Uživatel: nepřihlášen
Počítadlo přístupů: 11084157
Vyhledávání:


restaurace
FORHAUS coffee & restaurant
 
Pekařská 4
60200 Brno - Střed
Jihomoravský kraj
Česká republika
Přibližná poloha

Tel.:  +420 702 200 047
Fax: 
E-mail:  info@forhaus.cz
URL:  http://www.forhaus.cz
Počet míst:  60
Parkoviště:  ANO
Nekuřácká restaurace:  ANO
Nekuřácký salonek:  ANO
Bezbariérový přístup:  ANO




Restaurace inspirovaná tradicemi období Rakouska-Uherska a to jak volbou pokrmů, tak poctivostí, s jakou se k dílu přistupovalo.

Restaurace podává k pití filtrovanou kohoutkovou vodu.
Parkování je možné ve dvoře po předchozí domluvě.

 
Otvírací doba:
• Pondělí 11:00-23:00
• Úterý 11:00-23:00
• Středa 11:00-23:00
• Čtvrtek 11:00-23:00
• Pátek 11:00-23:00
• Sobota 12:00-23:00
• Neděle 12:00-16:00
Kuchyně:
nezadáno
 
Kreditní karty:

Stravenky:



Aktuality


Neuvedeny žádné aktuality.


Týdenní menu


Neuvedeno žádné týdenní menu.


Poznámky (diskuze) k restauraci


Neuvedeny žádné poznámky.

Přidat poznámku


Mobilní hodnocení




Hodnocení

Skrýt slovní hodnocení

Hodnocení uživatelů: (přidat nové hodnocení)
Hodnotil Datum Jídlo Pití Atmosféra Obsluha Útrata/1
nergal  Uživatel s více jak 15 hodnoceními restaurace
04.03.2016
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
1173
Restaurant Forhaus se nachází na jedné z hlavních brněnských tepen v centru města, přímo u zastávky MHD. Disponuje vlastním malým parkovišťátkem ve dvoře i bezbariérovým přístupem. Přízemní patro funguje jako wine bar, nadzemní pak jako vlastní restaurace. Obě sekce jsou zařízeny v podobném duchu a liší se jen v detailech. Prim hraje rozčlenění prostoru sloupy, které nenásilným způsobem oddělují jednotlivé stoly aniž by je izolovaly od zbytku restaurantu. Jejich plocha je využita i čistě prakticky pro zavěšení aktuálních nabídkových tabulí. Tradice, za kterými si podnik stojí, tedy návrat ke kořenům Rakouska-Uherska, nepřehlédnutelně symbolizují lustry, představující hranice tohoto historického státního uskupení. V celkovém designu mi asi nejvíce vadí papírové prostírání, tím spíše, že zakrývá nádherné stolní desky, jež dávají pojmu masiv zcela nový rozměr. Obsluha je vysoce profesionální, znalá a nevtíravá. Jejich pozornost sice občas malinko poleví, takže se ocitám s vínem nasuchu, ale není to zase až tak tragické. Co se týče vína, vybírám Ryzlink rýnský z vinařství Bílek ročník 2014. Charakterizuje ho světle žlutá barva se zlatými odlesky, svěží vůně citrusů a jemná minerální chuť s lehkou kyselinkou. Kohoutková voda v originální sklenici je ve Forhausu patřičně zpoplatněna. Menu začínám s Halászlé, což je typická maďarská rybí polévka provoněná čerstvým koprem. Různé druhy ryb, které ani nejsem schopen všechny identifikovat, decentně zeleninky, bohatá a plná chuť, která má výraz, těžko si přát ještě něco víc. Je dokonalá. Následují marinovaná filátka candáta v citronovém oleji na zeleninovém lůžku s vařenými bramborami. Kombinace sice není podle jídelního lístku, nicméně i tak oceňuji pěknou úpravu a úžasný chuťový zážitek. Tóny jednotlivých ingrediencí se tak důmyslně splétají, že nelze než smeknout klobouk před výkonem kuchaře. A podobné je to i s dezertem. Čokoládový dort s omáčkou z lesních plodů je malý zázrak. Bez uzardění přiznávám, že lepší jsem snad ještě nejedl. Cappuccino Varesina je silné a výborné. Závěrečnou tečkou je 20-letý rum Dictador Solera z Kolumbie, který omamuje luxusním buketem medu a vanilky a jemnou kulatou chutí po karamelu a kávě. Opravdová fantazie. Forhaus je příjemným místem s milým personálem a ohromující gastronomií. Tento podnik rozhodně stojí za návštěvu.
abc +4  Certifikovaný uživatel  Uživatel s více jak 15 hodnoceními restaurace
06.02.2016
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
640
První letošní návštěva v rámci Grand Resturant Festivalu padla na Forhaus. Ptala jsem se pak spolustolovníků – mých hostů –, co jim nejvíce chutnalo. Odpověď byla: vše :-). Takže za sebe: variace kachních předkrmů byla příjemná, těžko zvolit, zda mě více zaujala zauzená prsa nebo foie gras. Kulajda, ač na ně letos rozhodně nebyla sezóna, voněla po hřibech, liškách a čerstvém kopru a chutnala i tomu z nás, kdo běžně kulajdu nejí. Steak z nízkého roštěnce se dobře krájel, doplnilo ho jen pár pečených brambůrek a najemno nakrájená restovaná zelenina. Bohatě stačilo, protože Forhaus nad rámec festivalového menu servíruje ještě kousek jejich čokoládového dortu s višněmi v rumu se šlehačkou. Z výběru vín jsme zůstali u jejich festivalové nabídky: jméno slovenského vinařství, jehož Chardonnay nalévali, jsem bohužel nezaregistrovala, druhým vzorkem byla Frankovka z hustopečského vinařství Fabig. Kromě těchto mají ještě přichystané vzorky z Gotbergu. Ani dnes nebylo výjimkou, že jsme zátěž kuchyně zvyšovali jedním speciálním výběrem a la carte navíc, a i tam jsem slyšela pochvalu. Staral se o nás sympatický blonďatý číšník. Největší radost mám z toho, že se v restauraci líbilo i mému dědovi, který přece jen není zvyklý na lepší podniky, ale atmosféra ho nadchla, o restauraci si vše přečetl z papírového prostírání a dokonce si s námi dal ke steaku i nabízené červené víno místo piva. Jeho zhodnocením "jsou to borci" tak ukončím i dnešní minirecenzi :-).

