FajnšmekrFajnšmekr
Uživatel: nepřihlášen
Počítadlo přístupů: 11288117
Vyhledávání: Vyhledat

Novinky na Fajnšmekru za posledních 14 dní


Aktuality

Restaurace Popis
Nejsou zadány žádné aktuality.

Týdenní menu

Seznam restaurací s menu v týdnu 10.12. - 16.12.
Seznam restaurací s menu v týdnu 17.12. - 24.12.
  • Hostinec U Semináru
  • SUNSET RESTAURANT
  • Nové restaurace

    Název Čtvrť Město Charakter Hodnocení
    Není uvedena žádná nová restaurace.

    Nové hodnocení

    Skrýt slovní hodnocení
    Restaurace Datum Jídlo Pití Atmosféra Obsluha Útrata/1
    Pod Špilberkem 10.12.2018
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    386
    nergal Uživatel s více jak 15 hodnoceními restaurace: Restaurace Pod Špilberkem, jak už sám název napovídá, se nachází pod kopcem, na němž trůní tato slavná brněnská dominanta. Přestože před okny restaurantu je docela slušný provoz automobilů a dokonce i kolejových vozidel MHD, je uvnitř podniku docela klidno, nepočítám-li tedy hudební nonstop kulisu klasické spotřební pop-beatové úrovně. Interiér je rozčleněn na několik místností ve funkcích bar, jídelna, salónek. Oranžovo-hnědému kolorování se vymyká snad jen salónek, kde prim hraje zelená barva. Na podlaze je zátěžový koberec, stěny zdobí několik obrazů, zrcadel a televizních obrazovek, sezení je až na výjimky realizováno lavicemi s textilním čalouněním. Celek působí jednoduše a obyčejně, tak trochu bez nápadu.
    Obsluha je doslova standardní, ničím nevybočuje z klasických mantinelů běžného pohostinství. Zvládají sice pokrýt všechny služby, ale nenabízejí nic navíc, žádný úsměv, žádný zájem.
    Z jídelního lístku vybírám rozlévaný Sauvignon z Habánských sklepů, česnekovou polévku a kuřecí kung-pao s rýží. Víno, nejspíš z kategorie stolních vín, je obyčejné a má zvláštní, ne zrovna příjemnou, dochuť. Polévka je ryze průmyslový produkt bez osobitosti a bez čehokoli, co by upoutalo. Kung-pao už je na tom o mnoho lépe. Na talíři vypadá docela pěkně a kromě jisté „suchosti“ chutná nad očekávání dobře. Přidat trochu šťávy a spokojenost by hned poskočila o level výše. Káva na závěr je doslova hrůza, je slabá a špatná.
    Nemyslím si, že by restaurace Pod Špilberkem něčím přispívala k zvelebení gastrokultury v městě Brně. Podle mého názoru je to obyčejný podnik, kterých je na každém rohu dvanáct do tuctu. Neurazí, ale ani nenadchne.
    Zelená kočka 06.12.2018
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    355
    nergal Uživatel s více jak 15 hodnoceními restaurace: Grand restaurant Zelená kočka se nachází v brněnských Žabovřeskách naproti Sadům národního odboje, které mimo jiné ukrývají veleznámý klub Šelepka. První věc, která člověka přivítá po vstupu do restaurantu, je centrální bar se zákoutím na sezení, další prostory jsou pak na pravém a levém křídle. Pod okny jsou zvýšené stupně a stoly od zbytku restaurantu oddělují dřevěná zábradlíčka, která se snaží dát hostům pocit určité výjimečnosti a zajistit jim klid a intimitu. Osvětlení je tlumené a v kombinaci s tmavým nábytkem a podlahami inklinuje spíše k atmosféře ponurosti a stísněnosti.
    Tyhle pocity se snaží rozehnat sympatická obsluha, která funguje velice dobře a dává přesně to, co by člověk v podniku tohoto typu očekával: klid, uvolněnost, pohodu a rychlost. Na jemné finesy vrcholného servírování není tento podnik stavěný a myslím si, že to nikomu z hostů nevadí.
