FajnšmekrFajnšmekr
Uživatel: nepřihlášen
Počítadlo přístupů: 10620797
Vyhledávání: Vyhledat

Novinky na Fajnšmekru za posledních 14 dní


Aktuality

Restaurace Popis
Nejsou zadány žádné aktuality.

Týdenní menu

Seznam restaurací s menu v týdnu 24.7. - 30.7.
  • Hostinec U Semináru
  • La Bouchée
  • Noem Arch Restaurant
  • Restaurace Áčko
  • Restaurace Áčko
  • Restaurace Líšeňský pivovar
  • SUNSET RESTAURANT
  • Nové restaurace

    Název Čtvrť Město Charakter Hodnocení
    Al Faro Staré Mesto Bratislava restaurace
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    Albrecht Staré Mesto Bratislava restaurace
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    Altitude Nové Mesto Bratislava restaurace
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    Au Cafe Petržalka Bratislava restaurace
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    D.Steakhouse Staré Mesto Bratislava restaurace
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    Giamo Ružinov Bratislava restaurace
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    Korzo Staré Mesto Bratislava restaurace
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    Leberfinger Petržalka Bratislava restaurace
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    Massimo Staré Mesto Bratislava restaurace
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    Oliva Premium Hotel Ružinov Bratislava restaurace
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení

    Nové hodnocení

    Skrýt slovní hodnocení
    Restaurace Datum Jídlo Pití Atmosféra Obsluha Útrata/1
    Giamo 22.07.2017
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    442
    nergal Uživatel s více jak 15 hodnoceními restaurace: Restaurace Giamo se nachází v bratislavské čtvrti Ružinov v obytně-administrativním komplexu Rozadol. Vstup do podniku je netradičně zezadu z atria a směrem do ulice jsou jen nicneříkající prosklené stěny. Koneckonců stejné je to i u ostatních podniků, které tady dělají Giamu společnost. Prostor je i na zaplachtovanou letní zahrádku, kde je v rozpáleném sobotním poledni mnohem příjemněji než uvnitř. Byť je prostor restaurantu klimatizován, přepálené tuky z polootevřené kuchyně otráví vzduch vcelku spolehlivě a ruku v ruce s potemnělým interiérem vytvoří až klaustrofobickou atmosféru. Možná je to i tou červeno-žlutou barevnou škálou, použitou na výzdobu interiéru, ale připadám si tady jako v útrobách rozpálené pece. A řekl bych, že podobně to cítí i obsluhující personál, protože jinak bych jim chtě nechtě musel přiřknout status nejznuděnějších a nejotrávenějších lidí ve městě. Jako by byli přepnuti do zpomaleného módu, z něhož je nic a nikdo nedokáže vytrhnout. Svou návštěvu tady zahajuju marinovaným lososem na listovém salátku s černým kořením. Halabala úprava moc důvěry nevzbuzuje, a jestliže je samotný losos ještě jakž takž, celkový dojem z jídla je otřesný. Přece jenom zakápnout salát pouze čistým octem, příznivý dojem na nikoho asi neudělá. Jedna strana talíře bojuje s druhou. V jednu chvíli je to kyselé, pak zase hořké až hrůza, losos se v tom chuťovém galimatyáši nakonec úplně ztrácí. Spravit chuť jsem si chtěl s italskými lasagne, ale z nějakého neznámého důvodu je nemají. Beru proto zavděk pizzou. Vybírám tu s názvem Provinciale, kde základními ingrediencemi jsou rajčata, mozzarella, uzená šunka, slanina, feferonky a kukuřice. Na rozdíl od předkrmu, tady už je vše, jak se patří. Korpus, rajčatové sugo i jednotlivé položky spolu pěkně spolupracují a celkový dojem je velmi dobrý. Závěrečné espresso Moccabes je jen průměrné a to jediné, co je na něm možno pochválit je plné servírování. Giamo mě jednoznačně zklamalo a žádné polehčující okolnosti na tom nic nezmění.
