Komentář - tashi (16.04.2009 07:21) Dobrý den pane Theodore, děkuji Vám za ohlas na naši restauraci, i když z Vaší strany příliš pozitivní není. Mám takový dojem, že se Vaše představa o tom, co je arabská kuchyně jaksi minula s tím, jakou kuchyni nabízí naše arabská restaurace. K Vámi tolik zmiňované pálivosti - zatím jsem navštívil 11 arabských zemí a celkem v nich strávil asi 6 měsíců. Nikde jsem si nevšiml, že by podávali obzvlášť pálivá jídla. A to proto, že arabská kuchyně prostě apriori NENÍ PÁLIVÁ. V arabské kuchyni se chilli ani jiné pálivé přísady prostě prakticky nepoužívají. Proto není divu, že vás jídlo nepálilo - tak to bylo správně! :) Představa, že exotická kuchyně = pálivá kuchyně je velmi rozšířená a obecně mylná.
Ohledně Vámi zmiňovaného "divného" jehněčího masa bych si dovolil se důrazně ohradit - používáme zásadně čerstvé halal jehněcí maso. V žádném případě jsme NIKDY nepoužili jakékoliv jiné maso než ČERSTVÉ jehněčí. Možná je někdo zvyklý na podivnou pachuť jehněčího, jak to známe z českých putyk. Jehněčí se však dá upravit snadno tak, aby tuto pachuť nemělo - a podle toho se kvalitní jehněčí pozná. Stejně tak se dá jehněčí upravit dušením či na grilu tak, že se téměř rozpadá a je krásně měkké a šťavnaté.
Náš kuchař Muhammad, původem z Damašku, jídla připravuje tak, jak je zvyklý ze Sýrie a také od arabských hostů máme pozitivní reakce na autentickou a původní chuť podávaných pokrmů, včetně domácího hommosu, který je dle Vás "...bez chuti, takový nijaký...".
Nechci zde rozebírat do podrobna všechny Vaše připomínky ke Klubu cestovatelů, protože by to ani nemělo valného smyslu. A je mi také jasné, že se svými zkušenostmi z různých restaurací na vysoké úrovni máte laťku nastavenu asi hodně vysoko. Pro ostatní hosty však mohu oznámit, že pokud budou požadovat jídlo vskutku hodně ostré, je jim pro příště k dispozici na vyžádání u obsluhy kořenka s mletým chilli a mohou si tak pokrm upravit dle své chuti.
Přeji Vám pěkný den a hodně dobrých gastronomických zážitků.
S úctou David Gladiš, majitel restaurace Klubu cestovatelů. |
|