FajnšmekrFajnšmekr
Uživatel: nepřihlášen
Počítadlo přístupů: 10727960
Vyhledávání: Vyhledat

Novinky na Fajnšmekru za posledních 14 dní


Aktuality

Restaurace Popis
SUNSET RESTAURANT
10.10. - 28.10.
Zvěřinové hody

Týdenní menu

Seznam restaurací s menu v týdnu 25.9. - 1.10.
  • Hostinec U Semináru
  • La Bouchée
  • Noem Arch Restaurant
  • Restaurace Áčko
  • SUNSET RESTAURANT
  • Nové restaurace

    Název Čtvrť Město Charakter Hodnocení
    Dveri-pax   Jarenina vinárna
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    Fabrika hotel   Humpolec restaurace
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    Hotel Fogl   Nová Bystřice restaurace
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení

    Nové hodnocení

    Skrýt slovní hodnocení
    Restaurace Datum Jídlo Pití Atmosféra Obsluha Útrata/1
    Dveri-pax 25.09.2017
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    0
    mefistoteles +1 Certifikovaný uživatel Uživatel s více jak 15 hodnoceními restaurace: No, vlatně je to vinařství v majetku řádu Benediktýnů z přilehlého Rakouska, s bohatě dinemzovaným degustačním prostorem a přilehlým prostorem pro společenské akce. To celé v hávu starobylé barokní budovy. Byl jsem tu poprvé loni před Vánoci, V jistřivém ránu jsem přijel dlouho před otevírací hodinou. Jak tak courám kolem a přemýšlím co dělat, vykoukne pán, ujistí se, že jsem to já, ten člověk z "Češke" co psal e-mail a hned mne vzal dál nakoupit pár vzorků. Tentokrát, cestou do největšího Rakousko-Uherského přístavu, jsme pojali návštěvu důsledněji. Můj loňský "známý", nejspíše vedoucí celého provozu, mne ihned zařazuje a aniž projevíme nějaké přání, automaticky snáší k degustačnímu stolu lahve vína, vodu a něco na zub jako degustační sousto. Nebudu se zabývat jednotlivými víny. Jsou vynikající. Prakticky všechna velmi suchá, spíše máně výrazného aromatu, pěkně vrstvená ve vůni i chuti, v mnou preferovaném rakouském stylu. Ideální pro kombinaci s jídlem. Zvláště vynikající pak rýnský ryzlink 2015. Ve vůni spíše diskétní, zcela suchý, mohutného těla, až olejnatého charakteru s dobře integrovaným alkoholem, příjemnou kyselinou a nádhernou minerální hořčinkou. Za pár let bude skvěle "petrolejový". Šipon, jak ve Slovinsku říkají furmintu, taktéž absolutně suchý, velmi ninerální s výraznou, ale neagresivní kyselinou. Karton skončil v mém slepě a už se těším, jak po výlovu rybníka doprovodí kapra na způsob mlynářky. Tramín je nádherný. Oproti tuzemským tramínům postrádá výrazné "šantánové" aroma a zbytkový cukr, kteréžto jsou u nás považovány pro toto víno za těměž povinné. Je naprostu suchý, s jemným aroma růžových plátků jak z učebnice. Tenhle tramím by se dal pít celý večer. Na závěr první jimi vyrobený slámový šipon 4 měsíce vysychalící vezi vrstvami slámy. 100 l vína vzniklo ze 6 tun hroznů a má skoro 400 g zbytkového cukru, 9,5% alkoholu a skoro 14 g kyselin. To je neuvěřitelné víno s intenzivním medovým aroma a lehkým nádechem těkavých kyselin. Poté, co jsme naslkádali zakoupené kartony vína do auta jsme požádali o šálek kávy. Husté espresso Illy bylo na účet domu. Asi se rouhám, ale radši zase zajedu sem, než do Mikulova......
    Hotel Fogl 25.09.2017
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    230
    makrela +1 Uživatel s více jak 15 hodnoceními restaurace: Typická restaurace v malém městě se nachází v hotelu na hlavním náměstí, celkem hojně navštěvovaná Rakušany z příhraničních vesnic po nákupech.
