Uživatel: nepřihlášen
Počítadlo přístupů: 11160972
Vyhledávání:


restaurace
Faircafé
 
Rybářská 19
603 00 Brno - Staré Brno
Jihomoravský kraj
Česká republika
Přibližná poloha

Tel.:  +420 530513561
Fax: 
E-mail:  cafe@fairhotel.cz
URL:  www.fairhotel.cz
Počet míst:  60
Parkoviště:  ANO
Nekuřácká restaurace:  ANO
Nekuřácký salonek:  NE
Bezbariérový přístup:  ANO




Naše filozofie je jednoduchá. Chceme, aby se naši hosté výborně vyspali, najedli a zrelaxovali. Tomu jsme přizpůsobili veškerou nabídku i služby. Užijte si pobyt. Bez kompromisů. Místo honosných názvů Vám ve FAIRCAFE Restaurantu nabízíme chutná, lokální i cizokrajná jídla ze sezónních surovin. Vše čerstvé a kvalitní. Dobré jídlo doplňte o některé z našich vín, whisky či rumů a završte kvalitní kávou s domácím dezertem. Užijte si gurmánský zážitek. Do sytosti.

 
Otvírací doba:
• Pondělí 11:00-22:00
• Úterý 11:00-23:00
• Středa 11:00-23:00
• Čtvrtek 11:00-23:00
• Pátek 11:00-23:00
• Sobota 11:00-23:00
• Neděle 11:00-22:00
Kuchyně:
• Mezinárodní
 
Kreditní karty:

Stravenky:

nezadáno


Aktuality


Neuvedeny žádné aktuality.


Týdenní menu


Neuvedeno žádné týdenní menu.


Poznámky (diskuze) k restauraci


Neuvedeny žádné poznámky.

Přidat poznámku


Mobilní hodnocení




Hodnocení

Skrýt slovní hodnocení

Hodnocení uživatelů: (přidat nové hodnocení)
Hodnotil Datum Jídlo Pití Atmosféra Obsluha Útrata/1
nergal  Uživatel s více jak 15 hodnoceními restaurace
26.10.2017
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
1210
Moderní wellness Fair hotel se nachází jen kousek od bran brněnského Výstaviště na ulici, jejíž klid je pojištěn hned vedle stojící služebnou Policie České republiky. V moderním pojetí je zařízen i hotelový restaurant, který je rozdělen do dvou místností, z nichž každá je jiná. Vstupní část s barem se nese v duchu decentních šedo-modrých tónů, zatímco druhá část s krbem hýří paletou pestrých teplých barev s přírodními motivy. I osvětlení je proměnlivé. Jestliže vepředu jsou trubicové lustry, které jakoby vypadly z nějakého sci-fi seriálu, vzadu je světlo vedeno po obvodu místnosti lamelami a nástěnné malby jsou pak ještě zvýrazněny klasickými bodovkami. Celé provedení interiéru je z pohledu designu tak dokonalé, až to hraničí se sterilitou. Člověk jakoby sem nepatřil. Tento dojem zmírňuje přístup obsluhy. Dámy jsou neskutečně vstřícné, milé a usměvavé. Daří se jim mistrně balancovat na hranici mezi odtažitou profesionalitou a vynucenou pozorností, takže se host v jejich péči brzy cítí uvolněně a příjemně.
Pro svou návštěvu volím degustační a vinné menu. Začíná skleničkou jiskřivého italského prosecca a králičí tlačenkou s octovým vzduchem a nakládanou zeleninou. Už tento chod předznamenává věci příští a je jasné, že o skvělé zážitky nebude nouze. Jídlo se prezentuje velmi pěknou a dotaženou úpravou a vytříbenou chutí. Je opravdu zábava objevovat všechny ty tóny a podtóny, které se tady ukrývají, aniž by byla jakkoli narušena integrita celku. Nádhera! Ve skleničce se objevuje suché argentinské Chardonnay z Las Moras, následované vývarem z hovězí oháňky s petrželovými knedlíčky plněnými masem a zeleninou. Ochucení polévky je znamenité a plusem je i originální plněná taštička. Nicméně hlavní hřeb večera přichází až s hlavními chody. Tím prvním je pečený pstruh s černou čočkou, kořenovou zeleninou a mangem. K němu je naléván Ryzlink Vlašský od pana Volaříka a oboje je představení té nejvyšší úrovně. Kombinace ryba-čočka funguje až překvapivě dobře, kořenová zelenina pak dodává zemitost, mango zase kontrast a celé dohromady je to nezapomenutelný zážitek. Stejné a současně úplně jiné je to i s jelením hřbetem s pošírovanou hruškou, ostružinovou omáčkou a pečenou bramborovou kaší. Maso je famózní, omáčka dokonalá a pečená kaše je prostě unikátní. Stejně jako v předchozím případě i tady si jedna každá položka rozumí se všemi ostatními a dohromady vytvářejí harmonickou kompozici par excellence. A platí i to, co jsem uvedl už u předkrmu: neskutečně baví tohle jídlo objevovat. Zvláště, když ho podporuje skvostné červené francouzské víno Dulon Château Grand Jean Rouge Reserve. Závěr má podobu smažené zmrzliny s nadýchaným piškotem, čokoládovou pěnou a čerstvým ovocem. K němu je mi servírována stopečka portského Royal Opporto Ruby. Ani tady se z nastavené úrovně nijak neslevuje. Zbývá se rozloučit a dlouho, dlouho vzpomínat. Já k tomu loučení přidávám vynikající armagnac Prince d‘Arignac XO a jako tečku poněkud kyselé espresso Rebelbean.
Podtrženo, sečteno: Faircafé rozhodně stojí za návštěvu. Koneckonců ne náhodou je podnik zařazen mezi deset nejlepších restaurací v nezávislé expertní anketě Gourmet Brno 2017. Já za sebe mohu s tímto hodnocením jedině souhlasit.
1 hodnocení 1 osob
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
1210


Přidat hodnocení restaurace

© 2014 Všechna práva vyhrazena. Vytvořil Artax a.s., poslední aktualizace 26. 2. 2014
Naše další projekty: etisky - digitální tisk, OSVÍTÍME VÁS, Firemní a osobní kalendáře, sCool Matematika.
AKTUALITY
SUNSET RESTAURANT

Masarykova kuchyně
18.9. - 29.9.
Vážení hosté,
připravili jsme si pro Vás další gastronomickou akci, při které
budou naši kuchaři vařit jídla, jejichž základy byly položeny na
začátku minulého století, kdy tyto delikatesy připravovaly i naše
prababičky.

Předkrm
1ks Kachní játra s pikantní zeleninou
podáváné na domácím bílém chlebu 95 Kč

Polévka
0,2l Bramborová polévka
s hřiby a...

Seznam aktualit
REKLAMA
Kadeřnictví Michaela
Kadeřnický salon a solárium v centru Brna.
www.kadernictvi-michaela.cz