Uživatel:
nepřihlášen
Počítadlo přístupů:
13274217
Vyhledávání:
Novinky
Dnešní menu
Top 20
Seznam
Doporučit
Diskuzní fóra
Přidat restauraci
Vyhledávání
FAQ
Slovníček
Kontakty
restaurace
FORHAUS coffee & restaurant
Pekařská 4
60200 Brno - Střed
Jihomoravský kraj
Česká republika
Přibližná poloha
Tel.:
+420 702 200 047
Fax:
E-mail:
info@forhaus.cz
URL:
http://www.forhaus.cz
Počet míst:
60
Parkoviště:
ANO
Nekuřácká restaurace:
ANO
Nekuřácký salonek:
ANO
Bezbariérový přístup:
ANO
Restaurace inspirovaná tradicemi období Rakouska-Uherska a to jak volbou pokrmů, tak poctivostí, s jakou se k dílu přistupovalo.
Restaurace podává k pití filtrovanou kohoutkovou vodu.
Parkování je možné ve dvoře po předchozí domluvě.
Otvírací doba:
• Pondělí
11:00-23:00
• Úterý
11:00-23:00
• Středa
11:00-23:00
• Čtvrtek
11:00-23:00
• Pátek
11:00-23:00
• Sobota
12:00-23:00
• Neděle
12:00-16:00
Kuchyně:
nezadáno
Kreditní karty:
Stravenky:
Aktuality
Neuvedeny žádné aktuality.
Týdenní menu
Neuvedeno žádné týdenní menu.
Poznámky (diskuze) k restauraci
Neuvedeny žádné poznámky.
Přidat poznámku
Mobilní hodnocení
Hodnocení
Skrýt slovní hodnocení
Hodnocení uživatelů:
(
přidat nové hodnocení
)
Hodnotil
Datum
Jídlo
Pití
Atmosféra
Obsluha
Útrata/1
nergal
04.03.2016
1173
Restaurant Forhaus se nachází na jedné z hlavních brněnských tepen v centru města, přímo u zastávky MHD. Disponuje vlastním malým parkovišťátkem ve dvoře i bezbariérovým přístupem. Přízemní patro funguje jako wine bar, nadzemní pak jako vlastní restaurace. Obě sekce jsou zařízeny v podobném duchu a liší se jen v detailech. Prim hraje rozčlenění prostoru sloupy, které nenásilným způsobem oddělují jednotlivé stoly aniž by je izolovaly od zbytku restaurantu. Jejich plocha je využita i čistě prakticky pro zavěšení aktuálních nabídkových tabulí. Tradice, za kterými si podnik stojí, tedy návrat ke kořenům Rakouska-Uherska, nepřehlédnutelně symbolizují lustry, představující hranice tohoto historického státního uskupení. V celkovém designu mi asi nejvíce vadí papírové prostírání, tím spíše, že zakrývá nádherné stolní desky, jež dávají pojmu masiv zcela nový rozměr. Obsluha je vysoce profesionální, znalá a nevtíravá. Jejich pozornost sice občas malinko poleví, takže se ocitám s vínem nasuchu, ale není to zase až tak tragické. Co se týče vína, vybírám Ryzlink rýnský z vinařství Bílek ročník 2014. Charakterizuje ho světle žlutá barva se zlatými odlesky, svěží vůně citrusů a jemná minerální chuť s lehkou kyselinkou. Kohoutková voda v originální sklenici je ve Forhausu patřičně zpoplatněna. Menu začínám s Halászlé, což je typická maďarská rybí polévka provoněná čerstvým koprem. Různé druhy ryb, které ani nejsem schopen všechny identifikovat, decentně zeleninky, bohatá a plná chuť, která má výraz, těžko si přát ještě něco víc. Je dokonalá. Následují marinovaná filátka candáta v citronovém oleji na zeleninovém lůžku s vařenými bramborami. Kombinace sice není podle jídelního lístku, nicméně i tak oceňuji pěknou úpravu a úžasný chuťový zážitek. Tóny jednotlivých ingrediencí se tak důmyslně splétají, že nelze než smeknout klobouk před výkonem kuchaře. A podobné je to i s dezertem. Čokoládový dort s omáčkou z lesních plodů je malý zázrak. Bez uzardění přiznávám, že lepší jsem snad ještě nejedl. Cappuccino Varesina je silné a výborné. Závěrečnou tečkou je 20-letý rum Dictador Solera z Kolumbie, který omamuje luxusním buketem medu a vanilky a jemnou kulatou chutí po karamelu a kávě. Opravdová fantazie. Forhaus je příjemným místem s milým personálem a ohromující gastronomií. Tento podnik rozhodně stojí za návštěvu.