    Albrecht 21.07.2017
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    2444
    nergal Uživatel s více jak 15 hodnoceními restaurace: Restaurant Albrecht je součástí stejnojmenného hotelu, který se nachází ve vilové čtvrti Starého Mesta nad bratislavským hradem. Devízou tak je klidné prostředí bez hektického ruchu velkoměsta a díky tomu i poučená klientela, která hledá to nejlepší, co může hlavní město Slovenské republiky nabídnout. Prostým a neoddiskutovatelným faktem je, že běžný turista, občan či návštěvník Bratislavy sem bez patřičných indicií a doporučení asi nezavítá, a tak se Albrecht stává skutečným gurmánským rájem těch, kdo vědí, o co tady jde a navíc na nějaký ten peníz zase až tolik nehledí. Prostředí odpovídá podniku I.kategorie, je příjemné, pohodové a neokázale luxusní. Žádná moderna ani extravagance tady nejsou doma. Styl a umírněné dekorum jsou tu na prvním místě. A ještě zákazník, tomu je podřízeno vše od prvního do posledního nádechu. Poměrně početný personál skutečně funguje bez jediného zaváhání a jejich přístup je stejnou měrou domácký jako i profesionální. Jejich starostlivost je příkladná a bezchybná. Svou návštěvu tady otevírám objednávkou vína. S ohledem na volbu jídla vybírám italské červené Pio Cesare Barbera d´Alba, ročník 2013. Jedná se o víno vonící po ostružinách, švestkách a zralém bobulovém ovoci s tóny koření a tabáku, v chuti je výrazně šťavnaté, pružné a komplexní. Hned po víně už mi na stole přistává předkrm v podobě grilovaná chobotnice s paprikovou pěnou, zelenou čočkou z Puy a sladko-kyselou sezamovou omáčkou. Aranže je bez jakýchkoli debat úchvatná a stejně je na tom i chuťový projev. Jednoduše je radost objevovat, co všechno talíř skrývá. Vlastně už v tuhle chvíli je mi jasné, že se budu dotýkat gourmetského nebe. A začátek je skutečně excelentní. Jako hlavní chod jsem zvolil jehněčí hřbet s baklažánovo-česnekovým pyré, cizrnou, chorizem, šťouchanými bramborami a estragonovou omáčkou. Není potřeba se rozepisovat, tohle je dokonalost. Vše je na správném místě, nic nechybí, nic nepřebývá, a co hlavně chutná to náramně. Šťavnatost, jemnost, tajemnost a nepředvídatelnost, to jsou atributy, které tohle jídlo definují. A já si ho užívám plnými hrstmi a plnou pusou. Dezert v podobě borůvkovo-mandlového piškotu s dehydrovanou čokoládou a chlazenou jogurtovou pěnou už je jen poslední skoba do extáze. I když přiznávám, že předchozím dvěma chodům se nevyrovná, pořád je to vysoko nad běžným standardem. Možná i proto se rozhoduji dát ještě i digestiv, kterým je desetiletý armagnac Castereded. A rozhodně nejsem zklamán. Odcházím dobře naladěn a s pocitem, že navštívit Albrechtův restaurant doopravdy stálo za to. Takhle vypadá dokonalý gourmetský zážitek, bez jakýchkoli berliček.
