FajnšmekrFajnšmekr
Uživatel: nepřihlášen
Počítadlo přístupů: 10859304
Vyhledávání: Vyhledat

Novinky na Fajnšmekru za posledních 14 dní


Aktuality

Restaurace Popis
Restaurace a penzion Hodůnka
19.1. - 18.2.
KALENDÁŘ AKCÍ ZIMA/JARO 2018
SUNSET RESTAURANT
30.1. - 10.2.
Staročeská kuchyně
SUNSET RESTAURANT
14.2.2018
Den Sv. Valentýna
Hotel Arkáda
14.2. - 18.2.
Valentýnské snoubení jídla a vína
Restaurace Líšeňský pivovar
17.2. - 18.2.
Pivovarský ples na Líšeňském Ďělňáku

Týdenní menu

Seznam restaurací s menu v týdnu 22.1. - 28.1.
  • Hostinec U Semináru
  • Hotel Arkáda
  • La Bouchée
  • Noem Arch Restaurant
  • Restaurace Áčko
  • Restaurace Líšeňský pivovar
  • SUNSET RESTAURANT
  • Nové restaurace

    Název Čtvrť Město Charakter Hodnocení
    Continental Hotel Veveří Brno restaurace
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení

    Nové hodnocení

    Skrýt slovní hodnocení
    Restaurace Datum Jídlo Pití Atmosféra Obsluha Útrata/1
    U Malchrů 17.01.2018
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    360
    LukeW +4: Večerní posezení s kamarády u příležitosti narození potomka jednoho z nich. Pivo si vesměs všichni pochvalovali (Kozel na několik způsobů), k jídlu žebra, obložené topinky a "škvarkovka," vše v pořádku. Co naopak nebylo v pořádku byla obsluha. Familiární oslovení: "Co to bude, kluci?" při každé objednávce nám samozřejmě nevadilo, ale protivné, až jako kdybychom obtěžovali, chování pana číšníka už ano. Každý nápoj v podstatě "hozen" na stůl, číšník několikrát přivoláván, abychom si mohli objednat, kolem desáté už nám bylo několikrát naznačeno abychom už pomalu dopíjeli. Proč píšete v lístku, že je jídlo je možné objednat do 21:30, když už ve čtvrt na deset nám bylo řečeno, že kuchyně je zavřená? Třešničkou na dortu byl dotaz pana číšníka při placení kartou: "Nechcete to nějak zaokrouhlit?" To už jsem se musel pousmát a skutečně odpovědět: "Ne ne, nechte to tak." Takže kvůli obsluze už ne, zkuste je poslat do nějaké restaurace podobného typu blíže k centru, třeba jim to otevře oči. P.S. Já žertem před odchodem: "Dáme ještě jednoho na cestu?" Pan číšník velmi nevrle: "Já už jsem tady ale s poslední objednávkou byl před půl hodinou." Já už vážněji: "Taky nikdo neřekl, že tady." :)
    Mazaný anděl 16.01.2018
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    431
    nergal Uživatel s více jak 15 hodnoceními restaurace: Restaurant Mazaný anděl si našel strategickou pozici v centru Brna na Šilingrově náměstí v přízemí několikapatrové budovy. Před podnikem je prostor pro letní zahrádku, která je teď v zimě očesaná na nezbytně nutnou míru pro potřeby kuřáků. Vnitřní prostory tvoří jedna podlouhlá místnost s galerií a salónek ve sníženém mezipatře, přičemž galerie se otevírá až při zaplněné hlavní prostoře. Barevně se sazí na sytou červenou, doplněnou žlutými reminiscencemi, v salónku pak vítězí pastelově zelená. Dominantním prvkem výzdoby je u stropu zavěšený anděl, jehož motiv je pak různě použit na stěnách i jinde. Osvětlení je tlumené až ponuré a koresponduje s celkovou atmosférou podniku.
    Asi nejcharakterističtější vlastností obsluhy je diskrétnost. V první chvíli jsem dokonce přesvědčen, že personál byl z restaurace odvolán za plněním nějakých strategických úkolů národní bezpečnosti. Jejich přítomnost na place může běžný návštěvník opravdu snadno přehlédnout, tak duchovitá a éterická se zdá. Nicméně svým základním povinnostem si dostojí, byť úsměvy rozhodně nehýří.
    K pití si objednávám světlé Starobrno medium řezané černými Krušovicemi, k jídlu pak vybírám grilovanou mozzarellu zabalenou v plátcích parmské šunky s rukolou, rajčátky, krémovým balsamikem a rozpečenými bagetkami a hovězí roštěnou v kajenském koření podávanou s restovanými fazolovými lusky, slaninou a steakovými hranolkami. Mozzarella je bez výhrad. Souznění sýru, parmské šunky a zeleninové přílohy je výborné a také balsamikové ochucení je docela v pořádku. Své si zastanou i opečené bagetky. Na následující roštěnou s fazolkami je radost pohledět, o něco horší už je fakt, že maso není moc teplé. Prodlévat a kochat se vzhledem se proto nedoporučuje. Koneckonců do Mazaného anděla se asi nechodí za uspokojením zrovna tohoto rozměru jídla, nicméně je vidět, že se tady tomu snaží dát formu a tvar vyššího nadstandardu. Doladit teplotní koexistenci jednotlivých ingrediencí, nebylo by si nač stěžovat, byl by to parádní zážitek. Takto bohužel trochu s výhradami. Espresso od koncernu Filicori Zecchini je servírováno v tom nejjednodušším provedení s kapucínkem v plastu. Je extrémně silné, takže bych si ho zřejmě dokázal představit ve větším hrnečku a s větším množstvím vody.
