19.06.2012
83
Mazný anděl je opravdu mazaný. Dle obsluhy jsou následující počty takto: 149/2 = 85 .... nebo 36+38=76... Nepovažuji za profesionální mít v hospodě číšníka, který neumí (a nebo nechce) počítat pod sebe!!!! Jinak dávali jsme si žebra - donesli asi za 5 minut - což se divím - pravděpodobně mikrovlnka nebo něco podobného. Ale byly dobré. Samozřejmě jsem jedl mnohem lepší. Pivo průměrné za drahou cenu. Atmosféra na zahrádce v létě je pohodová.
Přidat komentář
bobomar
+1
20.04.2012
475
Pro začátek - po zkušenosti, kterou tady popíšeme, jsme si tu museli založit profil a podělit se o ni:-)
Tuhle restauraci jsme navštívili poprvé, a musíme říct, že na první dojem působí příjemně. Byli jsme tam večer, takže bylo plno, ale bar ještě relativně volný... Sedli jsme si, a čekali, až přijde obsluha (od čehož uplynula poměrně dlouhá doba, a to jsme netušili, že se tento trend s námi potáhne téměř celý zbývající večer). Obsluha tedy přišla, ovšem bez jídelního lístku, což nás docela překvapilo, protože by to mělo být automatické... Pokud nechcete jíst, odmítnete, ale tady jsme ani nedostali šanci. Tedy jsme si lístek při druhé "zastávce" obsluhy vyžádali. Bylo nám obratem řečeno, že si na jídlo počkáme minimálně hodinu ( pozn.: bylo 20:30:-) ). Řekli jsme tedy, že ok, jelikož hlad byl velký a my se těšili na tatarák. Když jsme si objednali, bylo nám znovu řečeno, že to bude trvat opravdu hodinu:-) Naštěstí - hodinu to netrvalo a my dostali tatarák zhruba za půl hodiny. Dělá ho každý jinak, shrňme to tedy tak, že už jsme měli chuťově daleko lepší maso a celkově to vypadalo daleko líp, a taky nám po něm hlavně BYLO daleko líp.
Pití bylo super, pivo výborné, i zbytek drinků v pohodě. Možná bychom ocenili, kdyby tolik neřvala hudba, ale zase je zřejmě třeba přebít hluk.
No a obsluha... - ke konci, když jsme chtěli ještě pít, jsme museli jít a obsluhu si zavolat sami, abychom mohli vůbec zaplatit, nehledě na to, že jsme tam více jak půl hodiny byli úplně "na suchu". Věříme, že lidí bylo dost a nestíhali, ale to by nás vlastně ani nemuselo zajímat.
Jinak ale čistá a příjemná restaurace, jestli do ní zajdete, necháme čistě na vás:-)
A budeme v tomto rádi pokračovat:-)
T+M
Přidat komentář
Adalbert
+1
18.04.2012
200
Jídlo i pití OK, prostředí se mi nelíbí.
Přidat komentář
Owl
+1
07.07.2011
125
Nepochopil jsem úžasná hodnocení této restaurace. Navštívil jsem ji, když bylo plno pouze na zahráce, galeri zavřená, uvnitř 2 lidé. Přesto na zahrádku obsluha chodila pokud možná co nejméně a byl problém si vůbec objednat. Zastavila se u prvního stolu, stoupla si zády k ostatním, aby ji asi hosté nerozptylovaly a zapsala si objednávku a odešla. Tragédie. Jídlo jsem si dal nějakou paštiku. Paštika dobrá, ale ten trik jak vyrobit z jednoho toustového chleba 8 porcí by jim záviděl i Ježíš. Vrchol všeho bylo cherry rajče tak odporné, že by mně za tento výrok mohla všechna odporná cherry rajčata žalovat, že jsem o té zelené kuličc bez chuti řekl, že to bylo rajče. Kdybych ho hodil po nějakém neoblíbeném politikovi, tak mě zažalují, že jsem hodil kamenem. Druhé jídlo (byl to nějaký salát) pro jistotu neměli vůbec. Ono není divu, na zelný trh to mají skoro 100 metrů. tak kdo by tam chodil a je léto, kdo by v létě chtěl k večeři zeleninový salát, když každý ví, že v parnu je koleno to nejlepší. Poměrně kvalitinímu interiéru dominuje pořádná obrazovka. Někdo to možná má rád, já si to rád odepřu. Co se zahrádky týkalo tak nic moc, protože ta ulici je překvapivě dost rušná a v kombinaci s obsluhou to byla opravdu špatná volba. Pivo mají celkem dobré.