    Korzo 21.07.2017
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    832
    nergal Uživatel s více jak 15 hodnoceními restaurace: Restaurant Korzo se nachází v samotném historickém centru Bratislavy. Společnost mu dělá luxusní čtyřhvězdičkový Radisson Blue Carlton Hotel, restaurace Savoy a na dohled je také ostře střežené americké velvyslanectví, jakož i velvyslanectví Kanady. Z oken podniku se pak naskýtá výhled na budovu Slovenského národního divadla a Slovenskou filharmonii. Tedy samí vážení a významní sousedé. Tomu odpovídá i vskutku nádherný a barevný interiér, především té části, otevřené k Hviezdoslavovu náměstí. Druhá odvrácená část už není tak okázalá, proto si může dovolit gigantickou projekční plochu i malé pódium, které sami o sobě moc krásy nepobraly. Bytelný nábytek v duchu neomoderny s patřičnou noblesní patinou, kombinovaný s historickými kousky klasicistního stylu navozuje slavnostní atmosféru. Vedle toho stylové knihovničky, rozdělující prostor, nebo i třeba replika krbu či dřevěná podlaha vnášejí do interiéru útulnost a zabydlenost. Obrovská letní zahrádka samozřejmě nechybí, v jejím zeleném předprsní se někdy navečer pořádají jazzové jam-sessions. Personál je rychlý, úslužný a rozdává úsměvy na všechny strany. I díky jejich přístupu tady panuje jiskřivá, uvolněná a skutečně letní nálada. Své polední zastaveníčko začínám sklenkou vychlazeného bílého vína Sauvignon Blanc od pana Petera Rajnice. Je svěží a opojné. Hned po něm následuje terinka z kachních jater Foie gras s fíkovým chutney a máslovou brioškou. Úprava na talíři je doslova kouzelná, tady se pasou i oči, takže se nemůžu dočkat, až ochutnám. Po prvním soustě jsem ztracen a není mi už pomoci. Něco tak úžasného jsem už dlouho neměl v ústech. Ta chuť je jedním slovem famózní, a ten kontrast s výrazně sladkou brioškou je k nezapomenutí. Kdybych věřil v Boha, zřejmě bych poklekl a blahořečil kuchaře. Zážitek nad zážitky, nicméně tímhle to ještě nekončí. Na stůl totiž přichází supreme z kukuřičného kuřátka s guacamole, chipotle salsou a domácími hranolkami. A opět je jídlo nádherně aranžované, přičemž z toho nemám ani na chvíli pocit účelovosti. Spíš v tom vidím radost z tvoření a opravdovou lásku k jídlu. A tohle oceňuji, tohle mě baví, za tímhle podnikám své gastronomické výlety. I tenhle chod je chuťově jak jinak než excelentní. Tohle už není jídlo, tohle je hra smyslů, náznaků a nápadů. A já se jí nechávám unášet a kolébat. Espresso na závěr v slovenském provedení opět silné, lahodné a výborné. Korzo restaurant je vzácná perla, kterou člověk objeví v džungli velkoměsta jen zcela výjimečně. Proto je třeba si vzpomínku na ni hýčkat a chránit si ji jako oko v hlavě.
    Leberfinger 20.07.2017
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    1154
    nergal Uživatel s více jak 15 hodnoceními restaurace: Restaurace Leberfinger v bratislavské Petržalce je v podstatě jednoduší, lidovější a cenově dostupnější dvojče jen pár desítek metrů vzdálené restaurace Au Café. Co mají společného je provozovatel a záliba v ničím neomezovaném prostoru. I tady v Leberfingeru je obrovská letní zahrada a uvnitř členitého interiéru spousta místa. Navíc je tu ještě sklepní posezení, které je možné využít separovaně například pro rodinné oslavy nebo firemní večírky. Ručně malovaný interiér s místopisnými historickými výjevy je laděn v národním lidovém duchu prostého hospodářského lidu, aniž by jakkoli zatracoval vyšší společenskou vrstvu. Naopak. Punc originality se projevuje v detailech a nenásilném propojení jednotlivých prvků. Prim hraje tmavě mořené dřevo, z něhož je nábytek, ale také například altán v hlavní části restaurantu. Zmínit musím i nádherné stínítka lamp z barevného skládaného skla. Celý prostor dýchá domáckou a pohodovou atmosférou. K té přispívá měrou vrchovatou i personál, který nabízí příjemný servis v profesionálním podání. Přesto se mi chvílemi zdá, že jim uvnitř organizace něco drhne a ne vždy se jim to daří před hosty bezezbytku skrýt. Probírka jídelním lístkem ukazuje výrazné zaměření na lidovou slovenskou kuchyni a nabízejí zde i nejrůznější krajové speciality a