Uživatel:
nepřihlášen
Počítadlo přístupů:
13027249
Vyhledávání:
Novinky
Dnešní menu
Top 20
Seznam
Doporučit
Diskuzní fóra
Přidat restauraci
Vyhledávání
FAQ
Slovníček
Kontakty
restaurace
Faircafé
Rybářská 19
603 00 Brno - Staré Brno
Jihomoravský kraj
Česká republika
Přibližná poloha
Tel.:
+420 530513561
Fax:
E-mail:
cafe@fairhotel.cz
URL:
www.fairhotel.cz
Počet míst:
60
Parkoviště:
ANO
Nekuřácká restaurace:
ANO
Nekuřácký salonek:
NE
Bezbariérový přístup:
ANO
Naše filozofie je jednoduchá. Chceme, aby se naši hosté výborně vyspali, najedli a zrelaxovali. Tomu jsme přizpůsobili veškerou nabídku i služby. Užijte si pobyt. Bez kompromisů. Místo honosných názvů Vám ve FAIRCAFE Restaurantu nabízíme chutná, lokální i cizokrajná jídla ze sezónních surovin. Vše čerstvé a kvalitní. Dobré jídlo doplňte o některé z našich vín, whisky či rumů a završte kvalitní kávou s domácím dezertem. Užijte si gurmánský zážitek. Do sytosti.
Otvírací doba:
• Pondělí
11:00-22:00
• Úterý
11:00-23:00
• Středa
11:00-23:00
• Čtvrtek
11:00-23:00
• Pátek
11:00-23:00
• Sobota
11:00-23:00
• Neděle
11:00-22:00
Kuchyně:
• Mezinárodní
Kreditní karty:
Stravenky:
nezadáno
Aktuality
Neuvedeny žádné aktuality.
Týdenní menu
Neuvedeno žádné týdenní menu.
Poznámky (diskuze) k restauraci
Neuvedeny žádné poznámky.
Přidat poznámku
Mobilní hodnocení
Hodnocení
Skrýt slovní hodnocení
Hodnocení uživatelů:
(
přidat nové hodnocení
)
Hodnotil
Datum
Jídlo
Pití
Atmosféra
Obsluha
Útrata/1
nergal
26.10.2017
1210
Moderní wellness Fair hotel se nachází jen kousek od bran brněnského Výstaviště na ulici, jejíž klid je pojištěn hned vedle stojící služebnou Policie České republiky. V moderním pojetí je zařízen i hotelový restaurant, který je rozdělen do dvou místností, z nichž každá je jiná. Vstupní část s barem se nese v duchu decentních šedo-modrých tónů, zatímco druhá část s krbem hýří paletou pestrých teplých barev s přírodními motivy. I osvětlení je proměnlivé. Jestliže vepředu jsou trubicové lustry, které jakoby vypadly z nějakého sci-fi seriálu, vzadu je světlo vedeno po obvodu místnosti lamelami a nástěnné malby jsou pak ještě zvýrazněny klasickými bodovkami. Celé provedení interiéru je z pohledu designu tak dokonalé, až to hraničí se sterilitou. Člověk jakoby sem nepatřil. Tento dojem zmírňuje přístup obsluhy. Dámy jsou neskutečně vstřícné, milé a usměvavé. Daří se jim mistrně balancovat na hranici mezi odtažitou profesionalitou a vynucenou pozorností, takže se host v jejich péči brzy cítí uvolněně a příjemně.
Pro svou návštěvu volím degustační a vinné menu. Začíná skleničkou jiskřivého italského prosecca a králičí tlačenkou s octovým vzduchem a nakládanou zeleninou. Už tento chod předznamenává věci příští a je jasné, že o skvělé zážitky nebude nouze. Jídlo se prezentuje velmi pěknou a dotaženou úpravou a vytříbenou chutí. Je opravdu zábava objevovat všechny ty tóny a podtóny, které se tady ukrývají, aniž by byla jakkoli narušena integrita celku. Nádhera! Ve skleničce se objevuje suché argentinské Chardonnay z Las Moras, následované vývarem z hovězí oháňky s petrželovými knedlíčky plněnými masem a zeleninou. Ochucení polévky je znamenité a plusem je i originální plněná taštička. Nicméně hlavní hřeb večera přichází až s hlavními chody. Tím prvním je pečený pstruh s černou čočkou, kořenovou zeleninou a mangem. K němu je naléván Ryzlink Vlašský od pana Volaříka a oboje je představení té nejvyšší úrovně. Kombinace ryba-čočka funguje až překvapivě dobře, kořenová zelenina pak dodává zemitost, mango zase kontrast a celé dohromady je to nezapomenutelný zážitek. Stejné a současně úplně jiné je to i s jelením hřbetem s pošírovanou hruškou, ostružinovou omáčkou a pečenou bramborovou kaší. Maso je famózní, omáčka dokonalá a pečená kaše je prostě unikátní. Stejně jako v předchozím případě i tady si jedna každá položka rozumí se všemi ostatními a dohromady vytvářejí harmonickou kompozici par excellence. A platí i to, co jsem uvedl už u předkrmu: neskutečně baví tohle jídlo objevovat. Zvláště, když ho podporuje skvostné červené francouzské víno Dulon Château Grand Jean Rouge Reserve. Závěr má podobu smažené zmrzliny s nadýchaným piškotem, čokoládovou pěnou a čerstvým ovocem. K němu je mi servírována stopečka portského Royal Opporto Ruby. Ani tady se z nastavené úrovně nijak neslevuje. Zbývá se rozloučit a dlouho, dlouho vzpomínat. Já k tomu loučení přidávám vynikající armagnac Prince d‘Arignac XO a jako tečku poněkud kyselé espresso Rebelbean.
Podtrženo, sečteno: Faircafé rozhodně stojí za návštěvu. Koneckonců ne náhodou je podnik zařazen mezi deset nejlepších restaurací v nezávislé expertní anketě Gourmet Brno 2017. Já za sebe mohu s tímto hodnocením jedině souhlasit.
Přidat komentář
1 hodnocení
1 osob
1210
Přidat hodnocení restaurace
© 2014 Všechna práva vyhrazena. Vytvořil
Artax a.s.
, poslední aktualizace 26. 2. 2014
Naše další projekty:
etisky - digitální tisk
,
OSVÍTÍME VÁS
,
Firemní a osobní kalendáře
,
sCool Matematika
.
AKTUALITY
Nejsou žádné aktuality.
Seznam aktualit
REKLAMA
Kadeřnictví Michaela
Kadeřnický salon a solárium v centru Brna.
www.kadernictvi-michaela.cz