Uživatel: nepřihlášen
Počítadlo přístupů: 11161159
Vyhledávání:


restaurace
Castellana Trattoria
 
Novobranská 4
602 00 Brno - Střed
Jihomoravský kraj
Česká republika
Přibližná poloha

Tel.:  +420 774421400
Fax: 
E-mail:  info@castellana.cz
URL:  http://www.castellana.cz/
Počet míst:  0
Parkoviště:  ANO
Nekuřácká restaurace:  NE
Nekuřácký salonek:  NE
Bezbariérový přístup:  NE




Místo, kde dostanete tradiční italské speciality, čerstvé ryby, domácí těstoviny a kvalitní víno.

 
Otvírací doba:
• Pondělí 11:00-23:00
• Úterý 11:00-23:00
• Středa 11:00-23:00
• Čtvrtek 11:00-23:00
• Pátek 11:00-23:00
• Sobota 12:00-22:00
• Neděle 11:30-16:00
Kuchyně:
• Italská
 
Kreditní karty:

Stravenky:

nezadáno


Aktuality


Neuvedeny žádné aktuality.


Týdenní menu


Neuvedeno žádné týdenní menu.


Poznámky (diskuze) k restauraci


Neuvedeny žádné poznámky.

Přidat poznámku


Mobilní hodnocení




Hodnocení

Skrýt slovní hodnocení

Hodnocení uživatelů: (přidat nové hodnocení)
Hodnotil Datum Jídlo Pití Atmosféra Obsluha Útrata/1
Medy +1  Uživatel s více jak 15 hodnoceními restaurace
15.06.2016
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
498
Restaurace má velmi příjemné a pěkné prostředí. Velmi svěží a italské. Obsluha milá. Trochu mě zklamalo, že zde neměli a ani k jídlu nedonesli ubrousky. Jeden ubrousek vám musí stačit na celé menu. To stejné příbor, po snědení předkrmu mi číšník nechal stejný příbor i k hlavnímu chodu. Takže trochu zklamání... Jídlo bylo dobré. Potěšilo mě, že nám na stůl dali italský chléb, pečený přímo v restauraci. Jak je u nás zvykem, některé rádoby italské restaurace v ČR za tento standard jinde ve světě chtějí zaplatit, zde se mi líbilo, že se ctí světový standard a je to pozornost podniku. Předkrm Bruschetta s parmskou šunkou, mozzarellou a rajčaty byla velmi dobrá, i zeleninový salátek k ní byl skvěle dochucený. Přítelkyně si dala spaghetti carbonara a velmi si je chválila. Já si jako hlavní chod objednal Grigliatu (kombinaci několika mořských ryb a plodů). Pochutnal jsem si, ale zase až tak úplná bomba to nebyla. a opět mě vadilo, že když mi na talíři donesli neoloupané krevety, dají mi k tomu i mísu s vodou a citronem nebo alespoň ubrousky na utření rukou po snědení krevet. Na to, že to bylo jedno z nejdražších jídel, tak jsem čekal víc. Naopak velmi musím pochválit kávu. Blya luxusní :-) A samozřejmě domácí limonádu :-) Celkový dojem je velmi dobrý, i když pár vad na kráse to mělo.
sunny79 +13  Uživatel s více jak 10 hodnoceními restaurace
24.06.2015
Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
500
Restauraci jsme navštívili jako součást team buildingu. Obsluha byla příjemná, i když pán měl někdy trošku dětinské vtipy. Ale byl milý a ochotný.
Téměř všichni (až asi na 3 vyjímky) jsme si objednali filet pražmy. K rybě byla na výběr příloha, takže většina si objednala buď pečenou bramboru nebo grilovanou zeleninu. Porce jednoho jídla stála 320Kč.... což je trochu více, ale pokud se jedná o rybu nebo dary moře, můžeme vyšší cenu očekávat.
Z čeho jsme všichni byli v šoku, byla porce. Na talířku nám přistálo poloviční filé o rozměrech asi 14x4cm, které bylo cca 0.6cm silné. Řekla bych, že to byla spíše předkrmová porce.
Všichni jsme se shodli na tom, že kuchyně zřejmě neočekávala tak velkou objednávku pražem, tak prostě rybí porci rozdělila na dvě. A každý dostal poloviční porci. Nedovedu odhadnout, ale myslím, že ryba neměla ani 100 gramů.
Všichni jsme byli po večeři hladoví, takže jsme se dojídali chlebem s olivovým olejem a samozřejmě bez vyjímky si dali dezert.
V restauraci jsem byla i dříve, takže bych ji doporučila spíše pro menší skupinku lidí. Myslím si, že za ty peníze, jsou v Brně i lepší restaurace.
mefistoteles +3  Certifikovaný uživatel  Uživatel s více jak 15 hodnoceními restaurace
20.06.2015
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
1050