sezónní menu. Z vinné karty si pro dnešní večer vybírám červené Chianti Castello Di Querceto v provedení „half-bottle“, neboli rozlévané víno v objemu poloviny běžné láhve. Je ovocné, plné a dobře pitelné. Společnost mu dělá místní jemně sycená minerální voda Budiš. S předkrmem si trochu nevím rady, neboť ze stálé nabídky mě nic nezaujalo, proto sahám do sezónního salátového menu, odkud vytahuji na stůl slovenskou modifikaci caprese salátu, kde místo tradiční mozzarelly jsou mezi rajčata vetknuty plátky ovčího sýra. Je to prosté, ale v podstatě dobré. Díru do světa s tím Slováci asi neudělají, ale na druhou stranu zase proč ne? Hlavním chodem večera je Belvedere steak na grilovaných zelených fazolkách s bramborovými placičkami a s houbovou omáčkou, servírovaný na rozpálené pánvi, na níž se ještě škvíří zbytky tuku. Možná proto maso není učebnicové medium, ale je už trošku dál, nicméně pořád si zachovává šťavnatost a chuťovou exkluzivitu. Bramborové rösti placičky jsou veskrze nezajímavé a podezřívám je, že jsou tu jen na efekt či pro objem, zato fazolky a omáčka jsou paráda par excellence. S masem jim to prostě náramně sluší, darmo povídat. Dezert má podobu sorbetu z lesního ovoce na jakémsi kakaovém piškotu a je v pořádku, jen mi nejde do hlavy, proč mám k němu na talíři plátky citronu. Káva jako závěrečná tečka je výborná. Dokonce mě napadá, že jsem tady na Slovensku ještě nepil horší kávu, než právě s tímto hodnocením. Buď mám takové štěstí, nebo naši vzdálení „bratia“ prostě umí uvařit pořádnou kávu. Každopádně Leberfinger určitě není špatná volba pro žádného fajnšmekra a gurmána. Za bratislavský top restaurant bych ho asi neoznačil, ale je tu příjemná atmosféra a dobré jídlo.
    Massimo 20.07.2017
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    1112
    nergal Uživatel s více jak 15 hodnoceními restaurace: Italský ristorante Massimo je součástí moderního urbanistického obchodně-kancelářského komplexu River Park na Dvořákově nábřeží v Bratislavě. Hosty sem kromě tradičního způsobu přepravy pomocí autobusů a tramvají přivádí i pěší promenáda a cyklistický chodník. Stejně jako i v jiných místech na břehu Dunaje, i tady jsou restauranty, sushi bary, vegetariánská bistra a kavárny poskládány jeden vedle druhého v jedné nepřerušené řadě a všechny se honosí tu větší či menší letní terasou či zahrádkou. Nejinak je tomu i u Massimo ristorante, který navíc kombinuje stoly pod širým nebem, respektive pod platany, s krytým proskleným budoárem, jehož součástí je i samostatný bar. Úžasnou vychytávkou je bezesporu intervalové zvlhčování vzduchu rozprašovači vodní mlhy, umístěnými po celém obvodu zahrádky. Uvnitř je restaurant vysloveně stylový s dřevěnými kazetovými stropy, tradičním nábytkem a nástěnnou fototapetou Neapolského zálivu. Gigantický centrální bar rozděluje prostor do dvou sekcí, z nichž jedna je spíše otevřenější a vzdušnější, zatímco ta druhá intimnější a separovanější. Otevřený průhled do kuchyně dává hostům možnost sledovat kuchaře při práci. Personál je příjemný, vstřícný a znalý, s dobře dávkovanou mírou zájmu o zpětnou vazbu. Své obědové menu zahajuji předkrmem s mozzarellou di bufalo, k níž jsou přidány cherry rajčátka a bazalkové pesto. Krásná aranže na talíři jde ruku v ruce s výborným chuťovým zážitkem. Tomuto rozjezdu se nedá vytknout jediná chybička. K následujícímu chodu, nazvanému Garganelli con gamberetti e asparagi, což jsou těstoviny s krevetami a chřestem, doplněné jemnou rajčatovou omáčkou si objednávám rozlévané, svěže letní, bílé víno Lugana Tenuta Maiolo. Garganelli jsou těstoviny podobné penne, jen jsou jakoby stočené do husté spirály, což v konečném důsledku vypadá jako by měly vroubkovaný povrch. A opět, stejně jako u předkrmu, je to labužnický koncert. Výborná konzistence těstovin, výborné ochucení, netradiční kombinace krevet a chřestu, která ovšem funguje znamenitě… není co dodávat, tohle je prostě trefa do středu terče a já si vychutnávám každé sousto. Výborné espresso značky Kenon v plném servírování doplňuje poslední dílek povedené skládačky jménem Massimo. Hodnotím plným počtem bodů, bez váhání a bez servítek.