Přidat komentář
abc
+4
06.02.2016
640
První letošní návštěva v rámci Grand Resturant Festivalu padla na Forhaus. Ptala jsem se pak spolustolovníků – mých hostů –, co jim nejvíce chutnalo. Odpověď byla: vše :-). Takže za sebe: variace kachních předkrmů byla příjemná, těžko zvolit, zda mě více zaujala zauzená prsa nebo foie gras. Kulajda, ač na ně letos rozhodně nebyla sezóna, voněla po hřibech, liškách a čerstvém kopru a chutnala i tomu z nás, kdo běžně kulajdu nejí. Steak z nízkého roštěnce se dobře krájel, doplnilo ho jen pár pečených brambůrek a najemno nakrájená restovaná zelenina. Bohatě stačilo, protože Forhaus nad rámec festivalového menu servíruje ještě kousek jejich čokoládového dortu s višněmi v rumu se šlehačkou. Z výběru vín jsme zůstali u jejich festivalové nabídky: jméno slovenského vinařství, jehož Chardonnay nalévali, jsem bohužel nezaregistrovala, druhým vzorkem byla Frankovka z hustopečského vinařství Fabig. Kromě těchto mají ještě přichystané vzorky z Gotbergu. Ani dnes nebylo výjimkou, že jsme zátěž kuchyně zvyšovali jedním speciálním výběrem a la carte navíc, a i tam jsem slyšela pochvalu. Staral se o nás sympatický blonďatý číšník. Největší radost mám z toho, že se v restauraci líbilo i mému dědovi, který přece jen není zvyklý na lepší podniky, ale atmosféra ho nadchla, o restauraci si vše přečetl z papírového prostírání a dokonce si s námi dal ke steaku i nabízené červené víno místo piva. Jeho zhodnocením "jsou to borci" tak ukončím i dnešní minirecenzi :-).
Komentář -
Petronius
(18.02.2016 09:18)
Připojuji se ke kladnému hodnocení, také v rámci GRF 2016 a podepisuji hodnocení abc. Kulajda opravdu krásně voněla houbami (hřiby ničím nenahradíš) a steaky byly propečené přesně podle našich přání. Porce víc než dostatečné. My měli festivalové bílé cuvée od Uherka z Dolních Bojanovic a také červenou frankovku od Fabiga. Opakovaně potvrzená spokojenost s Forhausem. A jako perla na závěr večera míchané drinky v nedalekém Super Panda Circus.
Zobraz všechny komentáře (1)
Petronius
+1
17.02.2015
600
Tříchodové menu v rámci letošního Grand Restaurant Festivalu.
(Bližší informace o chodech i s obrázky na webu restaurace)
Parkování na dvorku ve vyhrazených boxech je trochu dovednostní soutěž, ale podařilo se :o)
Interiér střídmý, trochu instantní, ale cítili jsme se tam příjemně.
Na úvod pozornost podniku sklenice španělského sektu a mistička tapenády ze sušených rajčat, miska s olejem a ošatka chleba. Vodovoda v lahvi s příběhem.
První chod - králíčí stehno - krásně doměkka připravené
Druhý chod - kuře prsa supreme s omáčkou Villeroy - výborné, snad nejlepší supreme co jsem kdy jedl
Třetí chod - pomalu pečený kohout - také velmi dobrý
K prvnim dvěma chodům svěží mladý Müller Thurgau z vinařství Bílek
, ke kohoutovi hutný Blauburger 2012 od Foukala z Rakvic.
Na závěr čokoládový dortík Forhaus.
Porce všech tří chodů velké neošizené, až byl trochu problém to sníst.
Možná bychom uvítali jeden z chodů lehčí...
Obsluha celou dobu pozorná sympatická.