Komentář - Petronius Certifikovaný uživatel Uživatel s více jak 15 hodnoceními restaurace (18.02.2016 09:18)
Připojuji se ke kladnému hodnocení, také v rámci GRF 2016 a podepisuji hodnocení abc. Kulajda opravdu krásně voněla houbami (hřiby ničím nenahradíš) a steaky byly propečené přesně podle našich přání. Porce víc než dostatečné. My měli festivalové bílé cuvée od Uherka z Dolních Bojanovic a také červenou frankovku od Fabiga. Opakovaně potvrzená spokojenost s Forhausem. A jako perla na závěr večera míchané drinky v nedalekém Super Panda Circus.
Petronius +1  Certifikovaný uživatel  Uživatel s více jak 15 hodnoceními restaurace
17.02.2015
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
600
Tříchodové menu v rámci letošního Grand Restaurant Festivalu.
(Bližší informace o chodech i s obrázky na webu restaurace)
Parkování na dvorku ve vyhrazených boxech je trochu dovednostní soutěž, ale podařilo se :o)
Interiér střídmý, trochu instantní, ale cítili jsme se tam příjemně.
Na úvod pozornost podniku sklenice španělského sektu a mistička tapenády ze sušených rajčat, miska s olejem a ošatka chleba. Vodovoda v lahvi s příběhem.
První chod - králíčí stehno - krásně doměkka připravené
Druhý chod - kuře prsa supreme s omáčkou Villeroy - výborné, snad nejlepší supreme co jsem kdy jedl
Třetí chod - pomalu pečený kohout - také velmi dobrý
K prvnim dvěma chodům svěží mladý Müller Thurgau z vinařství Bílek
, ke kohoutovi hutný Blauburger 2012 od Foukala z Rakvic.
Na závěr čokoládový dortík Forhaus.
Porce všech tří chodů velké neošizené, až byl trochu problém to sníst.
Možná bychom uvítali jeden z chodů lehčí...
Obsluha celou dobu pozorná sympatická.
Byli jsme velmi spokojeni a určitě se budeme rádi vracet.