    Au Cafe 19.07.2017
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    1966
    nergal Uživatel s více jak 15 hodnoceními restaurace: Restaurant Au Cafe se nachází v městské časti Petržalka na dohled nejvýznamnějšího zavěšeného bratislavského mostu přes Dunaj, mostu SNP s nepřehlédnutelným, devadesáti metrovým, pylonem. Z restaurantu je impozantní výhled také na dominantu města bratislavský hrad. Budova s bohatou historií těží z polohy v oddychové zóně Vídeňské cesty, kde se potkávají pěší i cyklistické stezky, lemující tento břeh Dunaje. Interiér si nebere servítky a nabízí příjemný a neokázalý luxus, ať už se člověk usadí v restaurantu, zimní zahradě či na letní terase. Všude je spoustu místa, takže o nějaké stísněnosti nemůže být ani řeč, naopak vzdušnost a otevřenost zde hrají prim. Chtělo by se až říci, že podnik s místem až marnotratně hýří, za což mu samozřejmě patří poklona a poděkování. Ryze pánská obsluha je dokonalost sama. Všímavá, pozorná, milá a skrz naskrz profesionální. Přesně takhle si představuji dokonalý servis v restauraci I.kategorie. Své menu sestavuji jako mix osobních preferencí a doporučení od obsluhujícího personálu. Volba padá na restované krevety na bílém víně s rajčaty, petrželovou natí a opečeným chlebem, steak z tuňáka, doplněným salátem rucola con pomodorini a jako dezert vybírám tiramisu limoncello. K tomu přidávám italské bílé Chardonnay od Aloise Lagedera a jemně perlivou vodu koncernu Budiš. Víno je svěží a jiskřivé. Krevety jsou dokonalé. Tuňák je nezapomenutelný, tiramisu skvělé. Skoro se až nechce věřit, jak málo stačí k dokonalému gourmetskému prožitku. Žádné komplikované aranže, ani žádné spletité kombinace se tady nekonají. Jednoduchost a promyšlenost prazákladních chuťových postulátů povyšuje jeden každý chod uvedeného menu na něco nevšedního a nezapomenutelného. Tohle jídlo baví a chutná od prvního do posledního sousta. Nic víc, nic míň. Takhle vypadá dokonalost. Nasávám ji plnými doušky, takže neváhám ani sáhnout po digestivu v podobě dvanáctiletého Diplomatica, označeného navíc přídomkem Reserva. Au Cafe přesně naplňuje mou představu skvělého a hodnotného zážitku, proto nemohu jinak než jim přiřknout maximální hodnocení, a to ve všech sledovaných parametrech. Děkuji a snad někdy příště…
    Altitude 19.07.2017
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    665
    nergal Uživatel s více jak 15 hodnoceními restaurace: Altitude restaurant je v Bratislavě, a zřejmě nejen tady, jedinečný svou polohou vysoko na kopci Kamzík v útrobách televizního vysílače. Díky otočnému segmentu poskytuje hostům výjimečný 360° rozhled na hlavní město Slovenska a jeho okolí. Pro nadšence je o patro výše ještě brasserie. Dále je součástí věže galerie a passage bar v přízemí. Dostat se sem dá autem, lanovkou a samozřejmě i pěšky, nicméně výšlap z města například Cestou na Kamzík je poměrně výživný, zvlášť když se Bratislava hřeje v tropických 30° C teplotách, jako je tomu při mé návštěvě tady. Personál je příjemný, usměvavý a vysoce distingovaný. Své polední menu začínám objednávkou minerální vody Rajec a bílého rozlévaného vína ze slovenského vinařství pana Miroslava Dudy. Toto víno se honosí přívlastkem kabinetní a charakteristické rysy jako lehkost, suchost a dobrá pitelnost jsou jako podle čítanky. Kvituji i výborné vychlazení. Hned vzápětí už výtah z kuchyně přiváží můj bažantí vývar s masovými haluškami a zeleninou, ochucený šafránovým vínem. Jedná se o klasický vývar v jednoduchém provedení se zajímavým a delikátním chuťovým projevem. Následuje rizoto s pravými hříbky a taleggio omáčkou, doplněné hoblinkami parmezánu a lístky rukolového salátku. Krémová konzistence jde ruku v ruce s vyladěným celkovým dojmem, nic nepřebývá ani nechybí. Je to lehké a oddychové. Espresso z dílny Vergnano Caffé v plném kavárenském servírování je silné a výborné. Za onu necelou hodinku mého pobytu v Altitude restaurantu jsem se svým stolem otočil o celý jeden kruh a vychutnal si tak nejen příjemné jídlo, ale i famózní výhledy, které rozhodně stály za námahu výstupu sem na kopec Kamzík.