Chtěli jsme pohodu a opravdu dobrou večeři. A dostali jsme to. Prostředí působí v rámci možností velmi autenticky, jen chyběla pod okny tiše plynoucí Tibera. Atmosféra příjemně uvolněná. Obsluha uvolněná, neformální a příjemná stejně jako prostředí, ale občas na nás zapomínala. Na začátek večera skoro 40 let starý moselský ryzlink, který jsem personálu den předem dodal já. Postarali se o něj dobře. Na úvod "Itálie na stole", tedy sušená masa nakrájená s pečlivostí histologické laboratoře, Parmigiano Reggiano, domácí pečivo. Pro "Primi" jsme sáhli do nabídky mušlí. Šafránové risotto se slávkami, slávky gratinované s chlebonou strouhankou a ančovičkymi a spagetti se slávkami a chilli. Vynikající. Zapíjeno vínem zvoleném na doporučení obsluhy (nikdy dříve jsem o něm - o odrůdě neslyšel a jméno bohužel zapoměl). Plné bílé víno bledé barvy a výrazně ovocité vůně po bílém ovoci. V chuti nižší kyselina a zvláštní tóny připomínající máslo. Úplně bych nesouhlasil, že je to typické víno k mušlím, ale bylo vynikající. Následovaly "Secondi". Pro dámy kalamáry, slávky, krevety v rajčatové omáčce, salát, pečivo. K tomu bílé víno z Basilicany, neochutnal jsem. Pro pány bistecca fiorentina z charolais, medium rare. Salát, grilovaná zelenina. Perfektní. O víno vzniknnul trochu boj. Původně zvolené Aglianico del Vulture bylo mladé víno temně rubínové barvy, vrstvené vůně černého ovoce a dřeva, plnějšího těla s krásnou tříslovinou a dobře patrným "dubem" v dlouhé dochuti. Bohužel se ukázalo, že ochutnávaná otevřená lahev je polední. Jako náhrada nabídnut Shiraz z Lazia - neuspokojivý. Měkké poddajné ovocité víno zanedbatelné třísloviny. Docela dobré, ale ne ke "krvavému masu", tak k popíjení na terase, klidně i k rybě. Kupodinu dražší než předchozí víno. Druhý pokus - Primitivo di Manduria přece jen o něco lepší, ale rozhodli jsme se ukrátit si jím pouze čekéní a k masu si dopít zbytek otevřeného Aglianica. Večeře uzavřena grappou z malvazie a muškátu. Vynikající, až nečekaně silné ovocné vůně, velmi hladký, dobře pitelný destilát. Dobré to bylo!
nergal +1  Uživatel s více jak 15 hodnoceními restaurace
16.03.2015
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
750
Castellana Trattoria je italskou restaurací, jež se nachází v samém centru Brna nedaleko jednoho z hlavních dopravních uzlů. Velikostí nevelký podnik sází na rodinnou atmosféru v duchu nejlepších italských tradic. Interiér je světlý, vyvedený v pastelových tónech s dominancí klasické bílé barvy a s jednoduchými dekoracemi. Vždy v restauracích oceňuji, když jsou už při příchodu založeny stoly, jako je tomu i tady. V brzkém odpoledni je restaurace prázdná, a tak je obsluha pohotově po ruce. Cítím se v jejich péči příjemně, přestože k úplné dokonalosti přece jen kousíček chybí. Jsou to drobné detaily a jsou plně vyváženy milým, usměvavým a vstřícným přístupem. Bezprostředně po usednutí je mi nabídnut džbánek s vodou. Vzápětí už se nese víno, i když z vinného lístku objednané Barbera d´Asti Merum se nenašlo a je mi proto nabídnuta náhrada v podobě Barbera d´Alba Giacomo Vico. V chuti je toto červené víno svěží s nádechem bobulového lesního ovoce, třešní, švestek a černého rybízu a s velmi příjemnou živoucí kyselinkou. Jako předkrm je servírována specialitka s názvem „Itálie na stole“, což je prkénko italských uzenin v kombinaci se sýrem Parmigiano Reggiano, který dozrával 30měsíců. K tomu pečivo a není mnoho, co řešit. Je to prostě vynikající chuťovka, jako stvořená před hlavní chod. Pro ten volím těstoviny podle pana majitele, tedy Tagliatelle alla Bellini s rajčatovou salsou, mozzarellou a bazalkou. Těstoviny mají dokonalou konzistenci ve stylu ani moc ani málo a jsou výborné. Trochu bojuji s rajčatovou salsou, na jejíž podtón si musím chvíli zvykat, ale jako celek hodnotím toto provedení jako velmi chutné. Následuje tiramisu a espresso značky LavAzza, které je servírováno v jednoduché formě se smetanou v nerezové konvičce. Samotný dezert je lahodný, jenom kakao je tak jemňoučké, že je kromě v ústech i všude kolem. Na odchodnou dávám jako digestiv stářený výběrový kubánský rum Metusalem Grand Riserva, jenž je krásně jemný a hladivý. Castellana Trattoria je výborná italská restaurace s atmosférou a lze ji jedině doporučit.
4 hodnocení 22 osob
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
622


Přidat hodnocení restaurace

© 2014 Všechna práva vyhrazena. Vytvořil Artax a.s., poslední aktualizace 26. 2. 2014
Naše další projekty: etisky - digitální tisk, OSVÍTÍME VÁS, Firemní a osobní kalendáře, sCool Matematika.
AKTUALITY
SUNSET RESTAURANT

Masarykova kuchyně
18.9. - 29.9.
Vážení hosté,
připravili jsme si pro Vás další gastronomickou akci, při které
budou naši kuchaři vařit jídla, jejichž základy byly položeny na
začátku minulého století, kdy tyto delikatesy připravovaly i naše
prababičky.

Předkrm
1ks Kachní játra s pikantní zeleninou
podáváné na domácím bílém chlebu 95 Kč

Polévka
0,2l Bramborová polévka
s hřiby a...

Seznam aktualit
REKLAMA
Kadeřnictví Michaela
Kadeřnický salon a solárium v centru Brna.
www.kadernictvi-michaela.cz