    K pití mám čepované Dalešice 11°, k jídlu pak papriku plněnou kuskusem s balkánským sýrem a moravskou klasiku - vepřového vrabce se zelím, bramborovým a karlovarským knedlíkem. Co se týče předkrmu je vpravdě originální a nápaditý, jen se pozastavuji nad pojmenováním, protože spíše než o plněné paprice je to o rozložené paprice, pokryté kuskusem. Nicméně je toto jídlo krásně kořeněné a výrazné. Kontrast kuskusu vůči paprice a sýru je velice zajímavý a neotřelý. Vepřový vrabec se zelím, cibulkou a dvěma druhy knedlíků je prostě a jednoduše famózní a není mu co vytknout. Svou návštěvu ukončuji výtečným espressem, které je silné a chutná skutečně náramně.
    Zelená kočka mě příjemně překvapila. Přestože prostředí není kdovíjak úžasné, jídlo jsem si bez výhrad užil.
    Mamut Pub 02.12.2018
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    519
    nergal Uživatel s více jak 15 hodnoceními restaurace: Mamut Pub & Café Bar je rozložen přes tři podlaží nedaleko hlavního brněnského nádraží. Jeho devízou, kterou uvítají především fandové pěnivého moku, jsou samovýčepní automaty na každém stole. Systém pak umožňuje sledovat na televizních obrazovkách nejen spotřebu piva u daného stolu, ale i porovnávat úroveň žízně mezi stoly navzájem. Interiér kulminuje od klasického sklepa, přes útulnou kavárnu až po moderní pub.
    Obsluha je pohotová a úslužná, přestože je možné si objednávat přes terminály, nedělá jim problém přijít se zeptat na výběr ke stolu s plným a komfortním servisem.
    V nedělním popoledni je podnik více prázdný než plný, takže se člověk může usadit, kde je mu libo. Já mířím do suterénního pubu, kde otvírám účet čepovanou Ryze hořkou Radegast dvanáctkou ze samovýčepního automatu. Jak úvodní položku svého jídelního setu volím oblíbený boršč, tady v provedení s kusem masa na kosti a tradiční zakysanou smetanou. Řešení jeto vskutku originální, a tak promíjím i lehce plytkou chuť, která má do typického boršče, jak ho znám a mám rád, přece jen poněkud daleko. Masová složka však jakékoli rozčarování hladce setře a odstřelí ho jako bezvýznamné. Pro hlavní chod vybírám medailonky z vepřové panenky se smetanovou omáčkou a lesními hřiby, kterým sekundují restované brambory se slaninou, česnekem a bylinkami, zapečené uzeným sýrem. Mohu čestně prohlásit, že tak vynikající přílohu jsem jakživo neměl. Zahanbit se však nedají ani ostatní položky. Pěkně připravené maso, které je dobře opečené, šťavnaté a skvěle dochucené si podává ruku s famózní omáčkou. Maximální spokojenost, při níž si v závěru chtě nechtě musím povolit opasek. Výborné espresso Piazza D´Oro, jemuž by slušelo lepší servírování, je plné a chuťově bohatě.
    Suma sumárum si z Mamut Pubu odnáším velmi dobrou zkušenost. Líbilo se mi tady, pochutnal jsem si a spokojený jsem i s tím, jak se tady o mě starali.
    U Zlatého Meče 29.11.2018
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    563
    nergal Uživatel s více jak 15 hodnoceními restaurace: Restaurace U Zlatého meče se nachází v samém centru Brna hned naproti obchodně-kulturního centra Velký Špalíček. Interiér prošel v nedávné době rekonstrukcí, při níž mimo jiné ze stěn zmizela ona nevzhledná žluto-hnědá „hospodská“ barva a prostory tím získaly o stupínek k dobru na atraktivitě. Meč, který dal restaurantu jméno, visí na jedné ze stěn v hlavní lodi, i když silně pochybuju, že je zlatý. Oproti dřívějšku každopádně působí interiér vzdušněji a vzdušněji. Zapracovat na ukrytí stolovacích potřeb a umístit vhodněji vinotéku, možná by byl celkový pocit z posezení zde ještě lepší.
    Obsluha je přes absenci na place, kdy je opravdu není skoro vůbec vidět, vcelku pozorná a zvládá služby v odpovídajícím standardu. Člověk zde neočekává bílé rukavičky, a také nic nad rámec běžného servisu nedostane.