.

makrela +5  Uživatel s více jak 15 hodnoceními restaurace
24.08.2014
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
0
Byli jsme pozváni na oslavu narozenin. Prostředí skvělé, velmi se líbí koncept restaurace zaměřený na Rakousko-Uhersko. Polévky (vývar a halaszle), steaky, živáňská a řízky vynikající, i přítel, který se jen tak něčeho nezalekne, byl zaskočen velikostí (pravda 300 gramového) řízku.
Vína jsem neochutnal, prý dobrá, mě chutnala okurková limonáda. V každém případě dobrá volba podniku.
Ferdinand  Certifikovaný uživatel  Uživatel s více jak 15 hodnoceními restaurace
08.04.2014
Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
200
Ta restaurace je mi také sympatická, interiér i koncept se mi líbí, přeji jim, aby se udrželi. Ale stavil jsem se tam na meníčko - a ouha, ouha! Vezměme to popořádku. Květákový krém je kuchařsky dost výzva - a tu byla nezvládnutá. Krému do krénovosti chybělo mnoho, chuťově květákový vývar není nic zvláštního a kuchař si s tím neporadil; mrkev v něm byla na svém místě, ale dochucení selhalo. Jako hlavní jídlo jsem si dal hovězí a těstoviny - samozřejmě tovární výroba, maso vpořádku, o omáčce se to dá říci také Ale i u meníčka - není to málo? Jako dezert mi přinesli klasický krémový věneček, od výrobků z velkocukráren se lišil jen větší velikostí a pozoruhodnou šetrností: aby se vešel do kalkulace, byla ho polovina. Vejpůl přeříznutý věneček, to jsem vlastně ještě nezažil. Moraské Zweigeltrebe buď stálo dlouho v otevřené lahvi, nebo, pravděpodobě je kupované v kanistrech a mají ho špatně šetřované. A nakonec espesso: už víckrát ne, bylo nakyslé - špatně mleté? laciný nákup? barista to neumí?
Dobrá, za Kč 120 denní menu nelze očekávat zázraky. Ale ta restaurace míří do zážitkové gastronomie, má pro to i předpoklady, takže podávat denní menu těžko rozlišitelné od toho 90 Kč standardu by neměla, škodí si. Nebo se tam vyměnil kuchař a i a la carte to bude stejné? Abych jenom nehaněl: i k tomu meníčku plátěné ubrousky a hezký servis.

