Uživatel: nepřihlášen
Počítadlo přístupů: 11050241
Vyhledávání:


restaurace
Hotel Zlatý Kľúčik
 
Svätourbanská 27
949 01 Nitra - Zobor
Nitriansky
Slovenská republika
Přibližná poloha

Tel.:  037 / 655 02 89
Fax: 
E-mail:  info@zlatyklucik.sk
URL:  http://www.zlatyklucik.sk/sk/
Počet míst:  0
Parkoviště:  NE
Nekuřácká restaurace:  NE
Nekuřácký salonek:  NE
Bezbariérový přístup:  NE




 
Otvírací doba:
• Pondělí nezadáno
• Úterý nezadáno
• Středa nezadáno
• Čtvrtek nezadáno
• Pátek nezadáno
• Sobota nezadáno
• Neděle nezadáno
Kuchyně:
nezadáno
 
Kreditní karty:

nezadáno
Stravenky:

nezadáno


Aktuality


Neuvedeny žádné aktuality.


Týdenní menu


Neuvedeno žádné týdenní menu.


Poznámky (diskuze) k restauraci


Neuvedeny žádné poznámky.

Přidat poznámku


Mobilní hodnocení




Hodnocení

Skrýt slovní hodnocení

Hodnocení uživatelů: (přidat nové hodnocení)
Hodnotil Datum Jídlo Pití Atmosféra Obsluha Útrata/1
mefistoteles +7  Certifikovaný uživatel  Uživatel s více jak 15 hodnoceními restaurace
08.11.2013
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
0
Po mne velké překvapení. Po zkušenostech z let minulých jsem zahlížel na restaurace a hospody na Slovensku spíše s despektem. Vlastně ani nepamatuji, kdy jsem se tam dobře najedl. Jedna část restaurace se prolíná s recepcí a lobby. Mírně rustikální, ale stylově čisté. Prostředí pro dlouhé, tiché rozhovory. Nádherný výhled na město. Druhá část restaurace je vlastně terasou, zastřešenou jen plátěnou střechou. Po části obvodu jsou naskládané dubové štípané špalky. Prostor vybaven nábytkem, který má působit a také působí jako něco, co už se vám na chalupě nehodilo do kuchyně, tak na tom sedáváte na dvoře. Prostor je dost chladný a je proto poněkud nepohodlně vytápěn plynovými ohřívači na nosných sloupech plátěné střechy. Bez nich je chladno, s nimi zase jak na grilu. Po chvíli pokusů jsme zvolili gril. Asi to tak z popisu nevyznívá, ale po chvilce rozhlížení jsem se tu cítil výborně. K jídlu nejdříve polévku. Rybacia polievka ,,a lá Zlatý Kľúčik“ byla hustá, mírně pikantní papriková polévka s kyselou smetanou, plná rybího masa. Ač působí jako halászlé, jejím základem je hoki patagonský. Vynikající. Vadou na kráse mohla být nižší teplota při servírování. Dále jsem pokračoval opět rybou, konkrétně "Grilovaný sumec na šaláte z fawa fazuliek a omáčke z homára". To byla pohádka. Možná nejlépe upravený sumec, co jsem kdy vůbec jedl. Filety ze sumce jen lehce grilované, přirozené chuti, vynikající. Omáčka vynikající, mírně slanější, lehce navinulá, zelené fazolky al dente. Až doma jsem zjistil, že omáčka byla humrová. Je-li tedy homár humr. Po celou dobu večeře průběžně doplňováno čerstvé a voňavé pečivo. Jídlo bylo následováno místními víny. Na úvod výrazně ovocitý "Rizling Vlašský, Baburka". Měl být suchý, čekal jsem suché lehké víno, ale nepůsobí tak. Je to přesně ten typ vína u kterého si vybavíte jak koušete do celého zralého hroznu, hltáte šťávu která se vám řine po bradě, po rukou. Teplota byla poněkud vyšší než by víno chtělo, ale vyřešil to velmi rychle kyblík s ledem. Po něm následovalo "Chardonnay, Janoušek". Popis "Vôňa lahodne podmanivá s tónmi prezretého tropického ovocia a karamboly, chuť plná medová" mi vůbec neseděl. Jen ta medovost, ovšem v kombinaci s grepovou kůrou. Velmi suché a minerální víno, chuťově se blížící chablis. Velmi překvapilo. Na závěr (k sumci) moje srdeční záležitost: Rizling rýnsky, Château Belá. Velmi suchý mladý ryzlink, zpočátku až strohý. Po chvíli se ale krásně otevřel ve vrstvené chuti s opravdu velmi dlouhou dochutí. Cestou kolem vinotéky mi pak náš vrchní nabídnul jen tak mezi řečí k ochutnání něco z otevřených lahví. Voda jen balená stolní. Kávu jsem pil až druhý den v pracovní pauze a byla vynikající. Bohaté espresso s tóny hořké čokolády, servírované na tácku v bílém šálku z tenkého porcelánu spolu s koflíkem mléka, hrudkou hnědého cukru a kuličkou hnědé hmoty s kokosem na povrchu a mandlí uprostřed, nejspíše domácí výroby. Moc pěkné!
1 hodnocení 8 osob
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
0


Přidat hodnocení restaurace

© 2014 Všechna práva vyhrazena. Vytvořil Artax a.s., poslední aktualizace 26. 2. 2014
Naše další projekty: etisky - digitální tisk, OSVÍTÍME VÁS, Firemní a osobní kalendáře, sCool Matematika.
AKTUALITY
Nejsou žádné aktuality.

Seznam aktualit
REKLAMA
Kadeřnictví Michaela
Kadeřnický salon a solárium v centru Brna.
www.kadernictvi-michaela.cz