Přidat komentář
bree_van_de_kamp
+5
27.05.2011
500
oblíbená hospůdka, hlavně v létě na zahrádku. Některá jídla výborná, některá trošičku horší, ale vše to vynahrazuje moc příjemná atmosféra a obsluha...
Přidat komentář
dajavadu
+2
20.02.2011
233
Dobře jsem se najedla i napila, oceňuji i umístění podniku v centru města.
Komentář -
theodor
(21.02.2011 12:16)
... no jak jinak taky, že :-/ To jsou "MAZANÝ" recenze.
Zobraz všechny komentáře (5)
Jehanne
+1
16.02.2011
250
K Mazanému andělovi chodím často a ráda, ať už na kávu, polední menu, večeři nebo pivo s přáteli.
Kuchyně je naprosto vynikající, jídlo mi velmi chutná, je originální a zatím jsem byla vždy spokojená.
Pivní výběr taky vyhovující, piva menších pivovarů skvělá, nejvíce doporučuji Klášter nebo Lobkowicz.
Tuto restauraci-pivnici doporučuji všem svým známým, je vhodná jak na posezení s přáteli, oslavy, tak na pracovní schůzku či oběd.
Komentář -
abc
(16.02.2011 16:28)
No já žasnu. Za celou dobu má tato restaurace 3 hodnocení, najednou 4 za jeden den a všechna tak pozitivní...
Zobraz všechny komentáře (4)
Ewe
+1
16.02.2011
200
K Mazanému Andělovi chodím pravidelně a vždy jsem byla spokojená s jídlem, pitím i obsluhou.
Komentář -
theodor
(16.02.2011 20:03)
.... tak to snad každý pochopí, odkud vítr fouká, a kdo tato hodnocení píše :-/
Zobraz všechny komentáře (2)
Pepa665
+4
16.02.2011
240
Touto restaurací jsem skutečně ohromen, zvláště co se týče pivního výběru. Je příjemné vyměnit nepříliš chutné Starobrno (čepované téměř ve všech brněnských podnicích) za značku typu Janček či Klášter. Rád si s kolegy zajdu na polední menu a v porovnání cena/výkon nemůžu hodnotit jinak než než na výbornou! Příjemná, ochotná a profesionální obsluha je jen třešničkou na dortu.
Komentář -
theodor
(16.02.2011 20:04)
... moooc pěkné PR :-/
Zobraz všechny komentáře (1)
kristiss
+6
16.02.2011
100
Je to jedno z mých oblíbených míst, kam s přáteli chodím posedět. Pivo je naprosto vynikající, obsluha příjemná a rychlá. Kdo tu zde ještě nebyl, může napravit a také zhodnotit kvalitní služby pivnice.:)
Komentář -
theodor
(16.02.2011 20:05)
moooc hezky jse si to napsali :-/
Zobraz všechny komentáře (3)
Haft
+1
01.02.2011
125
Polední menu opravdu zklamalo. Předchozí zkušenosti byly dobré, po dnešním zážitku se v tomto podniku už neukážu. Bramborová polévka se třemi malinkými kousky brambor (kolega tam neměl ani jeden) byla jakýmsi varováním, že i pokračování bude ostudné. Studený rostbíf krájený na skoro centimetr tlusté plátky a navíc propečený pouze po okraji a uvnitř naprosto syrový? Avizovanou tatarku jaksi zapomněli přinést a opečené brambory byly opečené pravděpodobně hodně dávno, což napovídala skutečnost, že byly studené jako psí čumák. Závěrem, když kolega platil útratu, si číšník drze nechal drobné. Katastrofální dojem trochu zlepšil o dobré pivo (Janáček 11), ale na konečném dojmu to bohužel nic nemění.
