Uživatel: nepřihlášen
Počítadlo přístupů: 13340448
Vyhledávání:


restaurace
Lokál U Caipla
 
Kozí 3
60200 Brno - Centrum
Jihomoravský kraj
Česká republika
Přibližná poloha

Tel.:  +420 731594671
Fax: 
E-mail:  ucaipla@ambi.cz
URL: 
Počet míst:  0
Parkoviště:  NE
Nekuřácká restaurace:  ANO
Nekuřácký salonek:  NE
Bezbariérový přístup:  NE




Vychutnejte si pečlivě ošetřené pivo a čerstvě navařené domácí jídlo. Pivo u nás putuje co nejkratšími trubkami rovnou do půllitru a zůstává čerstvé až do posledního loku. Kuchaři vaří českou klasiku bez umělých dochucovadel a polotovarů, vše je z čerstvých surovin od místních dodavatelů.

 
Otvírací doba:
• Pondělí 11:00-0:00
• Úterý 11:00-0:00
• Středa 11:00-0:00
• Čtvrtek 11:00-0:00
• Pátek 11:00-1:00
• Sobota 11:00-1:00
• Neděle 11:00-22:00
Kuchyně:
• Česká
 
Kreditní karty:

nezadáno
Stravenky:



Aktuality


Neuvedeny žádné aktuality.


Týdenní menu


Neuvedeno žádné týdenní menu.


Poznámky (diskuze) k restauraci


Neuvedeny žádné poznámky v posledních 6 měsících.

Zobrazit starou diskuzi


Mobilní hodnocení




Hodnocení

Skrýt slovní hodnocení

Hodnocení uživatelů: (přidat nové hodnocení)
Hodnotil Datum Jídlo Pití Atmosféra Obsluha Útrata/1
nergal  Uživatel s více jak 15 hodnoceními restaurace
30.11.2017
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení
453
Lokál U Caipla je situován přímo ve středu města na jedné z jeho poměrně klidnějších uliček. V interiéru na první pohled zaujme dřevěné obložení stěn, do něhož jsou vyfrézovány drážky, skládající jednoduché obrazce a texty. Těmi pak prosvítá podkladové osvětlení a vytváří vcelku působivé prostředí. Pravdou však také je, že více zdrženlivosti by atmosféře určitě neuškodilo, spíše naopak. Světelné intarzie totiž útočí na člověka doslova odevšad a je jimi rychle zahlcen a unaven. Jinak se sází na osvědčené „hospodské“ schéma v hrubozrnné úpravě bez nějakých těch ozdobných serepetiček a fines. Nechybí populární předvádění pivních tanků a moderního výčepu.
Z obsluhy jsem malinko rozpačitý. Jestliže při mém příchodu, kdy je v lokále jen hrstka lidí, o ně člověk doslova zakopává na každém kroku, s přibývající hodinou a zvyšující se obsazeností stolů jakoby mizeli neznámo kam. Tato nepřímá úměra je tak do očí bijící, až to zaráží nejen mě, ale i mé sousedy u stolu a dost možná i ostatní hosty. Bohužel to není jejich jediný problém. Jestliže servírování polévky bez lžíce, kterou by se dala jíst, je faux pas ještě snesitelné a spíše úsměvné, tak spletení objednávky hlavního jídla, kdy je mi namísto steaku z vepřové krkovice předloženo vepřové ražniči, je už bez pardonů na stloukání rakve. Ale alespoň ctí druh masa, takže se nakonec nechávám přesvědčit a změnu akceptuji. Vraťme se však na začátek.
Lokál U Caipla je především pivnice a jako taková trochu překvapí nabídkou pouze dvou druhů piva: světlé Plzně a tmavého Kozla. V době malých pivovarů, nejrůznějších pivních speciálů a podniků, které mají na čepu třeba i čtyři, pět různých piv a k tomu ještě nějaké to lahvové jako bonus, je to přinejmenším zarážející. Nicméně status oblíbenosti a jistého věhlasu Caiplům rozhodně nechybí, což je vidět i na počtu rezervací. Bez ní je návštěva podniku ve večerních hodinách v podstatě sázkou do loterie, v níž hlavní výhrou je místo k sezení. Kvalita tak v tomto případě více než jednoznačně vítězí nad kvantitou a sám za sebe mohu říct, že mi to vůbec nevadí. Černý Kozel, kterému tady dávají přívlastek „náš“, je skutečně pivo jako křen, klobouk dolů.
Fazolovou polévku, doplněnou klobásou, už takovými superlativy ověnčit nemohu, ale nic proti ní. Je dobrá, přiměřeně hustá i zajímavě ochucená. Ražniči z vepřové panenky, servírované, jak už bylo zmíněno, místo steaku z krkovičky, má fazónu hospodské klasiky. Nejsou tu žádné delikatesní hrátky či kudrlinky, tóny ani podtóny k objevování. Je to prosté jídlo s prostým názorem, nic víc, nic méně. Člověka neurazí ani nenadchne a je na každém, aby si rozhodl, zda mu to stačí. Dezert v podobě tvarohového koláče s hruškami je krásně vláčný a výborný, espresso s mlékem pak kyselé a fádní.
Suma sumárum je lokál U Caipla podnik, kam si rozhodně stojí zajít na pivko či dvě, ovšem s tím, že jídlo tady neohromí a také je potřeba přivřít oko nebo i obě nad obsluhou. Ale jinak dobrý…
Medy  Uživatel s více jak 15 hodnoceními restaurace
11.12.2015
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
219
Jedním slovem super. Prostředí této pivnice je úžasné. Úplně mě to vtáhlo :-) Pivo se zde čepuje Plzeň a s ním spřízněný Kozel. Je velmi příjemné, že i nealko pivo tu mají točené. Primárně je to samozřejmě pivnice, ale docela dobře tu i vaří. Vaří tu klasickou českou kuchyni, což je super. Například smažený sýr na másle je vynikající záležitost. Měl jsem možnost zde ochutnat dršťkovou. Bohužel se asi kuchař bojí použít více sůl. Polévka byla málo slaná a nevýrazná. Za to ale poctivá. Obsluha byla milá a příjemná. Při plné hospodě jí to trvalo trošku déle, ale snažili se.
2 hodnocení 2 osob
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
336


Přidat hodnocení restaurace

© 2014 Všechna práva vyhrazena. Vytvořil Artax a.s., poslední aktualizace 26. 2. 2014
Naše další projekty: etisky - digitální tisk, OSVÍTÍME VÁS, Firemní a osobní kalendáře, sCool Matematika.
AKTUALITY
Nejsou žádné aktuality.

Seznam aktualit
REKLAMA
Kadeřnictví Michaela
Kadeřnický salon a solárium v centru Brna.
www.kadernictvi-michaela.cz