Uživatel:
nepřihlášen
Počítadlo přístupů:
13340510
Vyhledávání:
Novinky
Dnešní menu
Top 20
Seznam
Doporučit
Diskuzní fóra
Přidat restauraci
Vyhledávání
FAQ
Slovníček
Kontakty
restaurace
Hotel Jelínkova vila a Malostránský pivovar
Třebíčská 342/10
594 01 Velké Meziříčí
Jihomoravský kraj
Česká republika
Přibližná poloha
Tel.:
566 502 200, 566 502 205
Fax:
E-mail:
hotel@jelinkovavila.cz
URL:
www.jelinkovavila.cz
Počet míst:
55
Parkoviště:
ANO
Nekuřácká restaurace:
ANO
Nekuřácký salonek:
ANO
Bezbariérový přístup:
NE
Přijďte posedět do příjemného prostředí rybí restaurace, která Vás zaujme originálním interiérem ve stylu starého mlýna. Nabízíme sladkovodní rybí speciality a vlastní nefiltrované, nepasterizované pivo Harrach. U nás poznáte, že jídlo je nejen gurmánský, ale i kulturní zážitek. V době výlovů servíruje naše restaurace speciality až z 11 druhů čerstvých ryb a více než 40 tradičních i delikátních rybích specialit. Nabízíme např. kapra, pstruha, lína, sumce, štiku, candáta, úhoře nebo amura a tolstolobika. Samozřejmostí jsou i pokrmy z mořských ryb jako je tuňák či losos. A protože nejen dobrým pivem a čerstvou rybou živ je člověk, nechybí v jídelním a nápojovém lístku také pečená vepřová žebírka a kolena, pokrmy z jehněčího, hovězího, vepřového a kuřecího masa, dezerty, velký výběr nealkoholických i alkoholických nápojů a kvalitní moravské víno.
Otvírací doba:
• Pondělí
11:00-23:00
• Úterý
11:00-23:00
• Středa
11:00-23:00
• Čtvrtek
11:00-23:00
• Pátek
11:00-0:00
• Sobota
11:00-0:00
• Neděle
11:00-21:00
Kuchyně:
• Česká
• Mezinárodní
• Rybí
Kreditní karty:
Stravenky:
nezadáno
Aktuality
Neuvedeny žádné aktuality.
Týdenní menu
Neuvedeno žádné týdenní menu.
Poznámky (diskuze) k restauraci
Neuvedeny žádné poznámky.
Přidat poznámku
Mobilní hodnocení
Hodnocení
Skrýt slovní hodnocení
Hodnocení uživatelů:
(
přidat nové hodnocení
)
Hodnotil
Datum
Jídlo
Pití
Atmosféra
Obsluha
Útrata/1
nergal
11.08.2018
455
Jelínkova vila se nachází v samém centru Velkého Meziříčí jen pár kroků od náměstí na břehu říčky Balinka. Právě kvůli opravě mostu přes tuto říčku je zde poněkud komplikovaná dopravní situace s ohledem na příjezd a parkování auta, nicméně vše je přehledně značeno a také je na toto omezení upozornění na webových stránkách restaurace. Interiér má podobu starého mlýna včetně vodního kola, jenž je přímo součástí vnitřních prostor restaurantu, stejně jako varna piva, neboť v Jelínkově vile si vaří vlastní pivo značky Harrach. Ubírá to sice na kapacitě podniku, zato atmosféra je díky tomu o stupeň výše. Trochu méně honosný se pak jeví salónek v podobě jakési zimní pseudozahrady, který pravděpodobně funguje i jako snídaňový bar pro hosty ubytované v místním hotelu. Tady už se opravdu na dekorum tolik nehledí, a tak nepřekvapí poněkud špinavé a flekaté ubrusy. V sobotu v poledne je bez předchozí rezervace problém najít zde volné místo.
