Uživatel:
nepřihlášen
Počítadlo přístupů:
13340515
Vyhledávání:
Novinky
Dnešní menu
Top 20
Seznam
Doporučit
Diskuzní fóra
Přidat restauraci
Vyhledávání
FAQ
Slovníček
Kontakty
pivnice
Koločava - trochu jiná pivnice
Bayerova 10
60200 Brno - Střed
Jihomoravský kraj
Česká republika
Přibližná poloha
Tel.:
515 541 340
Fax:
E-mail:
pivnice@kolocava.com
URL:
www.kolocava.com
Počet míst:
100
Parkoviště:
NE
Nekuřácká restaurace:
ANO
Nekuřácký salonek:
ANO
Bezbariérový přístup:
NE
Stylová nekuřácká pivnice s českou a podkarpatskou kuchyní v Brně. Pivnice Koločava byla otevřena na sklonku roku 2011 v nově rekonstruovaných prostorech bývalé hospody „Na pískách“, později „U Ducha“, s tradicí provozování pivnice od roku 1930. V přízemní části ( výčep a salonek ) poskytuje 50 míst, ve sklepní části, tankovně, pak dalších 40 míst. Zachování a znovuoživení původních architektonických prvků, v decentní kombinaci moderního designu a retro výzdoby, dává celému prostoru jedinečnou atmosféru. Zastřešená útulná zahrádka s prostorem pro 60 osob zpříjemní posezení za teplých dní. Ostatně, přijďte se přesvědčit sami…
Otvírací doba:
• Pondělí
12:00-0:00
• Úterý
12:00-0:00
• Středa
12:00-0:00
• Čtvrtek
12:00-0:00
• Pátek
12:00-0:00
• Sobota
12:00-0:00
• Neděle
12:00-0:00
Kuchyně:
• Česká
• Ukrajinská
Kreditní karty:
nezadáno
Stravenky:
nezadáno
Aktuality
Neuvedeny žádné aktuality.
Týdenní menu
Neuvedeno žádné týdenní menu.
Poznámky (diskuze) k restauraci
Neuvedeny žádné poznámky v posledních 6 měsících.
Zobrazit starou diskuzi
Mobilní hodnocení
Hodnocení
Skrýt slovní hodnocení
Hodnocení uživatelů:
(
přidat nové hodnocení
)
Hodnotil
Datum
Jídlo
Pití
Atmosféra
Obsluha
Útrata/1
Skrblík
+1
01.09.2014
300
Příjemný večer při hře Akrham Horror Story, kterou jsem skrze čas strávený vysvětlováním principů nedohráli. Jako pitivo posloužil jeden ochutnávkový speciál Starobrna 10°- udájně speciálně pro Koločavu, který vzápětí v mém podání vystřídaly Louny a u nich jsem zůstal. Co se jídla týče, vyzkoušeli jsme pelmeně s krutím masem a boršč. Já si na všem opravdu pochutnal. Boršč zase trochu jiný recept než jinde, chuťově dobrý, hutný a velká porce. Pelmeně se smetanovou omáčkou, která trochu přebíjela chuť, nicméně krutí maso v nich skvělé. Závěrečná třešnička na dortu v podobě nivové koule mě zklamala protože byla suchá, bez ničeho. Za opakovanou návštěvu však stojí a to pro svou pohodovou atmosféru a dobré jídlo.
Přidat komentář
LucinaL
+1
01.02.2013
200
Pěkná nekuřácká příjemná hospůdka, jídlo originální a dobré.
Komentář -
Marake
(02.02.2013 11:54)
Vážená LucinoL, nerad bych Vás odrazoval od vyjadřování se na fajnšmekru, ale hodnocení na této stránce a doufám, že mi většina lidí dá za pravdu, je o tom, že napíšete i co jste jedli, pili, něco o atmosféře a dojmech. Mě například zajímá čím si restaurace o kterých píšete zasloužily takové hodnocení. Jinak je Vaše hodnocení v podstatě zbytečné. ;-)
Zobraz všechny komentáře (1)
Petronius
+3
29.01.2013
400
Akce - "8. Kulinarium - Bažant s vůní Muškátu"
spojené se zahájením výstavy fotografií Jana Rybáře "Lidé z cest"
Byl jsem zvědavý (a i lehce nedůvěřivý), jak zvládne 6 chodové degustační menu kuchyně pivnice, která má v běžném menu spíše pokrmy vhodné k pivu.
Seznam chodů lze najít na jejich webu (cena menu 333 Kč/os), celkově jsem měl dobrý dojem, moc mi chutnal bažantí vývar.
K pití pivo, bílé a červené víno, vodovoda.
Atmosféra byla téměř domácky klubová. měl jsem pocit, že se většina hostů zná :o)
Kuchyně statečně bojovala se zátěžovým testem vydat cca 60 porcí v 6 chodech, takže jsme měli dost času si (za ty 4 hodiny) i popovídat.
Příjemně strávený večer.
stále nelze platit platební kartou :O(
Přidat komentář
Petronius
+1
30.11.2012
250
rezervace den předem
Na úvod Louny a pak 4x Dačice (ty byly pro mne lepší)
kamarád na antibiotikách, takže čajíčkoval ...