    Mazaný anděl má velmi příjemné prostředí, výbornou nabídku i provedení jídel a určité rezervy v oblasti personálu. Za mě ale spokojenost.
    U Krále Jířího 11.01.2018
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    175
    Medy +1 Uživatel s více jak 15 hodnoceními restaurace: Při vstupu klasická hospoda se štamgasty. Velice příjemně nás ovšem překvapila obsluha. Milá, pohotová. Na čepu tanková Plzeň, velice chutná a skvěle natočená. Mírné pochybení vidím v tom, že v nabídce měli druhy ochucených piv, které ve skutečnosti vůbec neměli, ovšem naopak nabídli náhradu, kterou zase neměli v lístku. K pití jsme si objednali nakládaný hermelín a cibulové kroužky. Hermelín hodnocen kladně, takový lepší průměr. Cibulové kroužky - chuťově nic moc, málo dochucené. Velice pozitivně ovšem hodnotím, že nejsou předchystané, ale dělané přímo v restauraci. Pokud chcete jít s kamarády posedět, tak klidně sem. Ovšem na poklidnou večeři s přítelkyní to samozřejmě není.
    Continental Hotel 09.01.2018
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    849
    nergal Uživatel s více jak 15 hodnoceními restaurace: Restaurace hotelu Continental v centru Brna sdílí prostory společně s denní kavárnou, přičemž o oddělení se stará polovysoká zídka. Jestliže kavárna je laděna do ponurých temně modrých barev, vlastní restaurace se odívá do pastelově zelené a žluté barvy. Díky tomu působí daleko vzdušněji a otevřeněji. Také své hosty vítá plným založením stolů, což přispívá k očekávání nadstandardních služeb. O výzdobu se starají moderní obrazy a skleněné umělecké artefakty. V létě bývá otevřen průchod do patia s bazénkem, kde je možné si užít posezení pod otevřenou oblohou. V době mé návštěvy probíhá v hotelu rekonstrukce některých pokojů a vstupní haly, což se malinko podepisuje i na atmosféře v restauraci, neboť ta není od hotelové haly nijak oddělena.
    Personál je pozorný, diskrétní a vysoce profesionální. Vzhledem k prázdnému podniku, se o mně stará s péčí více než příkladnou.
    Jako vstupní položku mé degustace volím bílé chilské víno Tarapaca Gran Reserva Chardonnay ročník 2011, doplněné minerální vodou Toma natura. Víno je ukázkově vychlazené. Prezentuje se vůní i chutí vyzrálého tropického ovoce s nádechem vanilky. Samotné menu pak otevírá polévka z drcených rajčat s bazalkou a pošírovaným lososem. Dostávám k ní i misku se strouhaným parmezánem a další s chlebovými krutony. Úplně fantasticky funguje kombinace polohustého tomatového krému s lososem. Probouzí to vskutku nevšední chuťový zážitek. Polévka je výborná už sama o sobě, když se k tomu ale přidá tato originální kombinace, je to výlet do nejvyšších pater gastronomie. Následuje filet z candáta s citronovou omáčkou a šafránovou rýží. A opět musím vyzdvihnout ne úplně tradiční kombinaci ryby a rýže. Na rozdíl od polévky už to bohužel není takové terno, nicméně pořád hodně zajímavá zkušenost. Závěrečná sladká tečka má podobu Sachr dortu a upřímně je to znovu o stupeň slabší položka než předchozí chod. Mohutné zasněžení hořkým kakaem a neforemná šlehačková závěj celkový dojem srážejí hodně dolů, přitom jsou to veskrze zbytečné doplňky. Dortík je totiž určitě nepotřebuje. Káva v prajednoduchém servírování je dobrá.
    Myslím si, že čtyřhvězdičkový hotel by si nedovolil mít jinou než výbornou či excelentní gastronomii a má návštěva tady to jen potvrzuje. K absolutnímu vrcholu sice ještě něco málo chybí, ale co není dnes, může být zítra.

    Komentář - makrela Uživatel s více jak 15 hodnoceními restaurace (14.01.2018 16:57)
    Děkuji "nergalovi" za inspirativní výpravy i do méně obvyklých destinací.
    4 hodnocení 9 osob
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    381


    © 2014 Všechna práva vyhrazena. Vytvořil Artax a.s., poslední aktualizace 26. 2. 2014
    Naše další projekty: etisky - digitální tisk, OSVÍTÍME VÁS, Firemní a osobní kalendáře, sCool Matematika.
    AKTUALITY
    SUNSET RESTAURANT

    Den Sv. Valentýna
    14.2.2018
    Vážení hosté,

    pokud přemýšlíte, kam vzít svou drahou polovičku na svátek
    zamilovaných, tak Vám to usnadníme, protože jsme pro Vás připravili
    luxusní 5 chodové degustační menu. Během večera budeme servírovat pouze zmíněné 5 chodové degustační menu. K menu budeme také nabízet snoubená vína vhodná k jednotlivým chodům.

    5 chodové degustační Valentýnské menu
    studený...

    Seznam aktualit
    REKLAMA
    Kadeřnictví Michaela
    Kadeřnický salon a solárium v centru Brna.
    www.kadernictvi-michaela.cz