Ryze dámská obsluha je pohotová, vstřícná a milá. Projevují zájem o to, jak hostům chutná, přitom jejich přístup je diskrétní a decentní.
Díky řidičským povinnostem začínám nealkoholickým polotmavým pivem značky Birell. Hned vzápětí už je mi servírována rybí polévka statného rybáře. Je výborná, i když bych možná snesl i o něco vyšší teplotu. Každopádně si nestěžuju, chuťový projev a bohatost polévky hravě vyvažují tento handicap. Jako hlavní chod jsem vybral grilovaný filet z candáta se zeleninovým julienne a vařenými bramborami maštěnými máslem. Na to, že se jedná o jednu z nejdražších položek jídelního lístku se mi zdá úprava na talíři poněkud mdlá a nevýrazná. S ohledem na to, že jsem na tento chod čekal více jak půl hodiny, bych si představoval daleko rafinovanější a komplexnější provedení, než to, které se mi tady nabízí. Chuťově je to podobné. Ryba je velice dobrá, zeleninou se šetří a brambory jsou zčásti nedovařené. Zázrak se tedy nakoná a člověk je na vážkách, jaký že to zážitek si odtud odnese. Káva Filicori Zecchini v plném kavárenském servírování na závěr je silná, hořká a výborná.
Jelínkova vila rozhodně má gurmánům co nabídnout, pohříchu však má i rezervy, které celkový dojem srážejí.
Přidat komentář
mefistoteles
+1
22.10.2016
300
Po dlouhé době konečně jednou nemám naspěch a tak je čas odbočit z dálnice a v klidu poobědvat. Hlavní prostora restaurace s mlýnským kolem mne až tak neoslovuje, ale jsme usazeni obsluhou na vzdušnou, světlou verandu a tam se mi líbí. K pití pivo Harrach řezané pro dámský doprovod a levandulová limonáda (jak podivné..)pro mne. Pivo údajně výborné (a moje dřívější zkušenosti to potvrzují), limonáda jemně aromatická po levanduli, lehce fialového nádechu (jen tak na hranici viditelnosti) s kouskem levandule. Výborná. Rozhodně předčila očekávání. K jídlu na úvod "Maďarské rybí halaszle", respektive jeho zdejší varianta. Výborná hutná polévka, kterou bych zařadil spíše na pomezí hálaszlé a tradiční české rybí polévky. Hustá, jemně pikantní papriková polévka s kousky čersvého paprikového lusku. Neobsahuje filet rybího masa v polévkovém základu, ale kousky masa, mlíčí, jikry, tak jak je obvyké u nás. Chybí možná jen trocha cibule a feferonková pasta na dochucení. Ne zcela klasická, ale výborná! Jedinou pihou na kráse je její dozdobení "sprejovou pseudošlehačkou". Oč komplikovanější by bylo doladit tak výbornou polévku trochou zakysané smetany? Jako hlavní chod "Pečený lín na másle a kmínu" a "Grilované sumčí biftečky na červené čočce". Lín výborný, jednoduše upravený pečením v celku, podávaný s listovým salátem. Sumec výborný, servírovaný ve třech kusech. Jemné maso ničím neupravované chuti, čočka jako doplněk neobvyklá, ale padnoucí, K tomu sněs listových salátů. Obě porce pěkně upravené. Na závěr dobré espresso podávané bez vody.
Přidat komentář
Medy
+1
06.07.2015
272
Tato restaurace mě velmi potěšila. Příjemné prostředí i obsluha. Jídlo opravdu vynikající. Přítelkyně si dala kuřecí prso supreme na grilované zelenině. Porce byla vydatná a chuťově si to chválila. Já si objednal grilovaného úhoře na červeném víně se šťouchanými bramborami se slaninou a cibulí. Opravdu jsem si pochutnal. Vše správně dochuceno. Mám jedinou výtku, a to, že na stolech byla klasická kupovaná dochucovadla. Jídlo po dobrém kuchaři není potřeba dochucovat a zvlášť ne těmi kupovanými sra**ami... Výběr ryb na menu je opravdu velký a je to dáno tím, že mají vlastní chovy. Mohu jen doporučit.