Byli jsme velmi spokojeni a určitě se budeme rádi vracet.
.
Přidat komentář
makrela
+5
24.08.2014
0
Byli jsme pozváni na oslavu narozenin. Prostředí skvělé, velmi se líbí koncept restaurace zaměřený na Rakousko-Uhersko. Polévky (vývar a halaszle), steaky, živáňská a řízky vynikající, i přítel, který se jen tak něčeho nezalekne, byl zaskočen velikostí (pravda 300 gramového) řízku.
Vína jsem neochutnal, prý dobrá, mě chutnala okurková limonáda. V každém případě dobrá volba podniku.
Přidat komentář
Ferdinand
08.04.2014
200
Ta restaurace je mi také sympatická, interiér i koncept se mi líbí, přeji jim, aby se udrželi. Ale stavil jsem se tam na meníčko - a ouha, ouha! Vezměme to popořádku. Květákový krém je kuchařsky dost výzva - a tu byla nezvládnutá. Krému do krénovosti chybělo mnoho, chuťově květákový vývar není nic zvláštního a kuchař si s tím neporadil; mrkev v něm byla na svém místě, ale dochucení selhalo. Jako hlavní jídlo jsem si dal hovězí a těstoviny - samozřejmě tovární výroba, maso vpořádku, o omáčce se to dá říci také Ale i u meníčka - není to málo? Jako dezert mi přinesli klasický krémový věneček, od výrobků z velkocukráren se lišil jen větší velikostí a pozoruhodnou šetrností: aby se vešel do kalkulace, byla ho polovina. Vejpůl přeříznutý věneček, to jsem vlastně ještě nezažil. Moraské Zweigeltrebe buď stálo dlouho v otevřené lahvi, nebo, pravděpodobě je kupované v kanistrech a mají ho špatně šetřované. A nakonec espesso: už víckrát ne, bylo nakyslé - špatně mleté? laciný nákup? barista to neumí?
Dobrá, za Kč 120 denní menu nelze očekávat zázraky. Ale ta restaurace míří do zážitkové gastronomie, má pro to i předpoklady, takže podávat denní menu těžko rozlišitelné od toho 90 Kč standardu by neměla, škodí si. Nebo se tam vyměnil kuchař a i a la carte to bude stejné? Abych jenom nehaněl: i k tomu meníčku plátěné ubrousky a hezký servis.
Komentář -
magdu
(09.04.2014 11:52)
S dovolením jen podotknu, že nakyslá káva nemusí být na závadu - káva je sladká nebo kyselá podle způsobu pražení, podle oblasti, kde se pěstuje, a podle země původu. To, že se u nás preferuje káva sladší a jemnější je otázka gusta a ne kvality...
Zobraz všechny komentáře (2)
mefistoteles
+9
16.11.2013
0
Pracovní večeře s kolegy. Měl jsem to dost rozlítané a moc se nesoustředil, nicméně i tak pár postřehů. Interiér, jeho styl a členění se mi jednoznačně zamlouvá. Ač ultimativně moderní, je ozvláštněn mírně rustikálními dřevěnými povrchy, které v kombinaci s pohledovým betonem působí velmi příjemně. Kupodivu nepostrádá jistou útulnost. K jídlu pro mne na úvod hálaszlé, ze kterého jsem poněkud znejistěl. Pokud tohle bylo hálaszlé, tak co jsem to jedl dříve? Hustá, mírně pikantní zeleninová polévka s dvěma kousky ryb (kapr) a kusy kořenové zeleniny, dozdobená snítkou kopru. Rajčata a zelenina dominovala chuťově nad rybou. Byla velmi dobrá, ale čekal jsem něco úplně jiného. Jako hlavní chod Živáňská pečeně s grilovanou zeleninou a bramborem - vynikající. Grilovaná zelenina sestávala převážně (nebo výhradně?) z cukety, ale budiž odpuštěno. Identifikoval jsem lístky čerstvého tymiánu, bylinek bylo více. Různé druhy masa prostřídány červenou cibulí a kousky klobás. Upraveno "medium" a vynikající. K pití voda - restaurací s náležitým "okecáním" zvládnutý marketing vody. Aneb jak dobře