    Prostředí příjemné, jen s lehkým umakartovým nádechem, obsluha příjemná, pohotová, na jídlo jsme čekali jen chvíli.
    K jídlu jsem si objednal vepřovou pečeni s rakouským(?) knedlíkem a zelným salátem, manželka měla chuť na smažený sýr se šunkou, zde se jednalo o klasiku s klasickou zeleninovou oblohou, nicméně oku lahodící a chuti prý dobré.
    Na závěr lívanečky s borůvkami a šlehačkou.
    K pití 12 plzeň z láhve a taktéž lahvovou malinovku, točené pivo byla jen desítka.
    Káva Dolce Gusto z kapslí. Nápoje lze tedy hodnotit sotva průměrně.
    Celkový dojem dobrý, když jinde v Bystřici neuspějete (vaří jen v sezoně neb od 18. hod. apod.), zde se dá celkem slušně najíst vždy.
    Fabrika hotel 12.09.2017
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    655
    nergal +9 Uživatel s více jak 15 hodnoceními restaurace: Designový čtyřhvězdičkový hotel Fabrika se nachází na jednom z vedlejších náměstíček ve městě Humpolci jen pár kroků z centra města. Na první pohled upoutá svým moderním architektonickým řešením a technologickým provedením. Ne náhodou se hotel pyšní hned několika cenami v kategoriích stavba roku, nejlepší investice a hotel. Restaurace v přízemí nezůstává o nic pozadu a nabízí elegantní vzdušný interiér a příjemnou atmosféru.
    Personál je milý a usměvavý, bez velkých zádrhelů a problémů zvládá obsloužit i velkou skupinu hostů. Jejich přístup je uvolněný, noblesní a vysoce sofistikovaný. Nějaké ty drobné profesní chybičky se sice najdou, ale nic, co by zavdávalo podnět ke stížnostem nebo rušilo celkový pohodový dojem.
    Obědové menu startuje uzený losos s medovo-hořčicovou omáčkou a tousty. K němu mám rozlévané bílé víno Veltlínské zelené. Oboje výborné. Losos si s omáčkou rozumí náramně dobře a i víno k předkrmu pasuje, jako by ho vybíral sommeliér. Povedený začátek. Následuje grilovaný trip tip steak z uruguayského býčka s lehce pikantní peperonátou, portobello houbami a grilovanou zeleninou. Ve vinné skleničce se objevuje Modrý Portugal. Oproti předchůdci je lehce zemitější a kulatější. Barva, aroma i chuť jsou velmi dobré, nicméně snoubení s jídlem už není takové terno jako u předkrmu. Steak, doplněný jen grilovanou zeleninou a houbami, vystupuje výrazně do popředí a nebýt dobře udělaný, byla by to katastrofa. Naštěstí tady je vše v pořádku, jak po stránce vzhledu, tak i chuti. Maso je nádherně měkoučké a šťavnaté, radost pohledět i na jazyku poválet. Závěr má podobu sametového a nezapomenutelného creme brulée a výborného silného espressa značky illy.
    Myslím si, že hledat jinde v Humpolci lepší gourmetský zážitek než v hotelu Fabrika, je jen ztrátou času.
    3 hodnocení 14 osob
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    501


    © 2014 Všechna práva vyhrazena. Vytvořil Artax a.s., poslední aktualizace 26. 2. 2014
    Naše další projekty: etisky - digitální tisk, OSVÍTÍME VÁS, Firemní a osobní kalendáře, sCool Matematika.
    AKTUALITY
    SUNSET RESTAURANT

    Zvěřinové hody
    10.10. - 28.10.
    Vážení hosté,
    rádi bychom Vás pozvali na jedinečné zvěřinové hody.
    Vzhledem k tomu, že nám již začal podzimní čas, tak jsme pro
    vás vytvořili sezonní menu, které se skládá z typických surovin
    pro toto období. Proto přijďte a ochutnejte speciality ze zvěřiny.

    Předkrm
    70g Grilovaná zvěřinová klobáska plněná kachními játry
    a marinovanými ořechy v portském víně
    ...

    Seznam aktualit
    REKLAMA
    Kadeřnictví Michaela
    Kadeřnický salon a solárium v centru Brna.
    www.kadernictvi-michaela.cz