Uživatel: nepřihlášen
Počítadlo přístupů: 11184295
Vyhledávání:


restaurace
Kohout na víně
 
Malinovského nám. 2
602 00 Brno - Střed
Jihomoravský kraj
Česká republika
Přibližná poloha

Tel.:  +420 777904570
Fax: 
E-mail:  info@kohout-na-vine.cz
URL:  http://www.kohout-na-vine.cz
Počet míst:  50
Parkoviště:  ANO
Nekuřácká restaurace:  ANO
Nekuřácký salonek:  NE
Bezbariérový přístup:  NE




Jsme restaurace a vinný bar. Každý den nabízíme okolo 20 vín na skleničku. Jako jediní v Brně disponujeme technologií CORAVIN, díky níž Vám rádi rozlejeme i veškerá dražší vína. Celkem evidujeme asi 200 druhů lahvových vín z celého světa, s primárním zaměřením na vína naturální (Morava, Slovensko, Maďarsko, Slovinsko, Itálie).
Stejně jako víno máme rádi i dobré jídlo. Principem naší kuchyně je sezónnost a kvalita použitých surovin. Specialitou naší restaurace je „Kohout na víně“, připravovaný dle staročeské tajné receptury, podávaný s pastiňákovým pyré. Výhradním dodavatelem je fojtství Gručovice u Opavy, se kterým úzce spolupracujeme.
Naším hlavním cílem je spokojený zákazník. Nástroji k jeho dosažení jsou především úsměv, ochota a vstřícnost, stejně jako odborná znalost a profesionalita odlehčená rodinnou atmosférou a přátelským přístupem.


 
Otvírací doba:
• Pondělí 11:00-22:00
• Úterý 11:00-22:00
• Středa 11:00-22:00
• Čtvrtek 11:00-22:00
• Pátek 11:00-22:00
• Sobota 11:00-22:00
• Neděle nezadáno
Kuchyně:
• Mezinárodní
 
Kreditní karty:

Stravenky:

nezadáno


Aktuality


Neuvedeny žádné aktuality.


Týdenní menu


Neuvedeno žádné týdenní menu.


Poznámky (diskuze) k restauraci


Neuvedeny žádné poznámky.