    D.Steakhouse 18.07.2017
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    1958
    nergal Uživatel s více jak 15 hodnoceními restaurace: Království steaků s názvem D.Steakhouse se nachází v 1. patře budovy označované jako Kogo House přímo v centru historického Starého Města v Bratislavě. Společně s restaurací sídlící v přízemí sdílejí část Hviezdoslavova náměstí pro horko těžko vzájemně odlišitelné letní zahrádky. Vstup do restaurantu po točitém schodišti, ústícímu do jakéhosi rádoby přijímacího salónu, není z nejpovedenějších a člověk si spíš než v restauraci I. kategorie připadá, jakoby vpadl do jejího zázemí. Samotný interiér tohoto steakového království už samozřejmě tento prvotní nepříznivý dojem okamžitě smazává, i když ani tady se jistému faux pas nevyhnuli. Co okamžitě uchvátí a zaujme je barevný prosvětlený strop s podobenstvím zvěrokruhu v jedné a gigantická nástěnná vinotéka ve druhé polovině restaurantu. Ovšem fáčový jelen s jakýmsi stříbrným jmelím místo paroží, navíc téměř v životní velikosti, to je obludnost jako hrom a pasuje sem asi jako mravenečník do mraveniště. Založení stolů je bez skla, což bych si v podniku této kategorie představoval jako samozřejmost. Obsluha je doslova a do písmene uhrančivá a funguje vysoce profesionálně, na druhou stranu chlad a lehká jakoby povýšenost až s náznakem arogance mi není tak úplně příjemná. Do steakhousu jde člověk na steak, takže volba hlavního chodu je jasná a dolaďuji k ní jen detaily v podobě grilované zeleniny a pepřové omáčky. Váhám u předkrmu a u nabídky vín. Protože láhev vína bych asi nezvládl, obracím se k nabídce rozlévaných vín. Vybírám ohnivě rudé španělské cuvée Barbazul Huerta del Albalá, které je neuvěřitelně plné s množstvím ovocných polotónů a s krásnou dlouhou harmonickou dochutí. Jako předkrm mi pak nesou chobotnicové carpaccio s uzenou solí a koktejlovými rajčátky. Na talíři to vypadá zajímavě a stejné je to i s chutí. Jako startér funguje toto provedení na výbornou. Hlavním a očekávaným hřebem večera je však samozřejmě steak, tady ve variantě sedmitýdenního prozrálého strip masa ze slovenského strakatého plemene Simmental. Vše je servírováno samostatně: maso na jednom talíři, zelenina na druhém a omáčka v omáčníku. Když dám pak jednotlivé položky dohromady, poprvé zakrojím a ochutnám, vše se krásně spojí do extatického a opojného zážitku. Ostatně ještě aby ne za tu cenu, která je v přepočtu na české koruny astronomická. Dezert v podání mangového creme brulée s exotickým ovocem už jen potvrzuje vysoký standard místní kuchyně. Espresso mi sice naservírovali bez smetany, protože jsem si o ni neřekl, ale i tak chválím. Takže vyhodit jelena, zlidštit personál a příště to bude na sto procent.
