FajnšmekrFajnšmekr
Uživatel: nepřihlášen
Počítadlo přístupů: 10972347
Vyhledávání: Vyhledat

Novinky na Fajnšmekru za posledních 14 dní


Aktuality

Restaurace Popis
Restaurace Líšeňský pivovar
12.4. - 12.5.
2. ročník Líšeňský Pivní Festival
SUNSET RESTAURANT
17.4. - 28.4.
Steakové dny

Týdenní menu

Seznam restaurací s menu v týdnu 16.4. - 22.4.
  • Hostinec U Semináru
  • Hotel Arkáda
  • La Bouchée
  • Restaurace Áčko
  • Restaurace Líšeňský pivovar
  • SUNSET RESTAURANT
  • Nové restaurace

    Název Čtvrť Město Charakter Hodnocení
    Není uvedena žádná nová restaurace.

    Nové hodnocení

    Skrýt slovní hodnocení
    Restaurace Datum Jídlo Pití Atmosféra Obsluha Útrata/1
    Pavillon Restaurant 17.04.2018
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    2278
    nergal +1 Uživatel s více jak 15 hodnoceními restaurace: Od mé poslední návštěvy tady se kromě jiného změnil i samotný režim fungování podniku, když v době mezi 15-17 hodinou mají omezený provoz kuchyně. V praxi to znamená, že v této době Pavillon funguje v podstatě jen jako kavárna, kde se vaří jen tehdy, když si návštěvu člověk předem domluví. I díky tomu sem přicházím s již pevně daným výběrem toho, co budu jíst, a variace se připouštějí jen v otázce pití. Na druhou stranu to také znamená, že personál je už na můj příchod nachystaný, a tak můžeme bez prodlení přistoupit k vlastnímu degustování. Vybral jsem si totiž místní pětichodové degustační menu a k němu ještě přidávám snoubená vína.
    Vše zahajuje sklenička prosecca, domácí pečivo s čerstvě našlehaným máslem a minerálka San Pellegrino. Amuse bouche má podobu jednohubkového salátku, kde hlavní položku tvoří červená řepa. Poté už přichází na řadu netradičně řešený krevetový koktejl se salátkem Little Gem, celerovo-pomerančovým chutney a koňakovým marinováním. Do vinné sklenky je naléván Sauvignon z vinařství Fabiq. Pěkné, jednoduché, chuťově výborné. Dalším chodem je zeleninový vývar s hráškem, karotkou a chřestem. Přestože na vývary v jakékoli podobě moc nejsem, tady si ho užívám, především díky zajímavé kombinaci zeleniny, která dává polévce její nezaměnitelný výraz. Následující řečtí ráčci se špenátovou cannellone, hráškem a bisque omáčkou jsou ovšem nad všechna očekávání. Krásně jemné, delikátní a perfektně zkombinované. Když k tomu připočtu ještě i výborné oranžové víno Stapleton & Springer Orange z odrůdy Pinot Noir, je to zážitek par excellence. Samozřejmě vrchol je teprve přede mnou. Všechno, co mi doposud bylo předloženo, mě totiž mělo navnadit na grilované jehněčí kotletky, obalené v medvědím česneku a doplněné zámeckými bramborami. Už od pohledu je to krása na talíři. Když pak ochutnám, jsem ztracen. Tohle je bez pochyby malý kulinářský zázrak. Opět je tady fantastické prolínání tónů jednotlivých položek, které spolu nádherně spolupracují na celkovém výsledném dojmu. Ten ještě navíc skvostně podporuje a pozvedá k absolutní dokonalosti španělské víno Marqués de Riscal Rioja Reserva. Tohle červené cuvée je v chuti neskutečně plné a bohaté s famózním harmonickým závěrem. Zbývá dezert, kterým je makronka se zeleným ječmenem, hráškem, bílou čokoládou a jedlou hlínou. K tomu je servírováno sladké Castello di Quarceto Chianti Classico. A jak už to často bývá, pod dojmem předchozího maximálního zážitku, tento poslední chod už tolik neohromí, a to i přesto, že stále je to vysoký chuťový nadstandard. S Pavillon Restaurantem se loučím stylově stopečkou prémiového koňaku Hennessy XO, jehož cena představuje lepší oběd v běžné restauraci. Ale kdo by na to po takové pětichodové parádě koukal…?
    La Bouchée 13.04.2018
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    1464
    nergal +1 Uživatel s více jak 15 hodnoceními restaurace: Návrat do La Bouchée po čtyřech letech se nese ve znamení komorní narozeninové oslavy a hned zkraje mě zde vítá jedno nemilé překvapení, kterým je výpadek platebního terminálu, a tedy nemožnost platit jinak než hotově. Snad je to proto, že je pátek třináctého… Každopádně jsem rozhodnut nedat si zkazit náladu.