    Svůj podvečerní set zahajuji grilovaným kozím sýrem na pečené červené řepě a rukolovém salátku, stříknutém balzamikovým octem a skleničkou rozlévaného červeného vína odrůdy Cabernet Sauvignon. Víno je hodně zemité s lehce hořkým nádechem, na který si musím jistý čas zvykat. Grilovaný sýr je tradiční, zajímavá je snad jen kombinace s červenou řepou, která funguje poměrně dobře. Následujícím chodem jsou čerstvé tagliatelle s grilovaným lososem, cuketou, smetanou, bazalkou a sýrem Gran Moravia. Kuchař se s tím nepáral, takže mám všechny kousky lososa na jedné straně a celkově mi úprava přijde hodně odbytá. Dojem nevylepšuje ani chuťový projev, těstoviny jsou nad očekávání hutné, těžké a lepivé, takže pod sebou pohřbí všechno ostatní. Ani losos celek neodlehčí, takže výsledkem je beztvará chuťová hrouda. Z dezertů je pouze čokoládový fondant, a protože na něj v dané chvíli nemám pomyšlení, končím s poměrně dobrou kávou LavAzza v kavárenském servírování.
    Restaurace U Zlatého meče mě ani nenadchla, ale ani nezklamala. Je přesně uprostřed v neutrální zóně, kdy nevím proč se sem vracet, ale současně marně pátrám po důvodu, proč bych se měl tomuto podniku vyhýbat. Takže ať se každý rozhodne sám za sebe, u mě to vychází na remízu.
    Hostinec U Dřeváka 20.11.2018
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    467
    nergal Uživatel s více jak 15 hodnoceními restaurace: Hostinec U Dřeváka se nachází v zrekonstruovaném suterénu činžovního domu. Otevřen byl v roce 2012 a za tu dobu se ještě nestihl pokrýt patinou opotřebovanosti, takže vybavení stále září novotou a čistotou. Interiér, sestávající ze dvou místností, je poměrně jednoduchý a ani s výzdobou si tady hlavu nikdo moc nelámal. Nicméně dojem je na první pohled dobrý.
    Horší už je to s obsluhou. Sezení u stolu mezi hosty a hlasitá zábava s přáteli není, podle mého, profesionální, o úctě k zákazníkům ani nemluvě. Jejich přístup při vyřizování objednávek a servírování jídla pak odpovídá tomuto modus operandi: lehce laxní, s výraznými prvky znuděnosti. Své si evidentně odslouží a víc po nich nikdo nemůže chtít. Omlouvá je snad jen to, že v době mé návštěvy je hostinec téměř prázdný.
    Vstupní položkou mého gastro setu je na hladinku čepované pivo Rathausbier z malopivovaru Moravia. Upřímně, nejsem zastáncem těchhle odlaďovaných a „navoněných“ piv, ale pít se koneckonců dá. Druhou položkou je paštika z kachních jater s brusinkovou redukcí, nakládanou cibulkou a opečenými toasty. Úprava na talíři fádní, chuť mdlá. Opravdu tu není nic, k čemu by stálo se ve vzpomínkách vracet. A bohužel lepší to není ani s vyzrálým hovězím rump steakem s lehkým salátkem a opékanými bramborami s petrželkou. Ani v tomto případě si kuchař s úpravou velké starosti nedělal, člověk by z toho dokonce usuzoval na jistou míru nezájmu dát hostům to nejlepší možné. Obsluha se mě při objednávce nezeptala na propečenost steaku, a tak dostávám maso, které je napůl cesty mezi rare a medium. Nemám s tím problém. S čím ale problém mám je podivný chuťový projev, zabíhající do tónů, které mi nejsou zrovna dvakrát libé. Lehký salátek má podobu několika snítek polníčku, a tak čest pokrmu zachraňují opečené brambory. Ty mi opravdu chutnají. Bezejmenné espresso s kapucínkem v plastu je standard bez přidané hodnoty.
    Hostinec U Dřeváka bohužel nepotvrdil očekávání do něj vkládaná a prezentoval se úrovní slabší než průměrnou. Nenapadá mě jediný důvod, proč by se sem člověk měl vracet.
    Pizza Toscana 16.11.2018
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    260
    nergal Uživatel s více jak 15 hodnoceními restaurace: Pizzerie a penzion Toscana se nachází v brněnské městská části Černá Pole u parku Stanislava Krátkého. Interiér je na první pohled nevzhledný, klaustrofobický a neútulný, snad jedině zimní zahrada tento negativní dojem trochu upravuje směrem k větší návštěvnické vstřícnosti. Bílá koženka sedaček se sice snaží rozehnat pochmurnost zbytku podniku, ale nedá se říct, že by se jí to dařilo. Miniaturní stolky, zaskládaný bar a podivná výzdoba stěn už jen korunuje nepříliš povedený designérský záměr.
