Uživatel: nepřihlášen
Počítadlo přístupů: 11229375
Vyhledávání:


restaurace
Černý orel
 
Velké náměstí 24
76701 Kroměříž
Zlínský kraj
Česká republika
Přibližná poloha

Tel.:  728566114
Fax: 
E-mail: 
URL:  http://www.cerny-orel.eu
Počet míst:  100
Parkoviště:  NE
Nekuřácká restaurace:  NE
Nekuřácký salonek:  ANO
Bezbariérový přístup:  NE


Restaurace - pivovar - penzion

 
Otvírací doba:
• Pondělí nezadáno
• Úterý nezadáno
• Středa nezadáno
• Čtvrtek nezadáno
• Pátek nezadáno
• Sobota nezadáno
• Neděle nezadáno
Kuchyně:
• Česká
 
Kreditní karty:

nezadáno
Stravenky:



Aktuality


Neuvedeny žádné aktuality.


Týdenní menu


Neuvedeno žádné týdenní menu.


Poznámky (diskuze) k restauraci


Neuvedeny žádné poznámky.

Přidat poznámku


Mobilní hodnocení




Hodnocení

Skrýt slovní hodnocení

Hodnocení uživatelů: (přidat nové hodnocení)
Hodnotil Datum Jídlo Pití Atmosféra Obsluha Útrata/1
nergal  Uživatel s více jak 15 hodnoceními restaurace
10.07.2015
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
763
Restaurace, pivovar a penzion Černý orel se nachází v samém centru města Kroměříže na hlavním Velkém náměstí. Interiér je rozčleněn do několika sekcí, které jsou odděleny v přední části stupni a ve střední a zadní části jsou to samostatné místnosti, nazývané Židovna a Pivní lékárna. Ve vnitrobloku je i zahrádka, izolovaná od ruchu velkoměsta se specifickou atmosférou. V patře se pak nachází ještě kuřácký bar Něžný barbar. Dominantou podniku, která upoutá hned při vstupu, je pivní varna, kde při troše štěstí je možné vidět sládka vařit pivo. Dřevěné broušené podlahy, stoly a židle z masivu a množství dalších pivovarnických propriet stylově dotvářejí celkovou atmosféru. Za zmínku stojí i osvětlovací tělesa, především kovová monstra v Židovně. Obsluha je seriozní, sympatická a rychlá, ale občas není na place moc vidět. K pití zkouším místní stejnojmenné 11° pivo napřed v provedení tmavém, které je vařeno z českého, mnichovského, karamelového a barevného sladu a na jazyku se projevuje karamelovými a kávovými tóny. Poté přecházím na 11° světlý ležák, plné a lehké chuti s jemnou hořkostí na konci. Jídelní menu startuje pečená paprika plněná kozím sýrem s rukolovým pestem a opečenou celozrnnou bagetkou. Krásná úprava na talíři předznamenává delikátní a harmonickou chuť. Všechny složky spolu krásně souzní, žádná nevystupuje do popředí, ale ani na jednu se hned tak nezapomene. Je to nádhera a prvotřídní vstupenka do gastronomického ráje. Jako hlavní chod jsem zvolil filet z candáta se špenátovými bramborami a smetanovou omáčkou. I v tomto případě to na talíři vypadá velmi pěkně, přitom je to prosté a nekomplikované, bez zbytečného kouzlení. Ryba je skvěle připravena, brambory se špenátem jsou výborné a smetanová omáčka to celé obaluje jemností a uhlazuje všechny ostré hrany. Grilovaný pomeranč je vychytávka navíc a funguje víceméně jako zajímavá dekorace, než že by přinášel nějaký chuťový zážitek. Každopádně celek je opět vyvážený a harmonický. Závěr obstarává domácí cheesecake s omáčkou z lesního ovoce, cappuccino a 15letý stářený rum Malteco z Guatemaly. Dezert je po předchozích výtečných chodech už trochu zklamáním, i když rozhodně není špatný. Káva je silná a dobrá. Rum je sametový a zapamatovatelné jsou především čokoládové tóny. Černý orel v Kroměříži nezklame žádné srdce gurmána a rozhodně stojí za návštěvu.
certak_cz +1  Uživatel s více jak 5 hodnoceními restaurace
26.06.2010
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
210
Naše asi 4. návštěva, podruhé s večeří. Velmi příjemné a stylově zařízené moderní prostředí. K večeři - 1. Vepřová kotleta na ragů z bílých fazolí a slaniny, sázené vejce, šťouchané brambory, smažená cibulka 180,-; 2. Vepřová kotleta marinovaná, pivovo-medová marináda, zapečený bramborovo-smetanový dortík, grilovaná zelenina 160,-. K pití místní polotmavá 12° 28,- a světlé pivo Černý orel 11° 23,-.
Nebudu to rozebírat po částech, celá krmě tvořila velmi harmonickou a osobitou záležitost chutí a vůní a navíc to parádně vypadalo, podobně jako při minulých návštěvách. Velmi mohu doporučit místní speciality na pivu, či s pivní omáčkou - naprostá fantazie.
Pivo - zcela jistě patří mezi poctivou česko-moravskou špičku, jen blázni zůstávají u naprosto prázných a falešných piv typu "G".
Celkově naprosto vynikající jídlo a pití. Drobnou chybičkou obsluhy bylo, že když jsme přišli a usadili se ve dvoře na zahrádce, tak si nás dost dlouho nikdo nevšiml a pro jídelní lístky jsem musel vyrazit sám, ale budiž jim tento nedostatek odpuštěn. Jinak už byla obsluha rychlá a velmi milá. Díky, vrátíme se :-)

Komentář - Marake Certifikovaný uživatel Uživatel s více jak 15 hodnoceními restaurace (28.06.2010 09:33)
Nevím, jestli bych dal obsluze plný počet, když bych si musel sám zajít pro jídelní lístek ;-)
2 hodnocení 3 osob
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
394


Přidat hodnocení restaurace

© 2014 Všechna práva vyhrazena. Vytvořil Artax a.s., poslední aktualizace 26. 2. 2014
Naše další projekty: etisky - digitální tisk, OSVÍTÍME VÁS, Firemní a osobní kalendáře, sCool Matematika.
AKTUALITY
SUNSET RESTAURANT

SVATOMARTINSKÉ HODY
7.11. - 14.11.
Vážení hosté,
rádi bychom vás pozvali na tradiční české speciality typické pro toto
období. Připravíme pro vás pokrmy z hus a kachen s tradičními
přílohami. Budete mít také možnost ochutnat první mladá vína
ročníku 2018. Letošní Svatomartinská vína budeme otevírat podle
tradice v neděli11.11. v 11:00 hod.

Předkrm
100g Kachní játra pečená v sádle s rozmarýnem
...

Seznam aktualit
REKLAMA
Kadeřnictví Michaela
Kadeřnický salon a solárium v centru Brna.
www.kadernictvi-michaela.cz