Uživatel: nepřihlášen
Počítadlo přístupů: 10619238
Vyhledávání:


restaurace
Restaurante Brasileiro
 
U Radnice 8/13
Praha - Staré Město
Praha
Česká republika
Přibližná poloha

Tel.: 
Fax: 
E-mail: 
URL:  http://www.ambi.cz/ambi_brasiliero_kontakt.php
Počet míst:  0
Parkoviště:  NE
Nekuřácká restaurace:  ANO
Nekuřácký salonek:  NE
Bezbariérový přístup:  NE






 
Otvírací doba:
• Pondělí 11:00-0:00
• Úterý 11:00-0:00
• Středa 11:00-0:00
• Čtvrtek 11:00-0:00
• Pátek 11:00-0:00
• Sobota 11:00-0:00
• Neděle 11:00-0:00
Kuchyně:
• Brazilská
• Mezinárodní
 
Kreditní karty:

Stravenky:

nezadáno


Aktuality


Neuvedeny žádné aktuality.


Týdenní menu


Neuvedeno žádné týdenní menu.


Poznámky (diskuze) k restauraci


Neuvedeny žádné poznámky.

Přidat poznámku


Mobilní hodnocení




Hodnocení

Skrýt slovní hodnocení

Hodnocení uživatelů: (přidat nové hodnocení)
Hodnotil Datum Jídlo Pití Atmosféra Obsluha Útrata/1
nergal +1  Uživatel s více jak 15 hodnoceními restaurace
13.05.2016
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
2302
Ambiente Brasileiro se nachází v samém centru Prahy kousek od Staroměstského náměstí. Sklepní prostory, sestávající z několika místností, ukrývají působivý interiér s nekomplikovanou výzdobou. Sází se na syrovost a přirozenost. Stěny a zaklenuté stropy z neomítnutých cihel, dlaždicové podlahy, tmavý nábytek a sedáky se žlutými koženými potahy, to vše spolu s decentním a současně kontrastním osvětlením navozuje atmosféru, kterou těžko hledat někde jinde. Když už se objeví nějaký ten umělecký prvek, pak v duchu celkového konceptu, střízlivě začleněný do celku. Restaurant je odlišný od běžného standardu ještě jednou věcí. Funguje totiž systémem „sněz, co zmůžeš“. Mezi stoly se pohybují tak zvaní „passadores de carne“, kteří odkrajují z obrovských špízů maso na talíř. Host má tak možnost vyzkoušet nejrůznější druhy a úpravy mas. Stejně tak volba přílohy je zcela na jeho vůli a chuti. Připočteme-li k passadores ještě hostesky, sommeliéra a podpůrný tým, je tu obslužného personálu opravdu nepočítaně. Úvodní slovo patří aperitivu s názvem Caipirinha. Jedná se o brazilský národní koktejl složený z destilátu Cachaçy, jinak nazývaného také jako brazilský rum, třtinového cukru a limety. Nápoj má asi nejblíže ke kubánskému mojitu, je však podle mého chuťově výraznější. To už ale sommeliér přináší objednané víno. Vybral jsem argentinský Malbec Gran Reserva 2012 z vinařského domu Fabre Montmayou. Víno má velmi intenzivní a krásný buket s tóny divokých ostružin, lékořice a koření. Na patře je pozoruhodně harmonické s elegantními, jemnými až hedvábnými tříslovinami. Doplňuji ho minerální vodou značky San Benedetto. Z bufetu si poté vybírám salát z mořských plodů, plněné okurky s krevetami, marinovaného lososa, pórek s jablky a navrch přidávám hrudku parmezánu. Vše je krásně jemné a úžasně lahodné. Ve chvíli, kdy mám prázdný talíř, objevuje se passadores s první nabídkou masa, a pak už je to jako na běžícím pásu v podstatě nepřerušovaný přísun surovin z grilu. Každý z hostů má sice na stole semafor, kde zelená znamená doplnit talíř, červená pak stop, pauza, ale v reálu se na něj moc nehledí a tempo je vražedné. Ještě ani nestačím dojíst první plátek masa a už je mi nabízen další. V průběhu večera se mi na talíři sejdou klidně i tři, čtyři vzorky zároveň, a to i přesto, že některé passadores odmítám. Co jsem tedy všechno vyzkoušel? Filet z hovězí svíčkové s parmezánem, jehněčí kýtu, hrb z brazilského býka Cupím s bylinkami, hovězí pupek Fraldinha s chilli, lososa s maracujovou omáčkou, grilovaného pstruha, kuřecí srdíčka s česnekem a bazalkou a dost možná i další masa, která jsem ani nezachytil. Jedním slovem masová nirvána, hraničící s obžerstvím. Zpočátku si k masům přidávám i přílohy: quinoa salát, salát Caesar, ovocný salát, rajčata s rukolou, grilovaný ananas a další, ale brzy s tím přestávám. Snažím se kontrolovat, a tak mi zůstává ještě trocha místa i na dezert. Vybírám nebeské Quindăo ze strouhaného kokosu a žloutků s mangovou omáčkou a čerstvými malinami. Je jednoduše dokonalé. Výborná espresso káva a digestiv v podobě rumu Diplomatico končí podařený večer. Zmínit musím ještě i neplánovanou a spontánní kulturní vložku. U vedlejších stolů totiž celý večer sedí švýcarský hudební sbor, který neváhá přidat svou trošku do mlýna a zapěje hostům restaurace několik ukázek a capella. Těžko porovnávat Ambiente Brasileiro s jinými restauracemi, nicméně nemohu jinak než ohodnotit svou návštěvu tohoto podniku plným počtem hvězd.
zdenek +19  Uživatel s více jak 15 hodnoceními restaurace
21.04.2006
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
0
Ač jde o pražskou restauraci, musím se podělit o zážitek a přepsat z jídelníčku co jsme absolvovali.

"RODIZIO je způsob servírování masa, při kterém tzv. "churasqueros" (šuhaskejro je profesí něco mezi číšníkem a kuchařem, který maso sám griluje i servíruje) chodí mezi stoly a odkrajují masa ze špízu - přímo na talíř. Každý host má na stole papírové kolečko. Otočíte-li jej zelenou barvou vzhůru, znamená to pro šuhaskejra jasný signál - doplnit talíř. Červená znamená - už dost, jsem plný."

Nápoje těžko zhodnotím, neb jsem řídil. Nealko stella byla ucházející. Nabídka servírovaných mas byla úžasná a jejich kvalita (příprava, ochucení) prostě super. Show kterou při podávání předváděla obsluha pak k nezaplacení. Fakt doporučuju.. (neplatil jsem takže ani nevím co to stálo)
2 hodnocení 22 osob
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
209


Přidat hodnocení restaurace

© 2014 Všechna práva vyhrazena. Vytvořil Artax a.s., poslední aktualizace 26. 2. 2014
Naše další projekty: etisky - digitální tisk, OSVÍTÍME VÁS, Firemní a osobní kalendáře, sCool Matematika.
AKTUALITY
Nejsou žádné aktuality.

Seznam aktualit
REKLAMA
Kadeřnictví Michaela
Kadeřnický salon a solárium v centru Brna.
www.kadernictvi-michaela.cz