prodat vodovodní vodu. Ale beru. Mají to dobře vymyšleno i s příběhem. Pivo Harrach výborné a v Brně jinde těžko dosažitelné (zde jsem ho ale nepil). Po společnost jsem objednal na úvod Znovín Classic Sekt Demi sec. Z mé strany sázka na jistotu, bohužel bych preferoval variantu brut. A ta nebyla. Dále "ještěrkové" Rulandské Bílé, pozdní sběr 2012. Označeno jako suché, ale zbytkový cukr v pozadí je znát. Šťavnaté, líbivé víno středního těla s pěknou dochutí. Vybráno, aby se líbilo všem, což se splnilo. Frankovka, pozdní sběr, barrique 2011 z Moravína byla vysloveně pro "modernisty", ve stylu "nového světa". Hutně působící víno s precizně a nemilosrdně odbouranou kyselinou, vůně a chuti ostružinové marmelády, střední tělo a spíše kratší dochuť. Ale pilo se velmi dobře. Pak jsem ještě vyzkoušel bílé Grand Cuveé, pozdní sběr 2011, suché a minerální, chutnalo mi velice. Ale než jsem ho vstřebal, dostihly mne povinnosti a večer pro mne skončil. Obsluha po počáteční upjatosti příjemná, i když nás posléze docela zanedbávala. Soudím, že jsme jim moc nesedli. Jsem v rozpacích, jak ji hodnotit. V pozdějších fázích večera, po mém odchodu, si kolegové údajně museli chodit říkat, co by ještě rádi.
Přidat komentář
abc
+1
05.10.2013
550
První návštěva Forhausu dopadla skvěle. Výborná drůbeží játrová paštika jako předkrm, pak hovězí veverka s restovanou kapustou a cibulovými bramborami (celé malé brambůrky s opečenou červenou cibulkou). I spolustolující si výběr - předkrm roastbeef z jídelního lístku a hlavní chod z nabídky nad jeho rámec, napsaný na velké tabuli - pochvaloval. K pití filtrovaná minerální voda ve stylové Forhaus láhvi a hlavně dobré španělské rozlévané víno za dobrou cenu. Musím také vyzdvihnout výborný domácí chléb dvojího druhu - s olivami a rajčaty -, který jsme jedli ještě teplý. Byl přinesen již jako couvert společně s dobrou domácí pomazánkou, máslem s mořskou solí a výborným olivovým olejem v mističkách (již v ceně, žádná směšná položka na účtu). Dezert a kávu jsme nechali na příště, čekala nás ještě tour v rámci Týdne kávy. Restaurace má každopádně také spodní - kavárenskou - část. Obsluha příjemná, pohotová, přitom ne přehnaně úslužná, jak to koneckonců ani nemám ráda.
Líbí se mi důraz na detail (včetně vyrytého názvu restaurace v nohách stolu). Budu proto jen doufat (a občas se o to osobně vynasnažím :-) ), aby restaurace vydržela mnohem déle než její nedávní předchůdci na této adrese.
Přidat komentář
Austin
+3
10.09.2013
460
Všichni čtyři jsme byli spokojeni jak s jídlem tak s vínem.
Obsluha nevyrušovala, ale na nic jsme nečekali.
Já si dal Tafelspitz, ten si totiž jen tak někde nedáte.
Byl vynikající, opravdu znamenitá Rakousko-uherská kuchyně.
Jídelní lístek velmi střídmě střižený, alespoň dlouho nevybíráte.
Vybrat víno taky nebyl problém, obsluha ochotně poradila.
Interiery výborné, je vidět do kuchyně, všude čisto.
Líbilo se.
Přidat komentář
8 hodnocení
31 osob
281
Přidat hodnocení restaurace
© 2014 Všechna práva vyhrazena. Vytvořil
Artax a.s.
, poslední aktualizace 26. 2. 2014
Naše další projekty:
etisky - digitální tisk
,
OSVÍTÍME VÁS
,
Firemní a osobní kalendáře
,
sCool Matematika
.
AKTUALITY
Nejsou žádné aktuality.
Seznam aktualit
REKLAMA
Kadeřnictví Michaela
Kadeřnický salon a solárium v centru Brna.
www.kadernictvi-michaela.cz