Uživatel: nepřihlášen
Počítadlo přístupů: 11153523
Vyhledávání:


restaurace
Goldie
 
Žižkovo náměstí 20
390 01 Tábor - Staré Město
Jihočeský kraj
Česká republika
Přibližná poloha

Tel.:  380 900 900
Fax: 
E-mail:  info@hotelnautilus.cz
URL:  http://www.hotelnautilus.cz/cs/restaurace
Počet míst:  60
Parkoviště:  ANO
Nekuřácká restaurace:  ANO
Nekuřácký salonek:  ANO
Bezbariérový přístup:  ANO




Restaurace Goldie hotelu Nautilus se v průběhu uplynulých let stala jednou z nejlépe hodnocených a velmi vyhledávaných restaurací v České republice. V Goldie restaurantu, který se nachází v přízemní části hotelu Nautilus, se zaměřujeme na českou i mezinárodní kuchyni v odlehčeném a moderním pojetí při použití regionálních a vždy čerstvých surovin. Díky vysokým stropům, velkým zrcadlům a bohaté výzdobě interiéru od místních řemeslníků a známých českých umělců včetně Olbrama Zoubka, skýtá jedinečný výhled na Žižkovo náměstí a jeho historické budovy. V letních měsících je součástí restaurace malá terasa s fascinující atmosférou historického centra.

 
Otvírací doba:
• Pondělí 7:00-23:00
• Úterý 7:00-23:00
• Středa 7:00-23:00
• Čtvrtek 7:00-23:00
• Pátek 7:00-23:00
• Sobota 8:00-23:00
• Neděle 8:00-22:00
Kuchyně:
• Česká
• Mezinárodní
 
Kreditní karty:

Stravenky:

nezadáno


Aktuality


Neuvedeny žádné aktuality.


Týdenní menu


Neuvedeno žádné týdenní menu.


Poznámky (diskuze) k restauraci


Neuvedeny žádné poznámky.

Přidat poznámku


Mobilní hodnocení




Hodnocení

Skrýt slovní hodnocení

Hodnocení uživatelů: (přidat nové hodnocení)
Hodnotil Datum Jídlo Pití Atmosféra Obsluha Útrata/1
nergal  Uživatel s více jak 15 hodnoceními restaurace
18.07.2018
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
1765
Restaurace Goldie hotelu Nautilus se nachází přímo v historickém centru Tábora. Dá se říci, že lepší polohu si šéfkuchař Martin Svatek snad ani nemohl přát. Možná i proto může hostům nabídnout skutečnou exkluzivitu geniálně sestaveného sezónního jídelníčku. Ta zcela pochopitelně míří na znalou a poučenou klientelu, jež si tuto výjimečnost může dovolit a chce si ji plnohodnotně užít. To koneckonců koresponduje i s osobní přítomností šéfkuchaře na place, kde zcela bezprostředně komunikuje s hosty. Má tak skutečně velmi rychlou a okamžitou zpětnou vazbu. Je to osobité, milé a povyšuje to zážitek z návštěvy do stratosférických výšin. Samozřejmě bez skvělého jídla a profesionální obsluhy by to bylo nošení dříví do lesa, ale mistr Svatek se nemusí bát ani v jednom z uvedených parametrů. Personál i jídlo si v Goldie restaurantu zaslouží bez debat absolutorium.
Co se týče interiéru, tam jsem přece jen malinko na rozpacích. Mám-li ho charakterizovat jediným slovem, zvolil bych pompéznost, která se jako zlatá nit táhne celým prostorem. Je to takový pokus moderny vypadat starobyle, který ovšem ustrnul někde na polovině cesty, takže více než o historii je to o kašírovaném umění. Problém mám i s rádoby pohodlnými klubovkami, které se ke stolování skutečně moc nehodí. Člověk menší dvou metrů výšky se v nich ztratí a stolní deska je pak pro něj příliš vysoko. Ani s obrovským polštářem pod sedací partií ji nemám v komfortní pozici a po celou dobu návštěvy se cítím jako malomocný.
Pro seznámení s uměním šéfkuchaře volím čtyřchodové sezónní menu i s párovanými víny. Start má podobu skleničky prosecca od Anny Spinato. Hned po ní následuje sýrovo-salátová letní variace. Kromě ovčího sýra je zde ještě omáčka z maracuji, špičaté zelí, koriandr a chilli. Funguje to spolu parádně. Především kombinace sýra a zelí se sladkou ovocnou omáčkou. Ten kontrast je tak jedinečný, že ještě dlouho poté, co je jídlo ze stolu pryč, na něho člověk vzpomíná. I spárované víno Veltlínské zelené od Steiningera trefuje hřebíček na hlavičku a krásně rámuje výjimečnost tohoto vstupního chodu. To už ale přichází filet z candáta s cizrnou, fenyklem, pomerančem a ředkvičkami. Krásná úprava a famózní chuť, takhle jednoduše lze tento malý zázrak charakterizovat. Jestliže by snad ještě někdo pochyboval o zážitkové gastronomii v restaurantu Goldie, tak tohle exkluzivní představení ho musí přesvědčit. Je to úžasné. Člověk objevuje tisíce tónů a barev, laská se s jednotlivostmi a užívá si harmonie celku. Jednoduše dokonalost. Ve sklenici je jako doprovod skvělý Ryzlink rýnský z Nového vinařství. Jsem z tohoto chodu tak nadšen, že zlatý hřeb večera, kterým je dančí hřbet s omáčkou z foie gras, zvěřinovou klobáskou, červeným zelím, bezinkou a bramborovou kroketou už tolik neprožívám. Je to samozřejmě pořád výborný pokrm, ale už mám pocit překombinovanosti a uměle vytvářené složitosti, která se v tomto případě míjí účinkem. I bordeauxské červené Chateau Clou du Pin Premium trochu zůstává za očekáváním. S mraženou panna cottou a růžovým Lahoferem se ovšem znovu vrací nadšení. Manipulace s hluboce zmraženým produktem sice není z nejjednodušších, ale chuťový projev všechnu to námahu s porcováním vynahrazuje. Jako bonus dostávám k výborné kávě Varesina ještě sladkou tečku v podobě bílé a hořké čokolády s meruňkami. Na rozloučenou dávám armagnac Bas Vaghi z roku 1987, který má nejen mimořádnou chuť, ale i cenu.
A to je už vše. Vlastně pozor, ještě osobní poděkování a rozloučení se s šéfkuchařem Svatkem. Až poté, je tomuto kulinářskému svátku odzvoněno a zbývají už jen vzpomínky. Na Goldie restaurantu je vidět, že nejen v naší stověžaté Praze, se dá dělat gastronomie na té nejvyšší, klidně i mezinárodní, úrovni.