Přidat komentář
dmtr
+3
04.07.2015
325
S australskými přáteli jsme se stavili na oběd a občerstvit se po krásné procházce Balinským údolím. Harrach - sváteční ležák nás přivedl zpět k životu a tak jsme mohli vychutnat perfektně upraveného tolstolobika na hlívě ústřičné, lososa carbonara s brokolicí, pstruhové flety s jemnou smetanovo-citronovou omáčkou a candáta se zeleninovým julienne. Vše bylo na velice profesionální úrovni.
Přidat komentář
dmtr
+3
06.10.2013
250
Stavili jsme se v neděli hodinu před zavíračkou a byli spojkojeni.
Žebra, kolínko, kuřecí steak a losos byly v pořádku, jen obsluha, i když nebylo plno, měla trochu zpoždění, ale protože byli na nohou celý den a schylovalo se k zavíračce, dá se to omluvit.
Ležák Vídeňský speciál byl prý vynikající, taky sklidil v poslední době nejednu cenu na soutěžích...
Přidat komentář
mefistoteles
+9
24.09.2011
380
Pracovní posezení s kolegy domluveno právě zde, vzhledem k výhodné poloze na Vysočině u dálnice. Hotel jako celek zajímavý a příjemný, interiér restaurace (pivnice) těžkopádný a mému oku nelahodící. Včetně mlýnského kola. To je však otázkou vkusu, jiným by se to možná líbilo a líbí. Po vstupu můj nos zaznamenal cigaretový kouř, ale v "našem" rohu nezapáchalo kupodivu nic. K pití místní pivo Harrach ve variantě světlé, tmavé, řezané, speciály..... ač nepivař - vynikající. Nabídka vín nezajímavá, v podstatě přepsaný nabídkový list jednoho vinařství. Dost obsáhlý mnohastránkový jídelní lístek, kuchyně soustředěna na sladkovodní ryby. Informace jako: Žalmanův kapr kapr připravený dle nestora folkové hudby Pavla Žalmana Lohonky kapří filet, anglická slanina, směs koření, exotická marináda" na mě působí odpuzujícím dojmem. Vyzkoušeli jsme pokrmy spíše klasické a jednoduché. Polévka halaszle, hustá, mírně pikantní se smetanou a spoustou masa - vynikající. Filet z lína v pivním těstíčku (Filet v pivním těstíčku dle Lojzičky Štěpničkové. Odporný název, tu dámu neznám) vynikající, bramborová kaše dobrá. Kapr na černo výborný, jen i přišla zvláštní doporučená příloha rýže. Ostatní rybí jídla kolegů údajně výborná (pstruh, štika s bylinkovým máslem, sumec po židovsku). Osobně se obávám, že snaha o prokombinované (snad zajímavé) recepty se spoustou někdy nejasných ingrediencí je spíše na škodu věci. Viz žádost kolegy o přípravu obyčejného pstruha na másle...... Nakonec nadočekávání dobré, nicméně velké rezervy. Tleskám snaze o využití sladkovodních ryb.
Přidat komentář
6 hodnocení
23 osob
335
Přidat hodnocení restaurace
© 2014 Všechna práva vyhrazena. Vytvořil
Artax a.s.
, poslední aktualizace 26. 2. 2014
Naše další projekty:
etisky - digitální tisk
,
OSVÍTÍME VÁS
,
Firemní a osobní kalendáře
,
sCool Matematika
.
AKTUALITY
Nejsou žádné aktuality.
Seznam aktualit
REKLAMA
Kadeřnictví Michaela
Kadeřnický salon a solárium v centru Brna.
www.kadernictvi-michaela.cz