    Obsluha sice postrádá některé základní profesní návyky, ale je vstřícná při mém požadavku na objednávku a la carte i v době podávání obědových meníček, což poznámka v jídelním lístku striktně vylučuje.
    Začínám skleničkou bílého rozlévaného vína, které sice má k ideálnímu vychlazení daleko, ale alespoň je servírováno v pěkném skle a ani chuťově to není žádná katastrofa. Dostávám k němu i džbánek kohoutkové vody s citronem zdarma. Jídelní set otevírá česnečka s vejcem, šunkou, sýrem a krutony. Ingredience jsou servírovány sólo a nebýt polévka jen vlažná, možná bych ji i ocenil jako vcelku dobrou. Bohužel nízká teplota jí ubírá body z celkového dojmu. Pizza Giovanni, jejímž základem je namísto tomatového suga smetana a ingredience tvoří listový špenát, mozzarella, kuřecí kousky a kukuřice, je jedním slovem bída. Korpus je jen lehce ohřátý, chuchvalce špenátu studené a celkově je pizza absolutně bez chuti. Kuchyni se podařilo stvořit dokonale sterilní „amarounový“ produkt, který se vůbec nedotkne chuťových pohárků a nezbude na něj jediná vzpomínka. Reputaci se snaží zachránit káva z dílny Pascucci, jenže ani ona díru do světa neudělá.
    Na základě této zkušenosti a přes veškeré vynaložené úsilí nemohu Pizzerii Toscanu doporučit žádnému milovníkovi dobrého jídla. Pro mě byla návštěva silným zklamáním.
    Modra Ruze 11.12.2018
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    174
    Medy +1 Uživatel s více jak 15 hodnoceními restaurace: Po rekonstrukci velice hezké a příjemné. Dobré pivo. Co se týká vína, tak obsluha moc nezná odrůdy. Při dotazu, jaké mají červené byla odpověď, že Cabernet. Při dotazu jaký, zda Sauvignon či Moravia, slečna vůbec nevěděla a musela se jít podívat. K jídlu jsme si dali kuřecí stripsy, americké brambory, grilovaný hermelín, klobásu a rump steak. Kuřecí stripsy velice průměrné. Přesmažené ve fritovacím hrnci. Velice suché. Klobása také průměrná. Hermelín docela dobrý, dobře tekoucí. Rump steak dobře dochucený. Zklamání z toho, že bylo naúčtováno o jedno pivo více, než jsme měli. Jediný z nás pil pivo Poutník (měl 3 kousky). Na konci zbyl ještě jeden. Bohužel toto zde platilo kdysi a úplně to nezmizelo. Takže pokud sem, pořádně si hlídejte, co vypijete a projíte.
    SAMOVAR - Ruská restaurace 09.11.2018
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    320
    makrela Uživatel s více jak 15 hodnoceními restaurace: Návštěvou restaurace jsem si chtěl připomenout dovolenou strávenou na zájezdu do Ruska, kde jsme se stravovali především v bufetech nazvaných "stolovaja".
    Prostředí se za léta nezměnilo, snaživá zdobnost navozuje atmosféru autentické ruské jídelny.
    Úvodní soljanka byla na první pohled výrazně bohatší než v petrohradské jídelně, ale chuťově se příliš nelišila, každopádně dobrá.
    Chutnaly i bliny s kaviárem, samozřejmě nepravým, Na závěr chalva.
    Tradiční kvas mi ocením vždy.
    Celkově spokojenost, chtěl bych jen zkrátit interval návštěv této restaurace na méně než několik let, abych ochutnal více z nabídky.
    8 hodnocení 9 osob
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    358


    © 2014 Všechna práva vyhrazena. Vytvořil Artax a.s., poslední aktualizace 26. 2. 2014
    Naše další projekty: etisky - digitální tisk, OSVÍTÍME VÁS, Firemní a osobní kalendáře, sCool Matematika.
    AKTUALITY
    Nejsou žádné aktuality.

    Seznam aktualit
    REKLAMA
    Kadeřnictví Michaela
    Kadeřnický salon a solárium v centru Brna.
    www.kadernictvi-michaela.cz