Komentář - makrela Uživatel s více jak 15 hodnoceními restaurace (19.07.2018 09:01)
Díky za tipy, do Tábora se právě chystám.
abc  Certifikovaný uživatel  Uživatel s více jak 15 hodnoceními restaurace
20.07.2012
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
470
Už od prvního pohledu táborský TOP restaurant. Šéfkuchař Martin Svatek vytvořil zajímavý jídelní lístek. Hrozně mě lákala polévka z lišek, ale asi bych to s hlavním chodem, na který jsem se těšila, na večeři nezvládla, tak zvolila "pouze" "kotletu z vepře s husími játry v portském víně a šťouchané brambory s jarní cibulkou". Úžasné.
Jako pozornost podniku výborné pečivo jen s máslem a mořskou solí. Bohužel nápojový lístek neobsahoval komplexní nabídku rozlévaných vín, obsluha ji sice znala, ale neupozornila na cenu - 170 Kč za 2 dcl vína od Marcinčáka mi přece jen přijde dost. Jinak obsluha všímavá, sympatická, ale tohle považuji trochu za faux pas. Atmosféru - seděla jsem na zahrádce - dokresloval jazzový festival - nerušil, zrovna probíhal klavírní koncert.
2 hodnocení 2 osob
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
1118


Přidat hodnocení restaurace

© 2014 Všechna práva vyhrazena. Vytvořil Artax a.s., poslední aktualizace 26. 2. 2014
Naše další projekty: etisky - digitální tisk, OSVÍTÍME VÁS, Firemní a osobní kalendáře, sCool Matematika.
AKTUALITY
SUNSET RESTAURANT

Masarykova kuchyně
18.9. - 29.9.
Vážení hosté,
připravili jsme si pro Vás další gastronomickou akci, při které
budou naši kuchaři vařit jídla, jejichž základy byly položeny na
začátku minulého století, kdy tyto delikatesy připravovaly i naše
prababičky.

Předkrm
1ks Kachní játra s pikantní zeleninou
podáváné na domácím bílém chlebu 95 Kč

Polévka
0,2l Bramborová polévka
s hřiby a...

Seznam aktualit
REKLAMA
Kadeřnictví Michaela
Kadeřnický salon a solárium v centru Brna.
www.kadernictvi-michaela.cz