Přidat komentář
sunny79
+1
19.01.2011
200
Do teto pivnice chodim casto a rada, uz bylo na case neco takoveho v Brne otevrit! Podnik na urovni, s hezkym interierem, moc prijemnou obsluhou, ktera se se zakaznikem nehada, kdyz chce vymenit perlivou vodu za neperlivou.
Z jidel jsme zatim ochutnavali: tataracek, moc dobry, poprve byl trosku mensi, ale vcera jsem ho videla servirovat u vedlejsiho stolu a porce se mi zdala vetsi. Zebirka - na zebirka bych rekla, ze jsem fajnsmekr:), trochu vybirava, ale tato mi opravdu chutnala, jsou to zrejme "baby back ribs", tedy zebirka z neceho mladeho, nasekana na mensi kousky, takze se opravdu hodi jako snack pro 2-3 lidi, zadne krajeni priborem, ale pekne okusovani a olizovani prstu :) Dale jsem take mela predkrm - rozpeceny kozi syr s orechovym prelivem a toustiky, opravdu vynikajici. Vino jsme si vzdycky davali jakostni, rekla bych ze dobre. Krasne sklenicky :)
Doufam, ze si tahle pivnice udrzi uroven, ne, jako vetsina brnenskych restauraci.
Přidat komentář
Maty
+39
16.12.2010
650
Včera jsem byl poprvé v této velmi příjemné pivnici. Pivo je zde opravdu na výborné úrovni. Bylo nás mnoho a nevím co přesně všichni jedli, ale co jsem viděl ve svém nejbližším okolí, tak převládala naprostá spokojenost. Já jsem začal Carpacciem z hov. svíčkové s rukolou , parmazánem a celerovým dipem. Předkrm byl v pohodě až na ten dip, hustá kaše s cerelovou příchutí si moje chuťové pohárky nezískala. K předkrmu jsem popíjel velmi pěkné Španělské Tempranillo. Dále jsem si chtěl dát candáta, ale bohužel byl vyprodaný, stejně jako další dvě položky na jídelním lístku. Nakonec jsem tedy vyzkoušel grilovanou roštěnou a fazolky se slaninou. Maso bylo propečené přesně jak jsem požádal a výborně ochuceno. K roštěné jsem popíjel nějaké francouzské cuvée (také velmi pěkné) Kolegyňka měla grilovanou kachní prsíčka a také si jídlo velmi pochvalovala. Stínem , co se týká jídla, byla objednávka mého kolegy. Steak ze svíčkové objednaný málo propečený - byl servírovaný naprosto propečený bez náznaku růžové barvy. Takto pokazit svíčkovou je skoro alarmující. Na druhou stranu to byl určitě na kuchyni opravdový nápor, ale s tím by zde neměli mít problém. Obsluha byla strohá a nepůsobila na mě příliš přívětivě. Na pivnici velmi pěkný výběr zahraničních i tuzemských vín.
Přidat komentář
18 hodnocení
99 osob
392
Přidat hodnocení restaurace
© 2014 Všechna práva vyhrazena. Vytvořil
Artax a.s.
, poslední aktualizace 26. 2. 2014
Naše další projekty:
etisky - digitální tisk
,
OSVÍTÍME VÁS
,
Firemní a osobní kalendáře
,
sCool Matematika
.
AKTUALITY
Nejsou žádné aktuality.
Seznam aktualit
REKLAMA
Kadeřnictví Michaela
Kadeřnický salon a solárium v centru Brna.
www.kadernictvi-michaela.cz