    Al Faro 18.07.2017
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    949
    nergal Uživatel s více jak 15 hodnoceními restaurace: Italský restaurant Al Faro se nachází v budově zrekonstruovaného přístavního skladu, kterýžto byl společně se sousedícím areálem proměněn v obrovské multikulturní centrum Eurovea. Dá se jednoduše říct, že Al Faro je jedním z dlouhé řady podniků, které se tady sešly jeden vedle druhého jako navlečené korálky na šňůrce, lemující tok majestátní řeky Dunaj. Někdy je dokonce obtížné rozhodnout, kdy jeden podnik končí a druhý začíná, zvláště teď v období letních teras a zahrádek. Nicméně Al Faro se svým rohovým půdorysem a v květinách zakutou terasou si návštěvník s ostatními jen tak nesplete. Interiér působí na první pohled hodně luxusním dojmem, ale je toho dosahováno jen šikovným použitím vhodných prostředků, která sami o sobě jsou v podstatě jednoduché a prosté. Své dělá i práce s přirozeným světlem a vzdušnost prostoru. Třešničkou na dortu jsou gigantické osvětlovací tělesa a otevřená přípravna jídel. Personál je tak trochu studeně profesionální, na jejich službách se těžko dá najít nějaká chybička, přesto z nich člověk cítí odstup a odtažitost, jež má za následek až sníženou všímavost. O nějakých tipech a doporučeních ani nemluvě. Přestože se jedná o poněkud dražší restauraci, je ve všední den docela slušně zaplněna. Většinou se sice jedná a obchodní manažerské obědy, ale najdou se i výjimky v podobě dámské jízdy nebo rodinky s dětmi. Ze zajímavého jídelního lístku vybírám rozlévané víno od Albina Rocca odrůdy Chardonnay, italskou rajskou polévku s mascarpone tady jako Zuppa di pomodoro al mascarpone a limetkového lososa na kokosovém oleji s cuketovým quinoa aneb Turnedos di salmone con olio di cocco noc quinoa zucchini. Víno je extraktivní, výrazné a jiskřivé. Polévka se blýskne zajímavými akcenty, které vyhladí mascarpone krém do snového vjemu. A až s lososem přijde lehké vystřízlivění. Chybí mu totiž šťáva, a to doslova a do písmene. Ryba ji nemá a quinoa, byť vylepšená cuketou, také ne. Celek je suchý a jakoby bez výrazu. Není se od čeho odrazit, ani si v tom nedokážu najít pro sebe nějakou tóninu, s kterou bych se ztotožnil. Jako barbar proto přidávám balsamiko a strouhaný parmezán a lituji promarněné šance. Závěr je ve znamení ledové kávy se zmrzlinou, neboť venku panují tropy a tahle modifikace mi přijde jako to pravé ořechové. Je výborná a bez výhrad, jen to servírování v takto drahé restauraci bych si dokázal představit i lepší. Suma sumárum: Al Faro se předvedlo jako zajímavý podnik, jehož návštěvu jsem si s drobnými výhradami opravdu užil.
    Oliva Premium Hotel 17.07.2017
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    692
    nergal Uživatel s více jak 15 hodnoceními restaurace: Restaurace Oliva je součástí čtyřhvězdičkového business hotelu Premium v bratislavské městské části Ružinov. Běžný návštěvník sem jen těžko hledá cestu, a tak klientelu tvoří především hoteloví hosté. Při mé návštěvě je zde autokarový zájezd německých důchodců, takže o místa je postaráno, jinak se ale obávám, že by restaurant zel prázdnotou. Interiér v pastelových zelenkavých barvách je rozdělen do dvou částí, které jsou od sebe odděleny výškovým stupněm a dekorační palisádou. Problémem spodní části je to, že stoly bezprostředně sousedí s vyvýšenou částí a hosté tak koukají na nohy svých sousedů. Dalším inkoherentním prvkem, který hodně ruší celkový dojem, je snídaňový bufet. Zakrytí stolů s talíři, šálky, ohřívači jídla a kávovary bílými plachtami působí skutečně otřesně a člověk má pocit, jakoby restaurant mlel z posledního a chystal se na exekuční řízení. Letní terasa s výhledem na garáže také není kdovíjaké terno, nicméně