    Uvítání i vstupní ceremoniál obsluhy je prvotřídní a bez poskvrnky. Jejich vystupování je distingované, znalosti bohaté a servis profesionální. Po celý večer z tohoto scénáře ani malinko nesleví, za což jim patří blahopřání i poděkování. Na úvod je mi bez ptaní nalévána filtrovaná voda a nabídnut aperitiv ve formě italského prosecca.
    Z jídelního lístku vybírám pětichodové degustační menu včetně snoubených vín. Představení začíná tatarákem z tuňáka, doplněným avokádem, sezamem a salátkem, ve vinné sklence mám Ryzlink rýnský od Sonberka. Je to jednoduché a chutné, bez velkého čarování se jde rovnou na věc, a to je koneckonců přesně podle mého gusta. Následuje krém ze zeleného chřestu, k němuž je naléván zástupce francouzských vín Poully Fume Sauvignon. Jak krém, tak víno mají jedno společné, totiž zcela mimořádný sametový projev ve své základní struktuře. Připočtu-li k tomu hladivé hedvábné podtóny u jednoho a jiskřivou svěžest u druhého, je zaděláno na vydařený zážitek. Z toho neslevuje ani další chod, kterým je křupavé trhané kachní maso s rukolou, mangem a piniemi. Společnost mu dělá Blanc de Pinot Noir z vinařského domu Stapleton & Springer. Jestliže jsem u předchůdce mluvil o sametovosti, tady bych zmínil spíše opačný dojem: drsnou a výraznou chuťovou linku, která táhne pokrm do dimenzí, které jsem si doposud nedokázal snad ani představit. Upíjejíce poslední doušky vína, zjišťuji, že jsem se naladil na stratosférickou vlnu vysokých očekávání věcí příštích. Vrchol večera má podobu steaku z hovězí svíčkové s foie gras, špenátem, gratinovanými bramborami a lanýžovou omáčkou. Someliérka k němu přináší druhého zástupce vinařství Stapleton & Springer, tentokráte se jedná o červený Pinot Noir s názvem Roučí a musím přiznat, že výběr se jí opravdu povedl. Koneckonců je těžké si představit lepší kombinaci už proto, že steak, jatýrka, špenát a lanýžová omáčka jsou něco jako gurmetský sen, který se dotýká těch nejvyšších pater kulinářského nebe. Nejenom, že to na talíři krásně vypadá, ale provedení a sladěnost jednotlivých položek prostě nemá chybu. Za tohle je pět hvězd opravdu málo. Rebarborový koláč s jahodový sorbetem, doprovázený druhým Ryzlinkem rýnským, tentokrát od Gotberga, je už jen takovým zklidněním rozbouřeného moře exponovaných zážitků. Spolu s výborným espressem a rumovým digestivem Diplomatico Reserva Exclusiva je to ta správná tečka za nesmírně povedeným degustačním večerem v La Bouchée.
    Restaurant si vskutku zaslouží, abych pro jeho hodnocení použil jen samé superlativy.
    SUNSET RESTAURANT 15.04.2018
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    900
    Malinaostina +1: Opět jsem se vydala do dalšího podniku v Brně. Tentokráte do ibc a restaurace Sunset. Na tuto restauraci mě přivedla anketa Zlatý kuchař na FB. Šéfa kuchyně znám z Dobrého rána a časopisů. Proto jsem byla zvědavá co se tady vaří. Slečna v obsluze byla víc než příjemná.Měla jsem tresku a můj doprovod panenku. Vše bylo skvělé a krásné. Doporučuji.
    3 hodnocení 6 osob
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    1547


    © 2014 Všechna práva vyhrazena. Vytvořil Artax a.s., poslední aktualizace 26. 2. 2014
    Naše další projekty: etisky - digitální tisk, OSVÍTÍME VÁS, Firemní a osobní kalendáře, sCool Matematika.
    AKTUALITY
    Restaurace Líšeňský pivovar

    2. ročník Líšeňský Pivní Festival
    12.4. - 12.5.
    2. ročník Líšeňský Pivní Festival
    12.5.2018 od 13:00

    V květnu slavíme výročí nové éry Líšeňského pivovaru a to s sebou nese 2. ročník Líšeňského Pivního Festivalu !!!

    Účastníci z řad pivovarů kromě LP:
    Pivovar Bizon - Čižice (Plzeňsko)
    Beskydský pivovárek - Ostravice
    Duck & Dog - Rajhrad
    Nachmelená opice - Krnov
    Kyjovský pivovar - Kyjov
    Pivovar Tišnov...

    Seznam aktualit
    REKLAMA
    Kadeřnictví Michaela
    Kadeřnický salon a solárium v centru Brna.
    www.kadernictvi-michaela.cz