Přidat poznámku


Mobilní hodnocení




Hodnocení

Skrýt slovní hodnocení

Hodnocení uživatelů: (přidat nové hodnocení)
Hodnotil Datum Jídlo Pití Atmosféra Obsluha Útrata/1
makrela +3  Uživatel s více jak 15 hodnoceními restaurace
14.04.2018
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
1375
Na "Kohouta" jsem byl zvědavý. I když nyní nenabízí kohoutka na víně, tajemné názvy pokrmů budily zvědavost.
Interiér je příjemný, ale v detailech poněkud nedotažený. Vinný koutek s klubovkami působí velmi útulně, ale např. funkce piana jako odkládacího stolku je diskutabilní.
Obsluha je stoprocentní, decentní, znalá, příjemná a rychlá.
Všichni jsme zvolili degustační menu. Již si nevzpomenu na všechny položky a ani nahlédnutí do jídelního lístku mi to neusnadní, neboť si pod názvy již jídla nevybavuji.
S přítelem volíme rybí polévku naprosto famosní chuti, dámy jsou nadšeny krémem z medvědího česneku. Lahodností překvapí celerová pěna, též další pokrmy jsou neobvyklou kombinací ingrediencí sladěných do skvělých chutí. Steak s foie gras dokonalý, ochutnávka několika druhů sladkostí dovrší pocit dokonalosti.
K pití doporučená vína jsou prý skvělá, ochutnaly je však pouze dámy.
Rozhodně se chystám o další návštěvě okusit z další nabídky.
Jen si dovolím poznámku: nejsem si jist, zda netradiční názvy pokrmů nepůsobí poněkud kontraproduktivně - nevím, zda si mám objednat jídlo, které si jaksi nemůžu představit.
nergal +1  Uživatel s více jak 15 hodnoceními restaurace
01.02.2017
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
1898
Restaurant Kohout na víně navštěvuji v krátké době už podruhé, a to na přání své přítelkyně, která mermomocí chtěla ochutnat specialitu, podle níž má podnik své jméno. Za okny je hromadami sněhu zapadané Brno, které se především v otázce dopravy pomalu vzpamatovává z kalamity, ale tady uvnitř je útulně a příjemně. Stejně jako při minulé návštěvě je podnik v odpoledních hodinách v podstatě prázdný. Obsluha je opět skvělá, znalá a všímavá. Jejich profesionálnímu přístupu se ani tentokrát nedá vytknout jediná chybička. Hned po usazení ke stolu je nám servírována minerální voda Krondorf. Pro víno šahám do nabídky italského vinařského domu Alario Claudio z Piemontu a vybírám jejich červené Barolo „Sorano“ ročník 2012. Má přitažlivou elegantní vůni květin a peckovin, v chuti je precizní, jemně kořenité, vyvážené s pevnými tříslovinami. Jako amuse bouche je nám servírováno domácí pečivo a šlehaný sýr s bylinkami. Je to sice jen takové polechtání jazýčku, ale na úvod více než dobré. Následuje předkrm v podobě krevet s bisque, pak choi salátkem, kaviárem a ceviche. Je náramný. Vše se tu krásně navzájem snoubí a doplňuje, takže výsledkem je lahodný a odlehčený pokrm, na který se hned tak nezapomene. Tohle si opravdu užívám. A už je tu zlatý hřeb vybraného menu - kohout na víně. Společnost mu dělají petržel, kůže, hovězí koláč s lanýžem a žampion. Maso se tady představuje ve všech podobách, od syrového tataráčku, přes pečená stehna, marinovaná křídla až ke smaženému mixu. Vše zpracované do decentní porce bez velkého zkrášlování. Přiznávám, že mám trochu problém s chuťovým projevem již zmíněného tataráčku. Nesedí mi a je bohužel natolik výrazný, že mi rozbíjí harmonii celku do střepů jednotlivých izolovaných ingrediencí, jež konzumuji ve snaze přebít onu nepříjemnou pachuť. Jsem proto rád, když tuto specialitu vystřídá závěrečný dezert, kterým je domácí sýr s mandarinkou, drobenkou z jehličí a zmrzlinou z pečeného chleba. Je to lehké, chutné, ale ani v tomto případě se mi pokrm tak úplně netrefuje do nálady a zůstává proto malinko za očekáváním. Káva Brosio je naopak výborná a rum Zafra Master Reserve 21years old mi hladí duši až k extázi. I přes uvedené výhrady odcházím z Kohouta spokojen a příjemně naladěn. Nebylo to tak úžasné a dokonalé jako při mé první návštěvě, ale stále si odsud odnáším vysoce nadstandardní zážitky.
nergal +1  Uživatel s více jak 15 hodnoceními restaurace
21.12.2016