Komentář - magdu Certifikovaný uživatel Uživatel s více jak 15 hodnoceními restaurace (09.04.2014 11:52)
S dovolením jen podotknu, že nakyslá káva nemusí být na závadu - káva je sladká nebo kyselá podle způsobu pražení, podle oblasti, kde se pěstuje, a podle země původu. To, že se u nás preferuje káva sladší a jemnější je otázka gusta a ne kvality...
mefistoteles +9  Certifikovaný uživatel  Uživatel s více jak 15 hodnoceními restaurace
16.11.2013
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení
0
Pracovní večeře s kolegy. Měl jsem to dost rozlítané a moc se nesoustředil, nicméně i tak pár postřehů. Interiér, jeho styl a členění se mi jednoznačně zamlouvá. Ač ultimativně moderní, je ozvláštněn mírně rustikálními dřevěnými povrchy, které v kombinaci s pohledovým betonem působí velmi příjemně. Kupodivu nepostrádá jistou útulnost. K jídlu pro mne na úvod hálaszlé, ze kterého jsem poněkud znejistěl. Pokud tohle bylo hálaszlé, tak co jsem to jedl dříve? Hustá, mírně pikantní zeleninová polévka s dvěma kousky ryb (kapr) a kusy kořenové zeleniny, dozdobená snítkou kopru. Rajčata a zelenina dominovala chuťově nad rybou. Byla velmi dobrá, ale čekal jsem něco úplně jiného. Jako hlavní chod Živáňská pečeně s grilovanou zeleninou a bramborem - vynikající. Grilovaná zelenina sestávala převážně (nebo výhradně?) z cukety, ale budiž odpuštěno. Identifikoval jsem lístky čerstvého tymiánu, bylinek bylo více. Různé druhy masa prostřídány červenou cibulí a kousky klobás. Upraveno "medium" a vynikající. K pití voda - restaurací s náležitým "okecáním" zvládnutý marketing vody. Aneb jak dobře prodat vodovodní vodu. Ale beru. Mají to dobře vymyšleno i s příběhem. Pivo Harrach výborné a v Brně jinde těžko dosažitelné (zde jsem ho ale nepil). Po společnost jsem objednal na úvod Znovín Classic Sekt Demi sec. Z mé strany sázka na jistotu, bohužel bych preferoval variantu brut. A ta nebyla. Dále "ještěrkové" Rulandské Bílé, pozdní sběr 2012. Označeno jako suché, ale zbytkový cukr v pozadí je znát. Šťavnaté, líbivé víno středního těla s pěknou dochutí. Vybráno, aby se líbilo všem, což se splnilo. Frankovka, pozdní sběr, barrique 2011 z Moravína byla vysloveně pro "modernisty", ve stylu "nového světa". Hutně působící víno s precizně a nemilosrdně odbouranou kyselinou, vůně a chuti ostružinové marmelády, střední tělo a spíše kratší dochuť. Ale pilo se velmi dobře. Pak jsem ještě vyzkoušel bílé Grand Cuveé, pozdní sběr 2011, suché a minerální, chutnalo mi velice. Ale než jsem ho vstřebal, dostihly mne povinnosti a večer pro mne skončil. Obsluha po počáteční upjatosti příjemná, i když nás posléze docela zanedbávala. Soudím, že jsme jim moc nesedli. Jsem v rozpacích, jak ji hodnotit. V pozdějších fázích večera, po mém odchodu, si kolegové údajně museli chodit říkat, co by ještě rádi.
abc +1  Certifikovaný uživatel  Uživatel s více jak 15 hodnoceními restaurace
05.10.2013
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
550
První návštěva Forhausu dopadla skvěle. Výborná drůbeží játrová paštika jako předkrm, pak hovězí veverka s restovanou kapustou a cibulovými bramborami (celé malé brambůrky s opečenou červenou cibulkou). I spolustolující si výběr - předkrm roastbeef z jídelního lístku a hlavní chod z nabídky nad jeho rámec, napsaný na velké tabuli - pochvaloval. K pití filtrovaná minerální voda ve stylové Forhaus láhvi a hlavně dobré španělské rozlévané víno za dobrou cenu. Musím také vyzdvihnout výborný domácí chléb dvojího druhu - s olivami a rajčaty -, který jsme jedli ještě teplý. Byl přinesen již jako couvert společně s dobrou domácí pomazánkou, máslem s mořskou solí a výborným olivovým olejem v mističkách (již v ceně, žádná směšná položka na účtu). Dezert a kávu jsme nechali na příště, čekala nás ještě tour v rámci Týdne kávy. Restaurace má každopádně také spodní - kavárenskou - část. Obsluha příjemná, pohotová, přitom ne přehnaně úslužná, jak to koneckonců ani nemám ráda.

Líbí se mi důraz na detail (včetně vyrytého názvu restaurace v nohách stolu). Budu proto jen doufat (a občas se o to osobně vynasnažím :-) ), aby restaurace vydržela mnohem déle než její nedávní předchůdci na této adrese.
Austin +3  Uživatel s více jak 15 hodnoceními restaurace
10.09.2013
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
460
Všichni čtyři jsme byli spokojeni jak s jídlem tak s vínem.
Obsluha nevyrušovala, ale na nic jsme nečekali.

Já si dal Tafelspitz, ten si totiž jen tak někde nedáte.
Byl vynikající, opravdu znamenitá Rakousko-uherská kuchyně.

Jídelní lístek velmi střídmě střižený, alespoň dlouho nevybíráte.
Vybrat víno taky nebyl problém, obsluha ochotně poradila.
Interiery výborné, je vidět do kuchyně, všude čisto.
Líbilo se.
8 hodnocení 31 osob
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
281


Přidat hodnocení restaurace

© 2014 Všechna práva vyhrazena. Vytvořil Artax a.s., poslední aktualizace 26. 2. 2014
Naše další projekty: etisky - digitální tisk, OSVÍTÍME VÁS, Firemní a osobní kalendáře, sCool Matematika.
AKTUALITY
Nejsou žádné aktuality.

Seznam aktualit
REKLAMA
Kadeřnictví Michaela
Kadeřnický salon a solárium v centru Brna.
www.kadernictvi-michaela.cz