2x pečená kachní paštika - chutná, poctivá
1x Pelmeně plněné krůtím masem
1x Pelmeně plněné vepřovým a hovězím masem
Pelmeně vypadaly dobře, chutnaly dobře, ale stejně, nemohli jsme je vizuálně ani chuťově rozlišit. Zapojili jsme do toho i servírku a posléze kuchaře = pelmeně si nechávají dělat na Ukrajině a dováží je
Obsluha (Terezka ?) sympatická, usměvavá a svižná.
V pátek večer zaplněno, je vidět že nekuřácká pivnice je výborný koncept.
Přidat komentář
Joseef
+3
25.06.2012
100
Už jsem psal do siskuze. Snad k celkovému dojmu: Nekuřácká, velmi příjemná pivnice s originálním jídelním lístkem, doplněným o typické standardní pochoutky k pivku. Pivo bezvadné, z tanků i sudové. Interiér na mě působí prvorepublikově a vkusně.Dokonalá a pohodlná,zastřeěená zahrádka, kde vám dají deku, když je vám zima.. Obsluha veselá a pozorná, nevtíravá. Majitel maká s personálem a na celé hospodě je to vidět. Snad jen ty problémy s parkováním, ale to je pivařům asi jedno... Ostatně na lidech je vidět že se rádi vracejí. Okolní hospody jsou poloprázdné, v koločavě je to jako v ůlu. Ještě otestuji ten boršč a nějakou další specialitu., Pepa.
Přidat komentář
Maty
+1
28.03.2012
200
Vyzkoušeli jsme dva druhy pelmení, utopence, hermelín. Jídlo neurazí a ani nenadchne. Pelmeně - slušná porce, syté jídlo, ale poměrně nedochucené. Něco málo tomu chybí. U toho servírování bych si asi odpustil tu suchou paprikou na okraji talíře. Utopenec i nakládaný hermelín v pohodě. Slibovaný borůvkovo tvarohový koláč se změnil cestou na jakýsi piškotový dort s "tvarohem" a borůvkovou želatinou. Takto si tedy dobrý domácí dezert nepředstavuji. Pivka vyzkoušena všechny a dá se pít opravdu jakékoliv. Za největší výhodu této pivnice považuji to, že člověk nedojde domu jako uzenáč. Atmosféra na mě tedy moc podkarpatsky nepůsobila. Přesto nemám problém si sem kdykoliv skočit na pivko a něco malého k jídlu.
Přidat komentář
janamarie
+1
26.03.2012
250
Konečně nekuřácká pivnice. Menší výběr jídla je vynahrazen kvalitou. Vynikající pelměně - masové knedlíčky plněné masem (kuřecí, krůtí, hovězí + vepřové) polité rozpuštěným máslem a zakysanou smetanou. U tataráku jsem ocenila nesmažené, na sucho opečené topinky, které nepřebijí chuť hovězího. K pití podle nálady 10° Krušovice, Brno Medium nebo 12° Dačice, Louny, Edelweiss. Příjemný interiér je pro dvojice i větší skupiny.
Komentář -
obcasny_host
(26.03.2012 16:32)
Ochutnal jsem troje výše uvedené pelmeně a bohužel jejich chuťová neutrálnost a hlavně totožnost nahrává tomu, že si s nima nikdo moc nepohrává, spíš bych řekl, že jde o rozmražený polotovar :-/ V Samovaru je dle mě mají lepší. Obsluha je snaživá, prostředí příjemné (a nekuřácké!), pivo chutná, ale s Koločavou nemá restaurace společného skoro nic..
Zobraz všechny komentáře (1)
Petronius
+1
06.03.2012
115
jen krátká odpolední poznávací návštěva - byli jsme zvědaví na šašlik a odnesli si pozitivní dojem.
prostředí poněkud strohé, jednoduché, dřevěné masivní stoly i židle a lavice, dřevěná podlaha. Velmi oceňuji nekuřácký koncept.
Obsluha (mladé děvče) sympatická, od uvítání po zaplacení.
Šašliky - poctivý vepřový jen masový špíz (89 Kč) na silnější dřevěné jehle, položené na studené příloze (bohatě cibule, zelená rajčata, plátky brambor, hořčice, křen, paprika, ...) k tomu dobrý chléb.
K pití dobrá točená malá piva - Dačice a Louny.
V zadní místnosti (salonek) trochu chladno, nechali jsme si přitopit.
Nakoukli jsme i o patro níž, dovedu si tam představit dobrou pivní akci ve společnosti pivních tanků.
Příště zkusíme tatarák a nebo jejich koleno.
Viděli jsme i slušnou nabídku vín.
Přidat komentář
8 hodnocení
20 osob
232
Přidat hodnocení restaurace
© 2014 Všechna práva vyhrazena. Vytvořil
Artax a.s.
, poslední aktualizace 26. 2. 2014
Naše další projekty:
etisky - digitální tisk
,
OSVÍTÍME VÁS
,
Firemní a osobní kalendáře
,
sCool Matematika
.
AKTUALITY
Nejsou žádné aktuality.
Seznam aktualit
REKLAMA
Kadeřnictví Michaela
Kadeřnický salon a solárium v centru Brna.
www.kadernictvi-michaela.cz