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
1786
Art wine restaurant s názvem podle místní speciality Kohout na víně nahradil v brněnském Domě umění restaurant Leporelo. Dispoziční atributy prostoru zůstaly zachovány, stejně jako důraz na poctivou, moderní a atraktivní gastronomii. Proměnil se interiér, který citlivým výběrem vnitřního vybavení a osvětlení získal na intimitě a útulnosti, aniž by došlo k potlačení zajímavosti a vzdušnosti. Nepřehlédnutelným prvkem je otevřená vinotéka, která zabírá celou jednu stěnu restaurantu. Obsluha se o hosty stará s neuvěřitelnou noblesou, grácií a profesionalitou od prvního do posledního okamžiku. Nedá se jim skutečně vytknout jediná chybička. Jejich přístup je navíc skrz naskrz přátelský a uvolněný, pro úsměv, zájem či dobrou radu nechodí nikdy daleko. Pro svou návštěvu tady volím degustační menu společně se snoubenými víny. Začínám dvojicí amuse bouche, servírovaných na kávové lžičce. První je domácí hořčicová majonéza s hodně výrazným projevem a mazlivou konzistencí, druhým v pořadí je pak zauzené prosciutto s čokoládou a karamelizovanými slunečnicovými semínky, které je unikátní především hodně netradiční kombinací složek, jež tak trochu stojí na opačných pólech chuťové tabulky. K tomu se mi nabízí lehké a jemně jiskřivé šumivé víno Guido Berlucchi Franciacorta Brut. Následuje první předkrm v podobě termálního vejce ve slaninové espumě. Je úžasné s krásně vybalancovanými tóny všech ingrediencí. Do sklenic přichází Veltlínské zelené 2011 ze sedleckého Nesyt Lake. Je příjemně svěží a osobité. Druhým předkrmem je marinovaná makrela s kyselou zeleninou, zabaglione a s pažitkou. A je to opět duel na kordy. Na jedné straně sladší žloutková pěna, na straně druhé ultra kyselá zelenina a makrela. Kontrast už snad ani nemůže být větší a myslím, že se na něj nedá zapomenout. Makrelu střídá kohoutí vývar na asijský způsob s pohankovými nudlemi. Je silný a dobrý až praská za ušima. Ke grilované chobotnici dostávám Riesling Blauschiefer 2015 z vinařství Carla Loewena. Oproti předchůdci je hladivější a méně výrazný. Nevadí to, protože v tomto snoubení jednoznačně kraluje chobotnice. Spolu s ní je na talíři pyré z uzené mrkve, konfitované brambory a petržel. Kombinace par excellence a jednoznačně první vrchol večera. Tím druhým je hned následující Filet Mignon na máslové brioche s lanýži, foie gras a marsalou. Zásluhu na tom má především neskutečně měkoučké a šťavnaté maso. Samozřejmě ani ostatní složky nezůstávají o mnoho pozadu. Je to opravdu úžasný zážitek. Společnost mu dělá maďarský zástupce červených vín Nage-Eged 2011 z Pók Tamás. To už se pomalu schyluje k závěrečným ukázkám, kterými jsou cheesecake z bílé čokolády s karamelovou hruškou, pomerančovou granitou a zeleným ořechem, k němuž je až skoro dezertní Sauvignon 2011 od pana Jaromíra Galy, dále espresso Brosio a dva zástupci rumových digestivů. Napřed hodně sladký a voňavý A.H.Riise XO Suternes a poté velejemný Zafra Master Reserve 21years old. Skvostné a jedinečné. Kohout na víně se tímto představením, které v podstatě nemělo slabší chvilku, řadí bez dlouhého váhání mezi moje oblíbené podniky. Více takových v městě Brně…
3 hodnocení 8 osob
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
1608


Přidat hodnocení restaurace

© 2014 Všechna práva vyhrazena. Vytvořil Artax a.s., poslední aktualizace 26. 2. 2014
Naše další projekty: etisky - digitální tisk, OSVÍTÍME VÁS, Firemní a osobní kalendáře, sCool Matematika.
AKTUALITY
SUNSET RESTAURANT

Zvěřinové hody
9.10. - 27.10.
Vážení hosté,
rádi bychom Vás pozvali na jedinečné zvěřinové hody.
Vzhledem k tomu, že nám již začal podzimní čas, tak jsme pro
vás vytvořili sezonní menu, které se skládá z typických surovin
pro toto období. Proto přijďte a ochutnejte speciality ze zvěřiny.

Předkrm
70g Domácí zvěřinová paštika, fíkové chutney
petrželové pesto rozpečená bagetka 135 Kč

...

Seznam aktualit
REKLAMA
Kadeřnictví Michaela
Kadeřnický salon a solárium v centru Brna.
www.kadernictvi-michaela.cz