nikam nevedoucí ulice zajišťuje alespoň ticho a klid bez dopravního ruchu. Obsluha je všímavá, znalá a vysoce profesionální. Jejich péče je příkladná a na úrovni, s přesně odměřenou dávkou starostlivosti a zájmu. Jedním z unikátů podniku je jídelní lístek předkládaný v elektronické formě na tabletech. Host tak má možnost sestavit si menu přesně podle svých požadavků s podrobnými náhledy a popisy jídel a v sumarizaci objednávky hned také zjistí celkovou hodnotu své útraty. Je to moderní, zajímavé a také přesné, protože každý dostane právě to, co do tabletu zadal. Já vybírám rozlévané bílé víno veltlínské zelené, karafu kohoutkové vody, která je zde zdarma, dále rybí polévku s plody moře restovanými na másle a červené cibulce s čerstvým chilli kořením, česnekem a mletou paprikou, jako hlavní chod humrové tagliatelle s restovanými fazolovými lusky na jarní cibulce, česneku a chilli, doplněné strouhaným parmezánem a nakonec panna cottu s malinovou omáčkou a espresso lungo z dílny Julius Meinl. Jako pozornost šéfkuchaře dostávám pomazánku s bazalkovým pestem a k tomu domácí pečivo. Pomazánka je velice jemná a krásně hladivá, pečivo skvostné. Výborný začátek. Co se týče vína, to je výrazně suché, aktivní, ale chybí mu říznost, která by vedla k zapamatovatelnosti. To s polévkou je to už jiná liga. Na tu člověk jen tak nezapomene. Lehká pikantnost jde ruku v ruce s chuťovou atraktivitou darů moře, včetně dvou vynikajících slávek. A totéž se dá říct i o těstovinách s humrovou omáčkou. Tohle mě na jídle baví. To objevování jednotlivých tónů a podtónů, složek a nuancí, barev a kontrastů, které pak v konečném součtu dají neopakovatelný zážitek. Užívám si to. Závěrečná panna cotta to celé završuje pohlazením par excellence, stejně jako výborné espresso. Myslím si, že první seznámení se slovenskou gastronomií se povedlo na výbornou.
    Corner 17.06.2017
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    100
    Ilca: V tehle restauraci jsem poznala skvělého a uzasneho vedouciho Zbynu. Když Zbyna vari je to nejskvelejsi kuchar. Když je Zbyna za barem, tak je to nejskvelejsi, nejhodnejsi, nejzabavnejsi,........ cisnik. Do této restaurace chodim moc rada. Je mi tu moc dobře. Nemenila bych tuhle restauraci za jinou. Az budu mit narozeniny, tak bych si moc prala si oslavit narozeniny v této restauraci ze skvelym Zbynou. Prala bych si do této restaurace chodit porad.

    Komentář - makrela Uživatel s více jak 15 hodnoceními restaurace (15.07.2017 22:22)
    Co je to za blábol ????
    Retro Consistorium Restobar 14.07.2017
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    250
    dalda Certifikovaný uživatel Uživatel s více jak 15 hodnoceními restaurace: Hodnotím polední meníčko : gulášová polévka + lososový burger gulášovka perfektní, letní, nezahušťovaná, hodně zeleniny, měkké maso, krásně ochucená, k ní pečivo a olivový olej.
    burger byl takový minimalistický, jen maso mezi 2 kousky "focacie", salát a zelenina byla vedle na talíři, stejně jako koprový dip - tím pádem pro mne pozitivní, protože si maso můžete jíst příborem a pečivo přikusovat a nejste celí "zaprasení" jako u normálního burgru ! :-) , půl bodu ztrhávám za dip, protože chutnal jako klasická koprovka a tu zrovna nemusím :-( , obsluha perfektní.
    12 hodnocení 12 osob
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
    1047


    © 2014 Všechna práva vyhrazena. Vytvořil Artax a.s., poslední aktualizace 26. 2. 2014
    Naše další projekty: etisky - digitální tisk, OSVÍTÍME VÁS, Firemní a osobní kalendáře, sCool Matematika.
    AKTUALITY
    Nejsou žádné aktuality.

    Seznam aktualit
    REKLAMA
    Kadeřnictví Michaela
    Kadeřnický salon a solárium v centru Brna.
    www.kadernictvi-michaela.cz